Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość subtilis

nie wszystko jest takie ... na jakie wygląda...

Polecane posty

Gość Czołgista
To jest samonakrecanie sie i lgniecie do problemow , DDA maja np duze sklonnosci do toksycznych zwiazkow :D

Gość Czołgista
Zosta samosia strzeliła focha :D Typowe :P

Rety... a ty podejść nie możesz inaczej do tego tematu :O ?? Dziełszki, nawet jak jesteście DDA to skończcie z tym. W tejże chwili! Przeszłość czasem trzeba zakopać... nie róbcie z siebie sierot!!! Zróbcie coś żeby tymi sierotami nie być :O Tak się składa, że wiele ludzi mogło by być DDA ale nie jest! Bo nie chce... proste! Nie dajcie tym zawładnąć waszego całego życia... no ludzie... trzeba żyć, i trzeba jakoś stawać do pionu... padniesz, gleba, podnieś się i nie płacz, znowu wyglebisz, znowu się podnieś. Właściwie to też nie rozumiem tych co nie chcą by im pomagano... jojczą że źle ale zrobić coś z tym już nie na da :-/

Gość Czołgista
"Rety... a ty podejść nie możesz inaczej do tego tematu ??" To powiedz mi jak, tylko najpierw przeczytaj jescze raz ostatnie zdanie swojego postu ;)

Wiem o co ci chodziło, źle zacząłeś. Wiem o co ci chodzi i zgadzam się. Ale jak już chce się im pomóc to chyba innego sposobu trzeba szukać. Albo pies im mordy lizał! Bez pracy nie ma kołaczy.

Nie strzeliłam focha, po prostu odeszłam od komputera....:O 🖐️ Tak> widzę że się nie zrozumieliśmy trochę :O nie jestem typem narzekacza, nie lubię się użalać nad sobą i przytłaczać innych problemami, nie jest to w moim stylu. żyję normalnie, pracuję studiuję, mam hobby, wielu znajomych, nie siedzę w piżamie całymi dniami i nie użalam się nad swoim życiem😠 a widzę że większość tutaj ma taki pogląd na temat DDA.... na kafe łatwo powiedzieć: "idź na terapię, psychologia itp" Czołgisto, nie jestem z średniowiecza, wiem że jest wielu specjalistów i nie zaprzeczam ich wiedzy i doświadczenia🖐️ nie zaprzeczam też że wielu osobom pomaga. Zosia samosia? ja bardziej nazwałabym to samodzielnością.

Gość Czołgista
Nie nie, samodzielnosc to np. kwestia finansowa.... Z Zosia Samosia to chodzi o odtracanie czyjejs pomocy.

Gość Czołgista
Zrob to tak, tak albo tak - nie, ja i tak zrobie po swojemu Czesto absurdalnie ale po swojemu ;)

Gość Czołgista
Powiedzial by ze "na zlosc" ale po swojemu ;)

Czołgisto , zdradzisz mi twoje źródło informacji o dda? bo mnie zastanawia trochę.....:O

Gość Czołgista
To spróbuj terapii grupowej :P WIedza ? Zycie ;) (nie jestem DDA)

jeszcze raz powtarzam, że na terapię się nie wybieram chwilowo bo: - nie lubię publicznego roztrząsania prywatnych spraw swoich i innych pomocy psychologa potrzebowałam wtedy, gdy patrzałam na to wszystko dzień w dzień nie mogąc nic znaczącego zrobić, jedynie czego chciałam to być w takich chwilach na drugim końcu świata... a teraz jest zupełnie inaczej, chociaż nie będę przeczyć, że negatywne wspomnienia niekiedy wracają... ale coraz bledsze i mniej bolesne

Gość Czołgista
"nie lubię publicznego roztrząsania prywatnych spraw swoich i innych" Nie znasz podstawowych zasad pracy w terapi grupowej. Nic nie wychodzi z pomieszczenia. Tak jak u psychologa, tylko pacjentow jest jednoczesnie powiedzmy 10. Samo nazwanie sprawy "roztrzsaniem" juz bardzo zle swiadczy. Caly pic polega na tym ze rozkladasz tam swoje zycie na czynniki pierwsze , doslownie od "pierwszego kieliszka". To nie roztrzasanie, to jest trudniejsza jak roztrzasanie. Roztrzasaja to sie ludzie na forum ;)

Gość Czołgista
Myslisz ze czymkolwiek tam kogos zdziwisz ? tam juz byli gwalceni, bici, glodzeni, zamykani. raczej bedziesz zwykla szara myszka :P

Gość Czołgista
"jeszcze raz powtarzam, że na terapię się nie wybieram chwilowo bo:" Nie oszukuj siebie samej i mnie przy okazji chwilowo=nie wybieram sie w cale ;)

ja znam założenia pracy, terapii grupowej i właśnie dlatego nie zdecyduję się na nią 🖐️

Gość Czołgista
Zapewne wiesz jak upiec tort weselny, co z tego jak w domu go nie zrobisz :P

napisałam "chwilowo" bo nie wiem czy kiedyś nie zmienię zdania na ten temat, może kiedyś zmienię podejście, ale nie teraz na pewno czemu Czołgisto tak propagujesz terapię grupową? ... nie wszystkim jest ona zalecana

Gość Czołgista
Co ci szkodzi sprubowac ? chyba tylko slawetne NIE bo NIE.

Gość Czołgista
Mozna pracowac indywidualnie, do tego tez sie nie palisz.

Gość Czołgista
NIE WSZYSTKO JEST TAKIE NA JAKIE WYGADA. Kiedys z zalozenia ludzie mysleli ze ziemia jest plaska ;)

dlaczego nie chcę próbować? NIE chcę mówić życia własnego, wydobywać spraw, o których już powoli zapominam, bo to bolesne [tak jak wspominałam już wcześniej]

Gość Czołgista
Ale do ciebie nie dociera ze bez tego sie nie da ? I tak nigdy nie zapomnisz, musisz nauczyc sie z tym zyc.

temat topiku, mówi o mnie całej, a mianowicie: na co dzień jestem osobą, po której raczej nikt nie spodziewa się takowej przeszłości jaką miałam....

Gość Czołgista
"nie mówię nikomu pewnych dość istotnych "faktów" z życia... duszę je w sobie.." To przestan dusic !!!! od tego ci nie przybedzie ani nie ubedzie.

Gość Czołgista
Grupa jest od tego zeby nie dusic, tam nikogo nie zaskoczysz informacja ze dostalas butelka bo lbie albo bylas popychadlem.

doskonale wiem że nie zapomnę nigdy, może kiedyś wybaczę, ale nigdy nie zapomnę... Cieszę się z tego jaka jestem i do czego udało mi się dojść w życiu, przeszłości nie zmienię, i żeby nie wiem co się działo nie mogę zupełnie wykreślić tego z życia...

Gość Czołgista
Moze przecietna Zoska albo Gienek zrobil by oczy jak 5zl. Na grupie ci powiedza ze mieli gorzej ;) Na tym pic polega.

Czołgisto czy ty uważasz, że powinnam powiedzieć znajomym w pracy czy na uczelni ni w pięć ni w dziewięć o mojej przeszłośći? :O Napisałam że duszę w sobie> tak, bo czasami mam ochotę ich uświadomić, że nie zawsze byłam radosna uśmniechnięta jak teraz... nie nie zamierzam, nie stać mnie na to