Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fifkajaabaj

zapalenie zatok , kaszel z wydzieliną ,a wczesna ciąza

Polecane posty

Gość fifkajaabaj

dziewczyny czy któras miała podobnie , a mimo to wszystko było w porzadku? Jakimi domowymi sposobami się leczyć?

Przede wszystkim do lekarza. W ciąży to nie przelewki.Nie wszystko da się leczyć domowymi sposobami (a już nie zapalenie zatok). W wielu przypadkach antybiotyk jest wręcz konieczny bo może dojść do powikłań przez przenoszenie infekcji.Nie lekceważ.

rok temu byłam w 4/5 m-cu ciąży i miałam to co ty, lekarza nie zauważył ciąży to chciał mi dowalić antybiotyk ale jak sie dowiedział to polecił duuuużo herbaty z sokiem malinowym i leżenie w lóżku :) zrób sobie też coś takiego: grubą sól kamienną (ważne ze kamienna) podgrzej np. na patelni, wysyp na lnianą, lub bawełnianą ściereczkę i przykładaj kilka razy dziennie na zatoki :) robię tak od wielu lat i unikam dzieki temu antybiotyków, poza ciążą biorę do tego jeszcze kilkanaście tabletek rutinoskorbinu dziennie ale teraz toie tego nie polecam

hej, ja jestem w 13 tygodniu.jakies dwa tygodnie temu złapał mnie straszny katar,własnie zatokowy.poszłam do apteki,powiedziałam,ze jestem w ciazy, pan aptekarz stwierdził, ze tylko oscilloloccocinum a do nosa zamiast kropel sól fizjologiczna. no i powolnie ale katar ustąpił - a był już ropny. wiem tez ze z srodków przeciwbólowych mozna brać apap.

Gość fifkajaabaj
dziękuje , a zapalenie zatok jest niebezpieczne ?

jak nie zaczniesz działać to w najgorszym wypadku punkcja :) ale spróbuj nasze metody a przejdzie na pewno :) na płód nie ma raczej wpływu dobrze ktoś wyżej napisał, wkraplaj sól fizjologiczną lub wodę morską i naprawdę polecam okłady z ciepłej soli (to metoda z dziada pradziada)

Gość fifkajaabaj
do FatCat a katar miałaś przezroczysty czy po jakims czasie zmienił kolor na bardziej ropny?

ja po tygodniu olewania poszlam do lekarza..dostalam bioparox i 3 dni zwolnienia. :) mmialam odpoczywac i duzo pic

Każda infekcja bakteryjna może zagrażać prawidłowemu rozwojowi ciąży, lekarz kazał mi przychodzić z każdą pierdołą. nie warto lekceważyć. A to, że ktoś korzysta z porad farmaceuty zamiast lekarza i poleca to na forum.. no cóż.. nie skomentuję.

tak, katar był już ropny. ale szybko się złagodził. ale to tylko moje doświadczenie. być może u ciebie to nie dobry pomysł więc jeśli masz wątpliwości idź do lekarza

Gość fifkajaabaj
do FatCat a katar miałaś przezroczysty czy po jakims czasie zmienił kolor na bardziej ropny?

ehh no właśnie. każdy lekarz co innego:/ mój własnie polecił apap. no i bądź tu mądry. może mój ma jakiś kontrakt z apapem - kto ich tam wie;)

Ja też zbyle pierdołą nie chodze do lekarza (napisałam jakie słowa usłyszałam od lekarza) ale katar ROPNY to już NIE JEST byle pierdoła tylko INFEKCJA BAKTERYJNA. Można leczyć się domowymi sposobami ale po zbadaniu przez lekarza. Ja nie na każdą infekcję bakteryjną brałam antybiotyk ale akurat na zapalenie zatok - tak a także na zapalenie pęcherza. Leżałam na patologii z trzema dziewczynami i wszystkie miały przedwczesne skurcze przez olanie infekcji bakteryjnej.Każda ma swój rozum i idzie do lekarza albo nie - jednak polecanie na kafeterii herbatki przy zapaleniu zatok - zamiast pójścia do lekarza - to już lekkomyślność i tyle w temacie.

mi to się szybko, zmienia, po 3 dniach, ale wcześniej zaczyna mnie głowa pobolewać, kurcze, kiedyś mnie 4 miesiące zatoki trzymały, dostałam 3 labo 4 antybiotyki, i nic

Gość fifkajaabaj
przepraszam dwa razy sie wysłało Ja byłam jakby przeziębiona , nadle katar zrobił się ropny i zaczełam kaszlec z wydzieliną Goraczki nie mam i nie miałam Problem w tym ,ze mieszkam za granica , a oni jak ognia unikaja antybiotyków , czasami ktos ma infekcje bakteryjną , ledwo stoi na nogach , a tylko paracetamol dostaje Nie wiem co robić , czy isc do lekarza czy poczekać ? Martwie się czy taka infekcja jest niebezpieczna

ale tą herbatkę mi lekarz kazał pić :P ale ty nerwowa i przemądrzała ;) nic powiedzieć nie można innego niż to co ty myślisz i foch

idź i zobacz co ci powiedzą, ale równie dobrze możesz dodatkowo skorzystać z naszych rad :) u nas właśnie niestety odwrotnie, na wszystko antybiotyk, bezsensu, kiedyś pracowałam w przychodni w księgowości i miałam styczność z lekarzami dlatego wiele chorób leczę sama, tak jak zatoki, od dawna z nimi do lekarza nie chodzę

Gość fifkajaabaj
dziewczyny a co z tym czosnkiem , podobny niektórzy lekarze odradzaja O co chodzi , o cisnienie czy tez co cos innego?

ja czosnku nie mogę chociażby dla tego, że jego ostry,wyraźny smak w obecnym stanie bardzo mnie odrzuca :)

Ja tez na poczatku ciazy chorowalam. Wyleczylam sie domowymi sposobami. Znaczy tak wtedy myslalam, bo chorobsko wrocilo po 2 tyg z podwojna sila... No i po 2 dniach wizyta u lekarza. Przepisal biopraxol i jakies inne leki i lykalam po 3 dniach wrocilam do zycia. Pfu wypluc narazie nic mi nie jest... Wiec roznie to bywa. Mozesz na zatoki stosowac amol. Ja nie bedac w ciazy go stosowalam... Ale po porodzie wybieram sie do laryngologa bo teraz i przy kichnieciu mam wrazenie ze oczy mi wybuchna...

No tak, wyszło na to, że jestem przemądrzała bo pukam się w czoło na porady typu "wypij herbatę, pomoże".I oczywiście na pewno tu nie chodzi o infekcję bakteryjną tylko o to, że ktoś ma inne zdanie.Pozwolę sobie popukać się w czoło raz jeszcze.

daj spokój. nikt jej nie odradza pójścia do lekarza. ja wręcz trzy razy napisałam by udała się na wizytę. podzieliłam się tylko swoim doświadczeniem - nie twierdze, że jest to jedyna słuszna droga i nie wpycham jej swojego zdania na siłę. jesteś odpowiedzialna, chodzisz zawsze do lekarza i bardzo fajnie. ja zrobiłam tak jak uważałam za słuszne i jest to moja sprawa, miałam prawo podjąć decyzje o tym, że chce spróbować leczyć się domowym sposobem.

Gość fifkajaabaj
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi Spróbuje domowe sposoby , co do lekarza to dlatego sie zasatanwaiam czy iść , bo raczej uawazam ,ze i tak nic nie dostane i zastanawiam się czy nie jest tez zapózno poczekam do jutra , dzisiaj i tak nie mam szans się dostać, zobacze jak się będe czuła , moze jutro juz będzie lepiej

Gość fifkajaabaj
FatCat , aty miałas tez kaszel czy tylko ropny katar? I co ci powiedział farmaceuta ? Czy taka infekcja jest niebezpieczna ?

Gość gość
jest na to świetny sposób Jak wyczyścić zatoki w 20 sekund? 1 Naciągnij język i skieruj go do góry. 2 Przyłóż kciuk do miejsca pomiędzy brwiami. 3 Teraz należy mocno przycisnąć kciuk i trzymać go tak przez dwadzieścia sekund. 4 W ciągu minuty oczyścisz swoje zatoki poprzez usunięcie zatorów. Źródło: https://www.stolicazdrowia.pl/1790/wystarczy-20-sek-a-natychmiast-pozbedziesz-sie-infekcji-zatokowej/

Zachęcamy do wizyty u lekarza. Specjalista dobierze odpowiednie leczenie do wyjątkowego stanu :) I tak jak już wcześniej wspomniano - nie leczmy się sami, bo czasem możemy sobie zaszkodzić. Pozdrawiamy i życzymy dużo zdrowia! :)