Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikola57

dwu letnie dziecko z nadwaga,gdzie dobra poradnia metaboliczna w Warszawie.

Polecane posty

Witam,dzis bylismy u pediatry na bilansie dwu latka,okazało sie ze nasza córka ma nadwage wazy 18 kg przy zwroscie 97cm dostalismy skierowanie do poradni metabolicznej lecz nie wiem gdzie zapisac moze ktos mial podobny problem i wie jaki lekarz w warszawie dobry przyjmuje gdzie warto zapisac dziecko na badania.Lekarz powiedziala ze to dosc duza nadwaga i ze plaskostopie sie robi a to jest zwiazane z nadwaga,prosze o rady bo jestem zaniepokojona bardzo sytuacja,z góry dziekuje wszystkim...

wow a czym karmisz dziecko? serio pytam bo mój nie moze utyc ma 2 latka 87 cm i 10,5 kilo ;)

Gość moj 7 latek22 kg..
to podaj diete dziecka moze i moje sie ciut upasie. A poradni w necie szukaj. Niewiele ich jest wiec zapisuj do pierwszej najblizszej..przeciez dziecku moze sie co stac!!

Gość nie łam sie hehe
Może poszukaj w gogle a tak swoja droga jak karmisz córkę? Może warto zmienić jej jadłospis chętnie służę radą jako opiekunka zajmowałam się dziewczynką ze sporą nadwagą jednak zmiana diety i nawyków jej żywienia przez rodziców poskutkowała

Gość Czołgista
Zaniepokojona jestes ? Doprawdy ? A jak dziecko zamienialo sie w maskotke mishelina to jakos nie bylas zaniepokojona.

Gość nikola57.
- frytki - chipsy - lizaki - czekolada - żelki - hot dogi - zapiekanki - pizza - pepsi i coca cola - oranżada czy ja cosrobieźle?? moja córeczka uwielbia te dania, a co niedziele chodzimy całą rodziną na meline i tatuś Nikoli przynosi HappyMeale z Mc Donalda :)

Jak ty żeś spasła tego dzieciaka :D🖐️ Echh mamusie co same robią krzywdę swoim dzieciom z fanatycznego dbania o nie. Ironiczne :o

Gość sprawdz tutaj
Gawędziarzy 18 04-401 Warszawa Praga-Południe (022) 6129276*

Gość sprawdz tutaj
i tu Kasprzaka 17a 22 3277473 Szlenkierow 10 22 6323794 powodzenia :)

Gość Czołgista
Zaraz zaraz 18kg przy wzroscie prawie metr to nie duzo. ?

Gość nie łam sie hehe
Powiem ci tak musisz większa uwagę zwracać na to co córka je jest na to kilka zasad Pamiętaj Ty jesteś za nią odpowiedzialna i musisz o nią zadbać tak by za kilka lat nie miała do Ciebie o nic pretensji 1 Słodycze pod kontrolą wybierz jeden dzień w tygodniu kiedy może jeść słodycze oczywiście w umiarkowanych ilościach 2 Odstaw kasze nie wiem czy twoja córka je kasze ale mam nadzieje ze nie karmisz ja nocami to jest największa głupota 3 Wychodź z nią na długie spacery minimum 2 godziny biegajcie ganiajcie się itp 4 Dawaj dziecku więcej owoców zamiast jogurtu słodkiego kup naturalny i dodaj owoców na poczatku może wybrzydzać jak z każdą rzeczą ale da się dziecko przyzwyczaić 5 Pod żadnym względem nie dawaj słodzonych napoi soków itd woda i nic więcej herbata ewentualnie

widze ze bardzo madrzy ludzie sie tu wypowiadaja i przy okazji podszywaja sie za mnie robiac sobie zarty. A wiec dziecka nie upasłam zadnymi frytkami ani hamburgerami bo uwazam ze to paskudztwo jest.Corka rano ok 7 wypija butelke mleka nan junior czasem nawet nie cała,potem ok.10 zjada kanapke lub sererek bakusia albo jedno albo drugie w miendzy czasie dostanie pare paluszków dla dzieci bez soli,potem idzie spac jak wstanie zjada obiad jest to przewaznie zupka bo córka nie lubi jesc kotletów z drugich dan to tylko ziemniaki najchetniej by jadla wiec unikam takich potraw ze wzgledu tez ze meczymy sie z zatwardzeniem juz od dluzszego czasu,dlatego uwazam na slodycze czekolady wcale nie dostaje ani tłustych dan.Po obiedzie dostaje starte jabuszko potem na podwieczorek jakis serek chomogenizowany lub kanapke która potem znajduje nie zjedzona na wieczór juz dostaje butelke mleka która wlasnie dopija w nocy bo budzi sie i chce mleko w tym zdaje sobie sprawe ze moze byc problem bo wiem ze nocne jedzenie nie sluzy,dziecko wogóle nie chce jesc zadnych owoców prócz jablka nie je zadnych surówek ani wazyw sórowych,natomiast robie jej zupy wazywne i zjada chetnie,zwracam szczególna uwage na to co corka je i napewno jej nie tucze na wlasne zyczenie

dodam jeszcze ze malo pije kupóje najruzniejsze soki 100% wode truskawkowa najbardziej jej smakuje, ze slodyczy to raz dziennie dostanie albo misia lubisia albo mleczna kanapke kindera,ktos pisal ze moze mi pomóc z dieta prosila bym bardzo chce zaczac juz od zaraz zanim przyjmie nas lekarz a czekac trzeba pare miesiecy,przy okazji ktos napisal ze to jednak nie duza nadwaga przy tym wzroscie lekarz powiedziala ze b.duza juz sama nie wiem co myslec

Gość ibifka
Litości! Kup słownik ortograficzny, bo nie dość, że utuczyłaś dzieciaka, to jeszcze przejmie od Ciebie strzelanie byków w każdym zdaniu :O

Gość dhntjytjhgsd
moja znajoma ma ten problem, mała ma problemy z tarczycą. jesli karmisz ją racjonalnie, a mimo to tyje, to moze byc cos z tarczyca nie tak. endokrynolog dziecięcy

wlasnie dlatego lekarz dala nam skierowanie na badania do poradni metabolicznej od rana wydzwaniam i wszedzie i zapisy sa dopiero lipiec sierpien ,ale tu ktos podal mi numer na prage i sie zapisalam juz na maj wizyta jest prywatna ale bardzo szybki termin wiec dziekuje bardzo,na Gawędziarzy sie udało.

Gość dhntjytjhgsd
masz problemy z czytaniem? poradnia metaboliczna to nie lekarz endokrynolog. w tej poradni to zapewne dietetycy, a endokrynolog to od hormonow, gł. tarczycy

a ty masz problem z głowa? lekarz pediatra nas skierowal do poradni metabolicznej a nie do endokrynologa tam ma miec robione badania

Gość conis
A czy byłaś może w Vimedzie? W tej klinice również zajmują się dietą metaboliczną, poza tym dość dobrze i indywidualnie podchodzą do każdego pacjenta. Myślę, że to może być niezłe rozwiązanie. Zobacz sobie informacje -> http://vimed.pl/dieta/. warto spróbować.

Gość mmag12345
Dobra poradnia metaboliczna jest w Warszawie w VIVAMEDZIE przy ulicy Zamiejskiej 17, przyjmuje doktor Rowińska (super doktor z doświadczeniem w zakresie zaburzeń gospodarki fosforanowo-wapniowej u dzieci), zapisy pod numerem 22 679 28 83, 22 678 31 40, vivamed.com.pl, ja chodzę ze swoją córeczką od 3 lat, jestem bardzo zadowolona, wreszcie wyszłyśmy na prostą z zaburzeniami wapnia. polecam

Gość jestes coollllll
za dobrze karmisz dziecko,mniej tluszczu i mniej slodkosci i wiecej biegania, tak zajmnij dziecko by nie mylalo o jedzeniu,,napewno babcie utuczyly dziewczynke

Gość 3434234234543r4r
ja zdecydowanie za często!!! I gdzie ty się uchowałas? Skończyłaś 6 klas podstawki?

Gość wioletta****
bazienka-> dobrze piszesz,ja tak samo z moja robilam i teraz ma 3 lata i wazy 13kg chce jesc to mi mowi i jej daje ,nic na sile. Nikola57-> moze to przez te podjadanie nocne??ja po kolacji to mojej tylko wode do picia dawalam jak sie przebudzila.

Ja tutaj w ogóle nie widzę potrzeby wizyty w przychodni metabolicznej. Tutaj nie ma żadnych zaburzeń metabolicznych. Przecież to dziecko non stop je, nic dziwnego, że ma nadwagę. Sama Mama może zadbać o to, żeby nie tyło.

Gość wioletta****
bazienka-> mnie tez zmuszali,nie bili ale nie pozwolili odejsc od stołu dopóki talerz nie był pusty:-/kilka razy zwrócilam na talerz to co zjadlam.

Gość bo fajni, ambitni, ciekawi
wyeliminuj wszelkie picie inne niz woda i mleko, nie dawaj paluszkow. schudnie na bank