Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edi8612

3 miesiące- 8,5 kg

Polecane posty

Gość Edi8612

Witam wszystkie mamusie :) mam problem ponieważ mój synek ma 3 miesiące i wazy już 8,5 kg ale przy wzroście 74 cm czy to dużo?? Konsultowalam się z pediatrą jeden mówi że dziecko jest za grube drugi że ok w koncu sama nie wiem, nie bardzo podnosi główke do siadania i to mnie martwi. Je 150ml co 3 godziny staram się mu dawać najpierw wode z glukoza (na herbatki jest uczulony) a potem mniej mleka ale nie da się oszukać i bardzo płacze. Idzie spać o 19 i budzi sie ok 1-2 w nocy a poźniej o 6-7 i dostaje butelke. Na początku byliśmy na mleku NAN1 ale ma skaze biłkową i przeszliśmy na bebilon pepti 1 ale różncy w wadze nie widze. Co mam zrobić żeby jadł mniej?? Proszę o pomoc

Gość Edi8612
Jeśli nie msz nic konkretnego do napisania na temat tego tematu forum TO NIE SPAMUJ!!! :/

Gość Edi8612
Ponieważ glukoza nadaje wodzie lekko słodki smak i jest lepiej trawiona przez organizm niż cukier tak mówiła położna.

Gość kredusia
Sprawdź w siatkach centylowych czy mocno "odbiega od normy ". Nie ma reguły ile takie małe dziecko może zjeść, jedno zje mniej inne ma większe potrzeby. Nic się nie martw jak zacznie raczkować i chodzić to wszystko zgubi.

Gość a ile wazyl jak sie
urodzil??? moj ma 11 mies mierzy 80 cm i wazy 9300 w sumie duzo ale jest dlugi moj siostrzeniec tez taki byl jak zaczniesz wprowadzac inne pokarmy nie bedzie tak bardzo przybieral na wadze

Gość kredusia
Glukoza, cukier tak samo soczki wg. mnie nie są zdrowe po za tym dzieko przyzwyczaja się do słodkich napoi. Najlepiej od początku przyzwyczajać dziecko do samej wody np. przegotowanej. Moj synek ma 2 latka i pije tylko wode. Soczki doraźnie jak jesteśmy na spacerze. Jak chce mu się pić to sam pokazuje na dzbanek wody i krzyczy "woda pić"

Gość Edi8612
Miał 3650g i 56 cm długości