Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananananaan

Dlaczgo bazylii nie można stosować w ciąży???

Polecane posty

Gość nanananananaan

Gość nanananananaan
w internecie sa informacje ze nie mozna ale bez podania przyczyny, ja wczoraja jaddlam salatke ze swieza bazylia i mam doła:(

oki znalazlam cos: ''Olejek bazyliowy zawiera dużą dawkę estragolu, który wykazuje działanie kancerogenne (wg. badań przeprowadzonych na zwierzętach). Dlatego też specjaliści odradzają długotrwałe stosowanie preparatów z jego zawartością. Liść bazylii nie powinien być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią oraz u niemowląt i małych dzieci. '' a ja przyprawialam makarony bazylia i jadlam jej sporo w trakcie ciazy, corka zdrowa! teraz tez nie unikam! jakby byla az tak niebezpieczna napewno lekarz by cie o tym w pierwszej kolejnosci poinformowal!

Gość nanananananaan
ale na poczatku ciazy to jest wazne? bo jestem w 5 miesiacu ps. niektorzy to tylko doszukuja się wszedzie prowokacji...

nie prawda! pierwszy raz zaczelam o prowokacji!Po prostu stwierdzenie ze bazylia moze byc niebezpieczna w trakcie ciazy wydalo mi sie tak niedorzeczne! Hehe ludzie sie czasem mylą, w kazdym razie ja nie zamierzam przestac uzywac bazylii..bez przesady!

Gość o rany botha jaka jestes
dziecinna

Pierwszy raz o czymś takim słyszę :D Ale tak na poważnie uważam że wszystko co jemy z głową nie powinno zaszkodzić ;) Więc nie masz powodu panikować ;) Co innego gdybyś zjadła codziennie 5 pęczków bazylii,w 7 dni tygodniu tak przez 9 miesięcy to wtedy co innego :D Ale od 3 listków na krzyż nic się nie stanie ;)

A ja słyszałam, że jak się mieszka w mieście to nie najlepiej nie oddychać tym śmierdzącym powietrzem??? To do do cholery czym?