Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie___________

Jakie są pierwsze objawy schizofrenii?

Polecane posty

Gość pomóżcie___________

Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość pomóżcie___________
A czy to, że czasem wyobrażam sobie, że ktoś przy mnie jest i wyobrażam sobie, że rozmawiam z tą osobą na jakiś temat, który mnie dręczy, smuci może być objawem schizofrenii czy samotności? Czasem, gdy czuję się samotna, często wieczorami wyobrażam sobie, że jest przy mnie jakaś przyjaciółka, ale najczęściej facet, z którym np rozmawiam (tzn nie rozmawiam, tak sobie w myślach gadam z nim o czymś, co mnie załamuje)

niewiem:o... a co masz jakies niepokojące objawy ?- to do lekarza

Gość ggggggggggggg
Ja od dziecka mam chorobę psychiczną przez rodziców. Najłatwiej jest załapać świra jak MUSISZ robić co ci każą. Tak uważam. Świra też łatwo można dostać jak niszczą cię a Ty sie tego nie spodziewasz, nie wiesz za co, w komunie tak niszczyli i do dziś w Polsce niszczą. Np stary mojej bratowej to jego główny pogląd w życiu to taki, że UsA jest złe bo tam było niewolnictwo. i wyobraźcie sobie, że taka osoba ma tu do powiedzenia wiecej niż ja bo se zrobił 2 dzieci. No i mnie okradają te dzieci jego i znęcają się nade mną razem z nim. Nie wiem- ten człowiek jest chory psychicznie, a jego dzieci też. Jak dla mnie. A ja nie chcę przez nich zwariować. Widzieliście kiedyś coś takiego - najwazniejsze w życiu to to, że USA miało niewolnictwo, a Polska nie. Nie - własnie dlatego ten kretyn z każdego człowieka robi nieowlnika, on jak Lucyfer działa. Jak ssawka. Boże - ja bym zabiła tego gościa. jak śmiesz ty - i tu stek wyzwisk. Ale już się uspokoiłam. takie zera jakieś - on powinien byc w warszawie ten gość. On w lesie siedzi. Do Wawki z nim jak dla mnie . Co on tu robi? W Puszczy Kampinowskiej niech se siedzi. Takie dno moralne :(

Gość hfghgjhg
moim zdaniem to nie schizofrenia, tylko samotnosc, moze za malo z ludzmi rozmawiasz? osoba chora w poczatkowej fazie, przed leczeniem nie zdaje sobie sprawy, ze cos jest nie tak, a Ty zdajesz sobie sprawe ze to tylko takie wyobrazenie, czlowiek jest istota stadna i potzrebuje kontaktu z druga osoba, postaraj sie kogos poznac

Gość ggggggggggggg
NBie dość, ze jego cipa mnie okrada i jego zerowaty synalek łysy jak pień to jeszcze gość i jescze mój promotor robi ze mnie żebraczkę. Boże - ale komuniści nie mogę. Niech se sami idą żebrać bo mam ich dosyć już. A zresztą - czy polska nie jest żebrakiem przez komuchów? Jest i tyle. A oni? Wypięte brzuchy z podatków. Po co to państwo istnieje. KOMUNA to jest - żebraka robi z każdego i cygana :(

Gość jakajkajkjakkjajjaa
ja tez tak mam czasami, zadko ale mam mysle ze nie masz wsparcia od nikogo i na sile szukasz rozmowcy, chyba ze sie myle ale ni euwazam tego z achore, do kiedy nie zaczniesz tego kontrolowac

Gość ggggggggggggg
Taka rodzina jak moja to lepsza żadna. A moja matka - jeszcze raz taka matka i od razu mówię Bogu - nie chcę się urodzić. Nie chcę. Bo ona mnie urodziła - to ja chcę się poronić. Jeszcze raz i chcę być poroniona. Czemu ja sie w ogóle urodziłam? Ja bym dziś sama się poroniła. Bo tak i już. Bo z takimi świniami życ to lepiej wcale i juz.

Gość ggggggggggggg
Ale ja naprawdę wolałabym być poronionym dzieckiem niż sie urodzić. naprawdę. taka matka jak moja - po co ona mnie urodziła? drugi raz bym sie nie urodziła. Bo nie i już. takie gówno ma dzieci i ma wielki sukces w Polsce, a ja nawet szkoły przez szmatę nie mogłam skończyć. Przez 2 ludzkie szmaty. Ale wole to niż komuchów , żydokomuchów i własnego brata. Następna szmata po porodzie :( Dosłownie :( Tak to jest - świat pełen gówien ludzkich jest. I to tuż obok ciebie - ale na najgorszą szmatę ty w Polsce wyjdziesz wśród ścierw ludzkich - bo sie masz ślubu. I nigdy nie będzie żadnego ślubu - chyba szubienica prędzej. Drzewo w lesie na widok ryjów mojej rodziny. I tyle. To lepiej czasem się na świerku powiesić niż widzieć pewne ryje :(

Gość ggggggggggggg
na szczęście dożyłam czasów gdy każdy woli i tak najgorszego Żyda niż Polaka. To dla mojej matki komplement także. Najgorsza szmata zydowska w Izraelu i USA lepsza niż wy. I w Brukseli, a reszta zw zależności od państwa i tyle. Bo wiecie - już myślałam, że ja jestem nienormalna, ale jak zostaliście sami jak patyk z tym waszym językiem polskim to chyba wy macie nastukane w głowach. I pożalcie się w Irlandii. Co jeszcze? Kogo to obchodzi wszystko... ja też wolę Wajdę se pooglądać niż tu coś pisać. Pozdrawiam normalnych 🌼

Gość ggggggggggggg
z tym językiem polskim - zastrzezone i z tym pluciem na kazdego - bo to jest straszne. A to jeszcze nic. A ksiądz Popiełuszko? A pała w głowę? Tego nie było? O tym wszystkim Wajda też kręcił. Nie było tak? Przeciez to jedno i to samo społeczeństwo. ja wiem że to historyczne, ale jednak każdy chce po sobie coś zostawić. Nie tylko dzieci NIEWYCHoWAN. i tyle.

Gość pomóżcie___________
jakajkajkjakkjajjaa - no czuję brak wsparcia, mieszkam w domu z rodziną, chociaż mnie w życiu zraniła wielokrotnie i po prostu mnie irytuje, szczególnie matka.. mam narzeczonego, ale on też nie zawsze mi daje wsparcie, czasem się kłócimy to wtedy już w ogóle sama jak palec :( Jeszcze doszły do tego różne wątpliwości, wspominanie pewnej osoby.. ech.. dużo by tu gadać. Boję się czasem swych myśli, bo ile można wyobrażasz sobie różne rozmowy itd.

Gość taa niedobra pupa
A mnie kłuje pod lewa piersią.... Czy to może być schizofrenia? Bardzo się boję, odpowiedzcie...

Gość jesli jestes chora na
schizofrenie to po pierwsze nie bedziesz o tym wiedziala bo zwiastunem choroby jest to ze osoba wierzy ze slyszy glosy lub widzi ludzi. Wiec jesli wiesz ze tylko to sobie wyobrazasz tzn, ze masz bujna wyobraznie.

Gość 2381263871
jesli jestes chora na - nie kochana :) Samo słyszenie głosów - tak na serio - to z reguły nie sa głosy, ale piski, szumy, trzaski u większości ludzi - świadczy o poważnej chorobie, może być neurologiczna, albo może być to depresja psychotyczna, zab. schizotypowe, schizofrenia, itp.

Gość ggggggggggggg
Schizofrenia polega na tymże sie izolujesz od ludzi i masz negatywne myśli - coraz więcej i więcej - i wtedy zaczynasz słyszeć jakieś głosy - tak rozumiem i tyle. Powiem wam nie gorszcie sie tymi moimi postami, ale niestety zdania nie zmienię. Tylko zastanawiam się co ten kościół w tej polsce taki głupi jest, może jednak oni zawsze tacy głupi byli? Życie jako ...trumna, do której nalezy wskoczyć i zamknąć wieko czy co? A pusty grób Chrystusa? Wiecie - za dużo się zadają z ateistami, a za mało z wierzącymi. To ich minus. A wiecie - co mi ich trumna pomoże jak mi za życia nie pomogą. Ale powiem wam - nie chce żeby mi pomogli bo ich życie to jedna wielka kasa. Tak to jest kiedy ktoś jest zbyt bogaty. Na ich widok odmawiam egzorcyzm - najczęściej. I tyle. A co do reszty - wolę myśleć sama niż się kimokolwiek w życiu sugerować. A jeszcze rodziną. Od 20 lat robią mi w życiu kanał. I dobrze, że nie mam dzieci bo bym oddała. Ot Polska kultura - zrobię ci w życiu kanał za moją zerowatą matkę - bo cię urodziłam. To jest Polska. urodziłam cię i jestem boginią - bo cię urodziłam. Ale bezsens :( Nic tylko do trumny wskoczyć - faktycznie.

Gość ggggggggggggg
Nie obejrzę - no chyba, że to film przyrodniczy. Kiedyś chciałam kręcić filmy przyrodnicze. Naprawdę. Ale Polska... teraz tez sobie wrócę do tego, na czym mi zalezało naprawdę i co mi zniszczyła pająkowata rodzina. Ale to już nie to samo. Polsce nie wybaczę już nigdy. Wybaczyć bratu musiałam, ale Polsce i rodzicom głupim nie muszę. Do 25 roku życia mogłam wybaczyć jednym i drugim, ale póżniej już nie. Już w 2004 było wszystko niewybaczalne, a teraz? Zero takiej możliwości i koniec. Już raczej samobójstwo honorowe i koniec.

możesz obejrzeć, film jest spokojny [jak ktoś napisał...momentami senny ] a warto :)

Gość ggggggggggggg
Nie obejrzę bo o czym to jest? Nie oglądam filmów o niczym. Może to horror jest a ja nie oglądam horrorów. na pewno nie obejrzę już zadnego horroru bo to nie ma sensu. Mam życie takie że jest to horror i koniec. Ale cóz - pozostaje sie nawrócić i pokutować. za wszystkie rzeczy, które tu piszę też. No nie wszystkie , ale pewne myśli mam złe. Niemniej ja mam honor w odróznieniu od bandy kanalii chorych psychicznie i co tu robić? Ciekawe jak umarł Mateusz Birkut? No ale cóz... to sie nie liczy dla nikogo.

Gość PowrótCzłowiekaZwanegoGałązką
...zazwyczaj pierwszym objawem schizofrenii jest katastrofa samolotu a potem wygrana w wyborach PO!

Gość jesli jestes chora na
no prosze lekarz sie znalazl! Moja tesciowa od 10 lat znajduje sie w osrodku psychiatrycznym bo jest chora na schizofrenie i niebezpieczna dla innych i siebie bo slyszy glosy ktore mowia jej ze ma cos zrobic i nie zdaje sobie sprawy ze to tylko glosy w jej glowie. Co do dzwiekow to pewnie ze choroby neurologiczne moga sie przejawiac dzwiekami, i innymi trzaskami, natomiast niekoniecznie chodzi o schizofrenie.

Gość ggggggggggggg
Taka śmierć - daj spokój. To już lepiej se zaplanować samobójstwo czasem. Może tak mieli zrobić? na jedno by wyszło,ale jednak masz świadomość, że ty panujesz nad sobą a nie życie nad tobą . Zycie? jakieś fatum może rzeczywiście. I wiecie - wszyscy zaczną unikać Polski bo to jest przeklęte miejsce. No ale jak wy sobie wielbicie takie katastrofy to sobie tak dalej żyjcie. Przecież normalny ucieka od takich rzeczy - chce sobie normalnie żyć. I tyle. No i co? Wy jak ci Zydzi wam powiedzą - zamiast sie poprawić to znowu to samo i ich zasrany holokaust - wszyscy im są winni. naprawdę :(

Gość jakajkajkjakkjajjaa
mysle ze powinnas jakas kolezanke znalezc, na forum, internecie ogolnie skoro nie masz tam gdzie mieszkasz...

Gość PowrótCzłowiekaZwanegoGałązką
...aha! byłbym zapomniał - JESZCZE WYBUCH WULKANU! _ PO TYM WSZYSTKIM SCHIZOFRENIA MUROWANA _ POZDRAWIAM

Gość ggggggggggggg
Ja myślę, że schizofrenii nie dostanie osoba towarzyska a także osoba samotna, ale pozytywna. Introwertyk pozytywny nie dostanie schizofreni. Dostanie jej paranoik - bo to jest rodzaj paranoi. Jakieś zamknięcie się w sobie, w kręgu własnych myśli - no to dochodzą głosy, które ci pomogą. Ja nie mogę nawet na logikę dostać schizofreni bo ja jestem wzrokowcem. Ja mogę najwyżej mieć omamy wzrokowe. A nie sądzę , że je mam. Ja sie nie kieruję w życiu tym co słyszę tylko tym co widzę. I tyle. Może powinno być na odwrót? No ale ja jestem wzrokowcem. Nie wiem co lepsze. W kazdym razie mnie nie trzeba nic mówić - widzę co sie dzieje. Czasem nie rozumiem, nie dowierzam w to co widzę, no to w to co słyszę już wcale nie uwierzę. takie tam...

Gość ggggggggggggg
Zamknicie sie w kergu wlasnych mysli + ale negatywnych, depresyjnych oraz... potrzeba sluchania kogos autorytetu moze... nie wiem...to schizofrenia dla mnie i tyle.