Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co wybrac

Dieta warzywno-owocowa E. Dąbrowskiej czy Protal Dukana?

Polecane posty

duc25 - tak, generalnie dieta mówi tylko o jedzeniu jabłek, grapefruitów i cytryn, ALE w innym punkcie jest napisane, ze nie wolno jesć owoców bardzo słodkich typu banany, czyli tak, jaby mniej słodkei były jednak dopuszczalne :-) Poza tym w ośrodkach odżywiających tą dietą w jadłospisie pojawiają sie inne owoce, ale bardzo sporadycznie i jedynie jako dodatek - truskawki, pomarańcza, maliny. Póki co truskawek i malin jeszcze nie ma, więc ja z owoców skupiam sie tylko na jabłkach :-) Ja nie planuje dietkować według Dąbrowskiej 6 tygodni - bedzie fajnei jak uda mi sie tydzień albo dwa.

czyli to praktycznie warzywna dieta + jabłka i grejfruty.... to już się mniej przyjemniej przedstawia ale bardziej logicznie - ja owoce traktuję prawie jak słodycze i dziwne by było, gdyby można je jeść na diecie bez limitu... a taki tydzień to i ja bym mogła sobie zrobić :-D

Gość Margrietpeet
mni sie wydaje ze to zalezy od: typu organizmu,trzeba obserwowac co nas bardziej tuczy;tluszcz czy cukier.Ja np tyje po cukrach i tluszczach jednakowo,choc z diety WYSOKOTLUSZCZOWEJ zrezynnowalabym na rzecz warzywnoowocowej,natomiast dieta BILKOWA,stosowana wg wskazan jest zdrowa,wygladza i poprawia kondycje skory,wiec ja stawiam na biaklka. faktycznie zwrocmy uwage tez co kto lubi bardziej,pamietajmy ze obie diety sa dosc scisle i trzeba naprawde lubic dana grupe produktow zeby przetrwac;) dieta dukana ma kompleksowy program wiec mamy szanse objsc sie bez efektu joojo. Bylam na obydwu dietach-efekt ten sam: kg na tydzien srednio. Wazna sprawa: wezmy pod uwage kiedy zaczynamy diete!!!!Jesli jest to okres wiosenno letni-warzywa owoce,jesli zima jesien bialka.Logiczne. pozdrawiam,zycze powodzenia

kiedyś byłam na warzywno-owocowej a obecnie trzymam się Dukana, gdyż jest to dla mnie świetny sposób życia, wszystkie etapy są tak ułożone, żebyśmy miały możliwość nie tylko schudnąć ale i trzymać tę wagę pozdrawiam