Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka6

zagęszczanie mleka

Polecane posty

syn ma 4,5 msc. Powinien wypijac 150 ml mleka, niestety on pije po 90 czasem sie zdarzy ze wypije 120 ml. Moze dlatego ze urodzil sie malutki, na wadze przybiera prawidłowo. Ale przez to ze nie zjada tyle co powinien czuje potrzebe czestszego jedzenia np po 2h w nocy budzi sie co 3h i tak jest dzień w dzień. Kupiłam z Nestle kasze manne po 4 msc, jest ona z dodatkiem mleka modyfikowanego czy moge to dodac do mleka na noc? czy po prostu zrobic na wodzie i przelac do butli?

sprobuj moze kaszke bobovity smaczny sen jest bardziej gesta i zawiera melise. nie sugeruj sie tez tak mocno ile dziecko powinno wypijac w danym miesiacu - jedne zjedza mniej inne wiecej w zaleznosci od potrzeb ale budzenie sie w nocy co kilka godz dziecka 4,5 msc moze swiadczyc o czyms innym. moj syn nie budzil sie w tym wieku na jedzenie ale wybudzal sie czasem co godz np po smoczna. moze sprobuj mu dac smoczek albo wode zeby oduczyc go jedzenia w nocy.

Gość odpowieddz
karmisz butelka od poczatku?? jesli tak to po 4 miesiacu powinnas zaczac wprowadzac nowe rzeczy zaczac od marchewki potem kaszki mozesz mleko zageszczac kleikiem,kaszke podaje sie lyzka a nie przez butelke

Gość odpowieddz
moze sie budzi bo mleko mu juz nie starcza .po 4 daj cos nowego zacznij marchewka przetarta potem marchewka ziemiak marchewka jablko mozesz tez potem daj miesko naczynij od kurczaka lub krolika czyli marchewka ziemiak miesko potem nowe warzywa sprawdz co sie kiedy daje bo ja juz nie pamietam

dokladnie w 5 miesiacu to juz spokojnie dawaj i obiadki (zacznij od 1skladnikowych np. marchewka potem wprowadzaj 2skladnikowe a na koncu zupki jarzynowe a potem z mieskiem) , podawaj tez w ciagu dnia kleik ryzowy z owocami, i kaszki po 4 miesacu np bobovity malinowa czy bananowa, a na noc jak mleko nie starcza to wlasnie moze ta kaszke na noc. wiem ze sa ten takie mleka dla dzieci "glodomorkow" nie pamietam jak sie nazywaja "petil" "petit" jakos podonie w kazdym razie

nie nie karmie od poczatku. Od 2 msc a mały szybko zaczal jesc machewke i ziemniaki bo po 3 msc na to pozwolił pediatra i nic mu po tym nie było :) to z bobovity na noc dawałam juz ale gdy zjadl 130 chyba tam bylo to po 2h był głodny. Śpi ze smokiem, ale spróbuję dziś tą wode mu podawać gdy się będzie przebudzał.

syn wypił o 20.30 140 ml mleka obudził się o 2.30 więc dałam mleczko i spał do 7 rano :) nie wiem, zobaczymy jak będzie dziś. Już zjadł marcheweczkę, później podam jeszcze kaszke manne :)