Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parammmm pammm puk

wpylw pylu na zdrowie

Polecane posty

Gość parammmm pammm puk

czy ktos z was wie jaki jest sklad chemiczny tego pylu? no bo my to teraz wszyscy wdychamy ... nic nie mowia, zeby nie siac paniki, czy moze lepiej unikac teraz swiezego powietrza? mi sie gorzej oddycha, czuja taka ciezkosc i mnie tchawica meczy, a chora nie jestem. czy ktos moze cos wie na ten temat?

Gość dla mnie start to horror
ja tez sie gorzej czuje ale sama nie wiem jaki to ma wplyw.co najlepsze jak schyle glowe to kapie mi woda ciurkiem z nosa...juz podejrzewalam ze to o d tego bo wczesniej nie mialam..jakby mogl mi ktos powiedziec czy to moze byc od tego to bede wdzieczna :)

Gość parammmm pammm puk
no wlasnie kurcze w niedziele bylam ze znajomymi caly dzien na rowerze, wiec sie nawdychalismy, a teraz srednio sie czuje. nie jak przeziebiona, ale woda z nosa i ta tchawica :/ a na bank nie jestem chora, tylko takie dziwne odczucia mam

Gość Czołgista
Ta taaaaaaa teraz wszystko wina pyłu ;) A 2 ulice dalej sasiad zapierdalal cala zime na ekologicznym opale (czyt. opony) to nikomu nic nie bylo ;)

Jaki kurrwa pył. Już mówiono wcześniej, ze nie będzie on miał wpływu na ludzkie zdrowie ze względu na wysokośc, na której on jest. Zagraża jedynie samolotom :o

To opada go tyle, ze żadnego wpływu miec nie może. A te objawy o których mówicie wynikają z nakrecania się i wyolbrzymiania zwykłego przeziębienia.

Gość dla mnie start to horror
tak jasne wkrecilam sie ze mi woda z nosa leci :p moglabym nakapac pol szklanki

Gość Moja córka też zareagowała
skurczami obturacyjnymi oskrzeli, jakich wcześniej nigdy nie miała i surowiczym wysiękiem z nosa. Lekarka obstawia, że jednak coś zakwita silnie alergizującego :)

Gość Czołgista
Wiosna idzie, katar sienny ;) Ale w mediach powiedzeli o pyle, media nigdy sie nie mylą :D heheheh

Gość parammmm pammm puk
nie no ludzie, powaznie, ja sie gorzej czuje. nie zmyslam tego :)

WHO straszyło też świńską grypą i co? :D🖐️ Sprzedajne szmaty koncernów farmaceutycznych, byleby ludzie kupowali więcej leków.

Gość Moja córka też zareagowała
Ależ nie wkestionujemy Twojego samopoczucia :) Masz prawo gorzej się czuć, bo nagle wszystko wystrzeliło i kwitnie wszystko naraz. Stężenie pyłków w powietrzu pewnie jest wysokie. O ile nie jest to siła sugestii ;)

Gość Czołgista
Bo jest pogoda chujowa i cisnienie spada, poza tym przesilenie wiosenne moze dopasc kazdego niewiadomo kiedy i ktorego dnia - o jezuuu jakas taka zmeczona jestem, to ten cholerny pyl :P

Gość parammmm pammm puk
to moze byc sila sugestii - predzej w to uwierze niz w pylki, bo nigdy nic mnie nie uczulalo. wiec moze sobie wkrecam, ale fakt faktem, po tych rowerach wszystkich pikely oczy, kazdemu sie zatkal nos. a mi tak jakos ciezko sie oddycha. no i zapomnialam (dzieki za przypomnienie) o przesileniu wiosennym !! co roku mialam rozne cyrki, trwalo to z tydzien. moze to byc tez to, a calkiem zapomnialam o tym zjawisku ;)

Gość arampampam param
podnosze

Gość Czołgista
Pyl sam w sobie szkodliwy nie jest. Moze spowodowac atak astmy u osob podatnych i podraznienie sluzowek, piekace oczy itp. Ale ze szkodliwoscia jako taka wiele to wspolnego nie ma.

Gość alga1231
ludzie obejrzyjcie sobie jakieś wiadomości to będziecie wiedzieć że w powietrzu które wdychamy nie ma pyłu ponieważ jest on 10km nad nami a zacznie opadać dopiero za 3,4dni i to też nie jest groźne problemy z oddychaniem mogą mieć wtedy tylko osoby z chorobami płuc i typowi alergicy i to też nie jakoś tragicznie

Gość yy no kurde
nie mam pojecie ale ide pobiegac mam nadzieje, ze mi nie zaszkodzi

Gość Czołgista
Smog warszawski jest bardziej szkodliwy jak pyl wulkaniczny ;) ludzie zyja w sasiedztwie "czynnych" wulkanow od dawien dawna, wulkany potrafia sobie "pierdnac" od czasu do czasu i nikt z tego powodu paniki nie sieje.

Gość Czołgista
Kwasny deszcz moze spasc, (siarka) i to jest dopiero szkodliwe :P ale nie dla czlowieka.