Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaproszenia-zaproszenia

Mogę tak zrobić?

Polecane posty

Mam zaproszenia takie do wypełniania, są proste, ale ładne i eleganckie. Koperty są zwykłe i białe, będę drukowała na nich imiona i nazwiska gości (+adresy do tych osób, którym zaproszenia prześlę) i zastanawiam się czy mogłabym nadrukować też nasze imiona i datę ślubu np. na tej samej stronie koperty, na górze w lewym rogu. Dziś zrobiłam 1 na próbę, ładną czcionką i nawet fajnie to wygląda, ale może powinnam sobie to darować. Może za dużo tego wszystkiego będzie na kopercie? Chciałabym jednak, żeby był taki mały, osobisty element. Co o tym myślicie? I jeżeli będę tak robiłam to drukować to również na kopertach, które będę wysyłała pocztą czy tylko na tych, które osobiście wręczymy?

Gość na litość boską nie wychodź
za mąż, nie bądź głupia :O :O :O

Myślę, że to fajny pomysł ale narzeczony(który mi zagląda przez ramie) mówi, że lepiej będzie na drugiej stronie koperty, tam gdzie się daje adres zwrotny. :)

na litość boską nie wychodź za mąż, nie bądź głupia Dzięki za radę ;) Zia, też o tym myślałam, ale czy na pewno tam gdzie jest adres zwrotny? Zrobiłam dziś jedną taka jak opisałam wyżej i narzeczony powiedział, że fajnie to wygląda i śmiało mogę tak robić. Jutro nadrukuję to z drugiej strony i zobaczę jak to będzie wyglądało.

Gość akurat adres zwrotny
tez mozna napisac na tej samej stronie wlasnie w lwym gornym rogu. Ja jestem za "podpisem", ale raczej bez daty (mnie daty na listach sugeruja bardziej date wyslania)

;) Wygląda to tak : np. Monika i Piotr 17.04.2010 r. Sz. P. Janina Kowalska

Ups, nie wyszło tak jak miało wyjść ;)

Wolałabym jednak tylko imiona i datę, bez tego "ślubują". Wysyłam tylko 2 zaproszenia, także nie powinno być żadnego problemu, a poza tym to będzie wydrukowane taką samą czcionką i myślę, że nie będzie kojarzyło się z datą wysłania, ale jeszcze to przemyślę. Może w ogóle zrezygnuję z tego nadruku na wysyłanych zaproszeniach, albo kopertę z zaproszeniem włożę w jeszcze jedną, większą z samym adresem odbiorcy. Czy to głupie rozwiązanie ?

Dwie koperty to nienajlepsze rozwiązanie. Ale w sumie jak sobie to wyobraziłam to myślę, że ładnie będą te imiona i data w lewym rogu wyglądać, tylko ja bym to mniejszą czcionką zrobiła niż imiona gości.

Ładnie to wygląda, mogę zapewnić bo mam właśnie próbną kopertę na biurku i zerkam na nią. Zrobiłam to właśnie mniejszą czcionką ;)

myśle że ten pomysł sprawdzi sie na odwrocie koperty :) a tak ptzy okazji moja kumpela sama robiła zaproszenia i wyszło naprawde super i oryginalnie :) kupiła papier ozdobny (fornat a4) napisała na kompie treść zaproszenia> fajny wierszyk mniej więcej zaczynał sie tak tak: pełna najszczerszych chęci i załału Anna D i bogu ducha winien Grzegorz J. wbrew przestroga najblizszch..... cos takiego dalej nie pamietam, ale na odwrocie U GORZ Y duzymi literami ZAPROSZENIE i zwinela w rulonik i ladna tasiemka przewiazala. Calosc naprawde fajna i oryginalna