Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elus211

ile cesarek

Polecane posty

Gość no to zdecyduj się w końcu
macica jest w kształcie jakby trójkąta, i po każdym boku może byc jedno cięcie, później zrosty się robią i podczas kolejnej ciąży w ogóle mogłaby pęknąć bo się zrosty nie rozciągają, więc więcej jak trzy razy z cesarką lepiej w ciążę nie zachodzić

czyli jak to jest jezeli kobieta przejdzie juz 3 cesarke to lekarz podwiazuje np.jajniki czy jak to jest wie ktos

po jakich bokach tak było kiedyś miałam dwie cesarki i to w tym samym miejscu było cięcie, blizny spod majtek nie widać

pigula, a ty rozrozniasz powłokę brzucha od macicy? :O

elus, normalnie lekarze podwiązują. rzadko się zdarza, żeby tego nie robili, bo to jest za duże ryzyko jednak

ja jestem po dwoch cesarkach mam 2 sliczne coreczki teraz jestem w trzeciej ciazy lekarz po 2 cesarce powiedzial mi ze kolejna ciaza napewno zakonczy sie cesarka,wiec ciekawi mnie czy to juz bedzie ostatnia

jeśli jednak się okaże, że cesarki nie będzie, to jest szansa na kolejną ;) zalezy też, w jakim stanie jest twoja macica. u kobiet może być różnie. raczej po trzech cesarkach się podwiązuje już jajniki.

nie nie odrózniam :) pisze tylko,że teraz nie robi się cięć po bokach tylko przeważnie są robione poprzecznie tuż ponad linią włosów łonowych śledzę rózne fora o macierzyństwie i tam niektóre dziewczyny są po 4cesarkach także nic nie podwiązują a bynajmniej bez zgody pacjentki

w przypadku gdy kolejna ciąża jest zagrożeniem, to lekarz nawet nie pyta o zgodę 🖐️ "pisze tylko,że teraz nie robi się cięć po bokach tylko przeważnie są robione poprzecznie tuż ponad linią włosów łonowych" ale ty chyba ze zrozumieniem czytać nie umiesz :O słaba z polskiego byłaś, nie?? NIGDY NIE ROBI SIĘ NACIĘCIA W TYM SAMYM MIEJSCU :O tępa pizdo :O NA MACICY!!!

no to zdecyduj się w końcu racja matematyka zawsze była moją mocniejszą stroną ale polski nie pozostawał bardzo w tyle aczkolwiek po 5machach może źle rozumiem o czym ty tu dyskutujesz :) więc oświeć mnie bo nie jarzę do końca... po mojej drugiej cesarce gdzie jak wspomniałam nacinana byłam w tym samym miejscu jak to ty powiedziałam że nie rozróżniam powłoki brzucha od macicy to mam rozumieć to w ten sposób,że powłoki brzuszne nacinane miałam w tym samym miejscu a jak już się dostali do macicy to tam ją nacinają po tych trzech bokach??? Bo wydaje mi się,że nie.. skoro nacinana byłam poprzecznie to jak niby mieli by mi naciąć po bokach macice długości 10cm chyba tym nacięciem poprzecznym powłok brzusznych by nie dali rady... hmmm ciekawe .. szkoda,że nie chcieli zdjąć parawanu jak mnie cieli bo chciałam na to popatrzeć z tego co ja się orientuję no to chyba jeśli nie wyrażę zgody na podwiązanie jajników to tego nie zrobią była taka afera w tv niedawno..

Gość rudoslava
proponują podwiązanie po 3 ciej cesarce ale......wykonują zabieg tylko za zgoda pacjentki inaczej jest to nielegalne!!!!