Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapiekane serki

czy AMD Athlon to dobry procesor?

Polecane posty

" Ja rozumiem, ze Intel robi dobre procesory, ale wolę kupic znacznie tańszego Athlona i miec podobne osiągi, niż wybulic w pi**u kasy na coś od intela." AMD nie ma obecnie konkurencji w segmencie procków za 300zł jedynie core2 duo albo dual core z tym, że socket 775 jest praktycznie martwy a najszybsze procki pod niego są wciąż baaardzo drogie. A do AM3 wciąż powstają nowe procki, więc inwestycja w AMD jest długoterminowa "Sam mam już trochę starawego (1 rok) intela core2 duo 2,2ghz na moim drugim kompie i nie narzekam." brat kupił rok temu dual core E5200 - świetnie się kręci bo idzie stabilnie na 3,6GHz ale już żałuje, że nie kupił AMD bo możliwość jego rozbudowy byłoby o niebo większe

"i też jestem zwolennikiem ATI jeśli chodzi o grafikę, ale uważam że nie ma sensu teraz kupować radeuszy z serii 5000 bo mają w 80% 128 bitową szynę.. a te radki od 1500 zł właśnie z serii 5000 dopierołaskawie posiadają 256 bit!! " a ile kart z serii 4000 miało 256bit? eeee trzy? niskobudżetowe karty ZAWSZE mają 128 bit szynę

"a nie radka 5870 o podobnej wydajności za 1000 zł" za 1250 zł🖐️ 5870 chlasta poprzednika ponad dwukrotnie, zależy w jakiej grze "nie, już od serii 4650 256 bit był standardowo, sam posiadałem 4 katry z serii 48XX i każda miała 256 bita, plus Nvidii taki że 512 bit mają karty od 250 gtX" zapomniałeś o HD4770 w nowych radkach 256 bit jest już od 5770, więc wychodzi na jedno 256bit mają tylko karty topowe więc nie rozumiem porównywania pod tym względem 4xxx i 5xxx

ano jest tylko jeden powód by porównać, np: STALKER CS na full detalach(na tej samej platformie) z HD 5870 miał 37- 40 fps w bazie czystego nieba, Hd 4870 tańszy 2X miał 33 - 38 klatek... więc?? inny przykład na HD 5850 Fallout 3 miał 70- 80 klatek, 4870 miał 60- 75... spoko?? mógłbym dalej wymieniać

jeśli proc nie jest dość wydajny to on będzie wyznaczał poprzeczkę, której nie przeskoczysz nawet z Radkiem 5970

jest co porównywać, bo jak bym miał 1000 zł więcej niż miałem kupując grafę to bym kupić GTX 295.... więc stosunek cena a wydajność są na korzyść 4870 za 450 zł.... benchmark nie był oceną opłacalności a wydajności, mogli wrzucić nvidia quadro za 12,500 zł i by mieli po 1000 klatek w każdej grze... to nie o to biega, nie jesteśmy milionerami...

quadro i firegl to profesjonale karty kompletnie nie radzące sobie w grach bo zostały stworzone do czegoś innego wątpię czy na quadro za 9000zł wyciągniesz chociaż 20fps w Crysis