Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elus211

cesarka

Polecane posty

Gość elus211

witam.. czy moze któraś z was wie ile kobieta moze przejsc cesarskich cięć...piszcie

Wiem tylko tyle że wskazane najwyżej dwie i to w conajmniej 2,3 letnim odstępie jedna od drugiej ale co lekarz to inna opinia.

moja mama po cesarce ze mna bardzo szybko bo po juz 3 mies zaszla w 2 ciaze ciocia mojego meza miala 3 cesarki w dodatku pionowe ciecie - tak kiedys podobno robili

Moja ciocia w latach 80 tych rodziłą swoje 3 dziecko przez cesarkę (wskazania - wąska miednica i duże dziecko) i lekarz który ją prowadził już przy wcześniejszych ciążach zdrowo ją opieprzył bo sądził że powinna poprzestać na dwójce dzieci. Podczas tej trzeciej ciąży blizna zaczęła się jakby rozstępować i macica była przez to słabsza, ciocia musiała dużo leżeć i też miała cięcia pionowe (tak faktyczne wtedy robiono). To wszystko chyba zależy od tego jak macica się zrasta, czy blizny będą mocno zrośnięte i czy waga kolejnego dziecka jest duża czy nie. Teoria mówi o dwóch bezpiecznych cesarkach ale wiadomo że ktoś kto zachodzi w kolejne ciąże musi jakoś urodzić a jak nie może naturalnie to troszkę ryzykuje.

Gość 2 cesarki tylko