Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość literature

Do pomysłowych osób!!

Polecane posty

Gość literature

nie mam opjecia co moge zrobic zeby ta lekcja była przyjemna i ciekawa. jutro mam prowadzic lekcje jezyka angielskiego no i nie wiem jak ja poprosowadzic zeby było ciekawie, macie jakies pomysły cos typu moze jakies zabawy, krzyzówki itp.. jest temar o Szespirze jest dlugi tekst.. moze cos ze słowkami nowymu.. no dajcie jakies przykłady bo nie mam pojecia.

Może skojarzenia lub niech przygotują krótkie scenki w grupkach z danego fragmentu...to zależy ile masz czasu i w jakim wieku są Twoi podopieczni

Gość NIE UWIERZYCIE!!!
http://twojatajemnica.orangespace.pl ===> TWOJA NAJWIĘKSZA TAJEMNICA...!!! ORAZ PIERWSZY POLSKI SURFBAR!!! ZAPISZ SIĘ,A ZA CZAS SPĘDZONY PRZY KOMPUTERZE OD DZIŚ BĘDĄ CI PŁACIĆ,MIMO,ŻE NIC NIE BĘDZIESZ ROBIĆ!!!

Gość literature
z tymi scenkami bardzo dobry pomysł ;) Jest to klasa 2 gim. zeby tez cała lekcja nie zeszła na zabawe.ogólnie chodzi mi jak ja przeprowadzic.. jest tekst o teatrze,jego poczatki.. potem o szeszkpirze i troche o romeo i julii.. no i sa tam nowe słówka... i moze cos z tymi słówkami. zeby fajnie zapamietali.. nie no nie wiem..

Gość paróvva
Podziel ich na grupy i zrób quiz z tego rpzeczytanego tekstu. Mozesz przygotować parę kawałów o szekspirze albo ogolnie o pisarzach, znowu podzielić na grupy, niech kazda grupa opracuje na lekcji słówka i potem zaprezentuje kawał

Gość literature
swietny pomysł!! dziękuje wzystkim za propozycje :)

Gość paróvva
ale mnie sie wydaj,e, że jak to długi tekst i sporo nowych słów, to ci zejdzie migiem ta lekcja i moze nawet tekstu do końca nie zrobisz. No chyba ze masz 2 lekcje

Gość literature
mam 2 pod rzad ;)

Gość belforo
Polecam portale edukacyjne: www.eduseek.pl www.literka.pl www.profesor.pl www.scholaris.pl Mnóstwo swietnych scenariuszy lekcji i in. materiałów. Czy to aż takie trudne wstukać też w wyszukiwarce Szekspir+scenariusz lekcji?