Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość subtilis

nie wszystko jest takie ... na jakie wygląda...

Polecane posty

Gość Czołgista
Z pierwszym lepszym czlowiekiem nie pogadasz. raz. nie wie co to jest DDA (nawet nie slyszal) dwa. nie uwierzy w polowe tego co uslyszy trzy. a co go to interesuje....

te terapie są świetne a ludzie którzy tam chodzą rozumieją co czujesz bo też przez to przechodzili.

Gość Czołgista
Ja nie pisalem nic o ludziach z otoczenia. Otoczenie dobrze nie wie co to alkoholizm a co dopiero DDA.

zdaję sobie sprawę że ludzie mieli o wiele cięższe życie ode mnie, i też po części dlatego nie mogłabym uczęszczać na takową terapię.. jestem wrażliwa na krzywdę ludzką, aż za bardzo

Gość Czołgista
Indywidualnie ;) duzo jest terapeutow ktorzy sa DDA :P Zdziwko ? ;) Jak sie zastanowisz to zdziwienie minie.

wiem że są terapeuci dda, i to nawet lepiej, bo lepiej potrafią zrozumieć człowieka z tym problemem ja nie potrafię się otworzyć przed obcą osobą i opowiedzieć o tym wszystkim... to nie rozmowa przy herbacie o pogodze🖐️

Gość Czołgista
Dlatego terapia nawet indywidualna ciagnie sie miesiacami a nie 3 spotkanka na kawke.

Gość Czołgista
"to nie rozmowa przy herbacie o pogodze" Po pewnym czasie tak sie do tego podchodzi, ale na to trzeba pracy.

Gość Czołgista
Zaraz stwierdzisz ze jestem terapeuta co ? :D

Gość Czołgista
Prosciej powiedziec "ja sie nie nadaje". Tak jakby inni przychodzili tam sobie na herbatke i pierniczki :o

ja po prostu nie będę robić czegoś wbrew sobie, nie zamierzam się zmuszać do czegoś, na co nie jestem gotowa i jeśli ludziom terapia pomaga walczyć z dda, pozostaje się tylko z tego cieszyć.

Gość Czołgista
A na co jestes gotowa ? Czekanie na niewiadomo co to kiepski sposob.

czekam na przyszłość.. zwykłą, normalną, na ślub z moim narzeczonym... na awans w pracy, na zakończenie studiów i wiele innych... [więc podobnie jak inni ludzie w moim wieku] po części uleczył mnie czas, po części zmiana środowiska, nabranie dystansu... nie żyję przeszłością pomocy tak na prawdę potrzebowałam kilka lat temu

Czołgisto nie da się wymazać wspomnień, ani pozytywnych ani negatywnych (wg mnie) z pomocą terapii czy bez..

Gość Czołgista
ALe cos cie gryzlo na tyle zeby topik zakladac ;)

bo nigdy o tym wszystkim nie zapomniałam, i przychodzi dzień kiedy przypomni mi się jakiś epizod... miałam potrzebę o tym napisać...

Gość SoKinia
Na tej stronie można zamówić poradniki dla DDA, osób uzależnionych, współuzależnionych: www.przemiana.otwarte24.pl Księgarnia Przemiana - Literatura Uzależnień, DDA Współuzależnienie Alkoholizm Hazard Narkotyki Przemocw rodzinie Asertywność