Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carol_20

dom samotnej matki

Polecane posty

Dziewczyny czy ktoras ma doświadczenie i wie jak wyglada zycie w domu samotnej matki? nie wiem czy sie tam nie zglosic ... :(

Gość taa niedobra pupa
Pół kafeterii się dziś o to pyta... Chyba rzeczywiście zabraknie miejsc

oj nie wiedzialam ze to aż taki teraz głosny temat. ja narazie mieszkam z 3 letnią córką u babci, tyle ze babcia alkoholiczka i życie z nią wygląda coraz trudniej... Chodzi mi wlasnie o to jakie tam są reguły, zasady? dostane tylko pokój czy jak to wyglada?

Gość taa niedobra pupa
A co byś chciała mieszkanie??? Na pewno nie można pić alkoholu... No i patologia pewnie tam będzie....

wiem ze mieszkania nie dostane, rozumiem ze wszystko pewnie w jednym budynku podzielone na pokoje, wspolne kuchnie i łazienki? po prostu probuje to sobie wyobrazic i zastanawiam sie czy isc tam czy nie. babci na odwyk nie da rady namówic , chyba ze sei wkurze i sądownie jej to załatwie :/ jest taka ze często pije a jak wypije to sie czepia, poza tym nie podoba mi sei ze córka musi ją widziec często w takim stanie, nie takie życie chcialam jej pokazac ;/

bylo by fajnie pokój wynająć tylko problem w tym ze mała ma dopiero 3 lata, chodzila do przedszkola a ja do pracy ale caly czas chorowala, musialam ją wypisac i tym samym rzucic prace bo nie zarabialam tyle zeby mnie bylo na niańke stać. były mąż nie płaci alimentów , w tej chwili nie mam zadnej kasy.. w mopsie nic mi nie dadzą bo babcia ma 1,5 tys emerytury to nie mam na co liczyc, i tak sobie biedujemy :(

Gość taa niedobra pupa
Nie do końca rozumiem z tym MOPS-em - możecie przeciez prowadzić oddzielne gosp. i babcia wtedy nie ma nic do rzeczy. Mam podobną sytuację bo mieszkam z matką, ale ona mi nie dokłada ani grosza.

mieszkam teraz we wsi pod olsztynkiem na mazurach ale całe życie spędziłam na śląsku i jakbym zdecydowala sie na ten dom samotnej matki to tam. Wiem jak to wyglada w MOPSie ale ja musze udowodnić że prowadzimy oddzielne gospodarstwo a będzie to trudne bo tu mieszkamy we trzy w jednym pokoju. Wogole jest tu tylko mała kuchnia, pokój i łazieneczka, jest to część domu jednorodzinnego zajmowanego przez rodzeństwo babci w pozostałej części. Zapytają mnie za co zyje i co im powiem? gdyby nie babcia to byśmy nie miały co jeść bo nie mam nic kasy :( zanim uda mi sie wyegzekfować alimenty to troche tez potrwa :/

Gość gresa
I co zrobiłaś? Udałaś się do tego domu? Jak Ci się ułożyło? Jeśli byłaś w domu samotnej matki - możesz opisać wrażenia?

Gość gresa
Jeśli chodzi o doświadczenia doświadczone - lepiej szukać w wykopaliskach, niż tam, gdzie ktoś dopiero szuka pomocy :) Oczywiście, jeśli Carol jeszcze tu bywa lub dostaje powiadomienia. Pozdrawiam.

Gość sylwiajoanna
Chciałam powiedzieć, że dsm to wcale nie jest patologia i wiem co mówię, bo sama tam byłam. Są reguły owszem, ale to jak wszędzie. Ja osobiście wyszłam z takiego domu wróciłam do matki i teraz tego żałuję, bo musze się nagle wyprowadzać, bo nie dostałam zasiłku (ponieważ moi rodzice sa dobrze sytuowani). Szukam więc teraz znowu takiego domu i szczerze polcam :) jeśli ktoś wie o jakimś domu w woj. mazowieckim dajcie znać ponieważ szukam teraz na własną rękę i jest strasznie ciężko. Pozdrwaiam :)

Gość han_
Hej W sumie nie wiem jak wygląda , bo miałem wolentariat przez 2 dni i w zyciu w sobie nie znalazłem tyle dobrci przez te dwa dni bo co powiedziec młodej kobiecie która jest skrzywdzona przez faceta gdy ty nim sam jesteś, i gdy jesteś introwerktykiem.

Gość bellajen
Witam! Jestem samotną matką i coś mnie podkusiło, żeby napisać na ten temat pracę magisterską. Pomoże któraś w wypełnieniu ankiety? Będę baaardzo wdzięczna za odzew na GG:26117160 pozdrawiam

Gość moni33445
witam mam pytanie go pana GOŚCIA może byśmy mogli się dogadać ? podam moje gg 49126334

Gość Daro 1957
To prawda że: od pierwszego wątku opłynęło trzy lata, lecz temat się powtarza każdego dnia, w tej sytuacji czy: Nie lepiej poszukać sobie spokojnego domku u kogoś starszego ? spokojnie zająć się dzieckiem/dziećmi, znaleźć pracę a przy tym pomagając starszej osobie, zapewniając sobie i dziecku/dzieciom spokojny dach nad głową do końca życia ... ? Pozdrawiam i zapraszam samotną uczciwą i spokojną matkę w potrzebie która Nie ma wymagań co do zamieszkania u kogoś, a lubi dbać o czystość - zdecydowanie pomorze: zadbać o dom również w codziennych pracach domowych, to tak nie wiele w zamian za mieszkanie w okolicach Zawiercia ... moje gg to: 2805296

Gość Agata1995
czy by byla taka mozliwosc zamieszkania z chlopakiem w domu samotnej matki bo akurat jestem w ciazy i mamy ciezka sytuacje finansowa .

Gość Nieznajoma ona
Dom samotej matki w kierzu nie polecam tam iść jest tragicznie nie masz tak swobody wyjścia tylko w niedzielę od 13 do 19 jak wyjedziesz w dni takie od poniedziałku do soboty masz taki okrzan i wogule na dwór z dzieckiem możesz wyjść na 20 min wogule nie masz czasu dla siebie ciągle nawał pracy ludzie z tamtad uciekają szukają szybko do czegoś do wynajęcia i się wynoszą momodlitwę przymusową masz 5 razy dziennie a w niedzielę musisz buc obowiązkowo w kościele bo tego pilnują

Witam Jesli jest ktoras z Pan samotna matka w potrzebie moge sprobowac pomoc prosze o kontakt email.Pozdrawiam.iwonaloska89@gmail.com

Gość gość
Jestem w bardzo ciezkiej sytuacji i szukam pomocy 786194931

Gość Mama18
Hej :) Nie jest tak strasznie w Domu Samotnej Matki, byłam i nie narzekam oczywiście są zasady ale jak wszędzie :) Polecam Dom Samotnej Matki w Kiekrzu ( koło Poznania ) prowadzony przez zakonnice Osobiście wybieram się tam znów gdyż moja sytuacja nie jest taka kolorowa :( Ale wiem że tam mi dużo pomogą i nie odwrócą się :)

Gość Ada568
A ja jestem innego zdania. Miałam doświadczenie w tym ośrodku i niestety nie jest słodko. Nie chodzi tu o zasady panujące w tym ośrodku, tylko do czego i co robią siostry zakonne. Podaję parę przykładów. Pierwszym jest to, że zupełnie chcą zabrać matce prawo wychowywania dzieci, czyli jak twierdzą wiedzą lepiej na ten temat. Nie zgadzają się z decyzjami lekarzy, czyli nie pozwalają podawać leków wprost uważają, że lekarze to zło. Nalegają, żeby oddać dziecko do adopcji, jak myślę czerpią z tego korzyści majątkowe, działają na matkę presją psychiczną wiedząc, że nie ma wyjścia i nie ma gdzie się podziać, grożą czasami bezpodstawnie, że wystąpią o zabranie dzieci matce. Krótko mówiąc, dla mnie to czysty biznes pod przykrywką pomocy nieszczęśliwym matkom.

Gość Ada568
Dla sprostowania mojej opini, mówię o domu samotnej matki w Łodzi przy ulicy rzgowskiej.

Gość gość
A ile.masz lat i twoje dziecko? Mieszkam w Łodzi i chętnie Cię przygarne.

Gość gość aga
Bardzo proszę o pomoc . Jestem matką samotnie wychowującą dwoje dzieci. Syn 15 lat i córka 10 mies. Potrzebuję jakiegokolwiek mieszkania i gdziekolwiek. Jeśli chcesz pomóc proszę o kontakt pod nr tel 663 672 846