Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UlszulaZwielkiegoŚwiata

Jak ubiercie dzieci na +20st?

Polecane posty

Mam 8miec córkę jak ja ubieerać na +20st? rajtki pod spodenki czy nie?szalik czapka?

Gość faktycznie ta jagoda
Tak, obowiazkowo czapke!!!! Czapka w Polsce to rzecz swieta, poniej juz tylko beret. Rajtki pod spodniami to chyba oczywiste. Na to koniecznie kocyk! Gruby, cieply polar!!!! ps Wcale nie takie zmyslone, sama widuje tak ubrane dzieci.

Gość eyyee
Ale chodzi ci o pogodę obecnie i jakieś dwadzieścia stopni w zaciszu i maksymalnym słońcu czy dwadzieścia stopni przez cały dzień latem? Bo to zasadnica różnica. Teraz to nawet jeśli jakiś kawałek terenu jest przez chwilę nagrzany, to zaraz zawieje zimny wiatr i znów pamiętamy że to dopiero początek wiosny. Maluszek nie może się wtedy wprawdzie pocić ale podwiewać zimnym wiatrem też go nie powinno więc rajstopki nie zaszkodzą, tak samo jak coś na szyję i czapeczka.

na terazniejsza podode w sloncu 20 ale wiadomo miedzy blokami wieje i w cieniu tez chlodniej

Wczoraj widziałam dziadka na spacerze z wnukiem. Było południe, słońce grzało, wiaterek zawiewał sporadycznie. Mały miał na sobie grube zimowe polarowe spodnie, pod nimi rajtuzy, puchową kurtkę, polarowy gruby szalik i polarową grubą czapę. :-o :-o Tak właśnie biegał po placu zabaw, po czym dziadek wpakował go do wózka i przykrył akrylowym kocem. Masakra! Natomiast moja znajoma ubrała swoje dziecko w kombinezon, przykryła kołdrą a na to jeszcze kocem :-o Ja swojemu ubieram cieńkie rajtuzki, spodenki, body z długim rękawem, na to bluzeczka też z długim rękawkiem i jakiś polarek. Chustka na szyję i czapka z daszkiem.

Gość eyyee
To ja swojej córce (6 miesięcy) wkładam podkoszulkę, rajstopki, lekki sweterek, sztruksowe spodenki, bluzę i czapeczkę. Do tego skarpetki w charakterze butków i bawełniane, cieniutkie rękawiczki. (Ziąb jest nad morzem i wieje, i tylko na słońcu ciepło).

Gość a ja moją ubieram tak
ma 6,5 miesiąca...zakładam jej body krótki rękaw, skarpetki lub jak chłodniej to rajstopki, na to dresik welurowy jak cieplutko, a jak trochę chłodniej wiosenną kurteczkę lub taką futrzaną kamizelkę i adidaski, aha no i czapka bawełniana, pod szyją jest zawsze bluza czy kamizelka, więc nie daję szalika, a do spacerówki daję kocyk taki mięciutki, mikrofibra bodajże...nigdy nie jest jej zimno ani gorąco...jeszcze mi się nie przeziębiła...staram się ubieram tak jak ja się ubieram, a że mała siedzi to dodatkowo jest kocyk

aha, jeśli nie ciepły dresik welurowy to np. właśnie sztruksowe spodnie i ciepłą bluzo-kurtkę z kamizelką lub bez...i te rzeczy, które wymieniałam wcześniej

Gość 40tysiecy
11 miesieczniaka ubieram w rajtuzki dzinsy, bodziak na krotki rekaw bawelniana bluzeczka i wiatrowka

Gość pudelssssssss
ludzie dziewczyke ejst latwiej ubrac bo wystarczy jej getry na taka pogode zalozyc, nie podwieje jej wiec po co rajstopy?? Pomyslcie jak by wam bylo w taka pogode w rastopach i spodniach, o czapce nie wspominajac. chyba ze wieje bardzo, ewentualnie na slonce.

pudels, ja napisałam, że jak jest chłodniej to jej zakładam te rajstopki cienkie, a jak czuję, że mi jest ciepło i widzę jaka pogoda za oknem to daję tylko skarpetki...ps. jeśli chodzi o czapkę to wydaje mi się, że 6,5 miesięcznemu dzieciakowi powinno się zakładać bawełnianą czapeczkę,to nie lato, nie ma upałów, jest wiatr czasami chłodny i porywisty

Ta pogoda jest w ogóle jakaś zwariowana :-o Wczoraj przed spacerem wyszłam na balkon i miałam wrażenie że jest upał niesamowity. Ubrałam się w legginsy, cieńki sweterek i tunikę na ramiączkach. Niby było mi w sam raz ale jak chwilami zawiało to strzelałam zębami. Po 2 godzinach tak się ochłodziło że zmarznięta zasuwałam galopem do domu :-o Dlatego zawsze dla syna mam w wózku dodatkową bluzę lub kurtkę bo z tą pogoda nie wiadomo

dokładnie Mrs. :) ja się wczoraj wybrałam bez kurtki, bo było bardzo słonecznie i cieplutko na Kujawach...no i zmarzłam...na szczęście małą ubrałam w sztruksy,ciepłą polarkową bluzę i kocykiem bardziej okryłam...była ciepła i dziś bez kataru, więc uff jest ok:)

ja przez ta zmienna pogode 2raz juz chora jestem w tym tyg na szczescie mala zdrowa. juz sama nie wiem jak ja mam ubierac osttnio bylo goraco wiec ubralam ja lzej a tu nagle deszczem lunelo temp spadla i zaczelo wiac masakra

kwiecień plecień, bo przeplata...trochę zimy, trochę lata:) nie dajcie się zwieść pięknej pogodzie. miejcie w zanadrzu coś dla malucha:)

Gość gaduklaka
nie zapominajcie o parasolach! moja kruszyna ostatnio cała przemoczona wróciła bo zapomniałyśy parasola na spacer...

Gość ktoczkowinka
a kiedy było to +20 stopni bo jakoś nie widziałam

Gość Twjmwt
Kraken co to jest w twojej stopce?ma zeby jak czubczub.

hehe fajny uśmiech nie? to legendarny starożytny morski stwór o nazwie Kraken, którym władał Neptun:) a fotka to kadr z filmu "Clash of the Titans" 2010 rok :)

No i nastep[ne pytanie za 100pkt :O Jezu kobity gdziew zescie sie chowaly jak nie wiecie jak dziecko ubrac wiosna. :O

Gość mamakubusiaaa
ja synka 14 miesiecy ubieram cienkie rajstopki , dzinsy , body z krótkim , cienka bluzeczka i cienka kurtka , pod szyje bandamka i ibez czapki bo cholernik ją non stop sciaga wiec jzu bez chodzi , nie przeziebil sie wiec jest ok pozdrawiam

w topiku nie chodzi o to, że mama nie wie tylko pyta jak inne mamy ubierają. to jest forum jagoda, można zapytać o co się chce i kogo się chce, a jak Ci się nie podoba to nie czytaj, proste:)

Ja moje dziecko uieram tak; body kr rekaw + pajacyk+ jeansy+ bluza z kapturem i buty. Bez czapki bo uwazam ze nie ma potrzeby mu jej zakladac no chyba ze wieje bardzo silny wiatr. Ostatnio jak bylam w niedziele w kosciele byla babka z na oko 4msc dzieckiem ubranym w gruba czape z weluru + pajacyk z jakiejs wloczki nie wiem dokladnie co to bylo ale wygladalo na grube i cieple. Szkoda mi bylo tej dziewczynki bo caly czas marudzila i widac ze bylo jej goraco bo az jej sie rumience zrobily. Niestety ale czesto teraz na miescie widze takie widoki. :O

Ja ostatnio nie zakładałam 7-miesięcznej córci czapeczki, bo u nas było naprawdę ciepło i teraz walczymy z zapaleniem ucha:( Cienka bawełniana czapeczka, albo jakaś letnia czapeczka z daszkiem to podstawa.

Gość asdasdasdasd
Ostatnio słuchałam TVN style i pediatry. Powiedział, że to jedna z największych głupot matek - zapalenie ucha nie bierze się z tego, że nie ma czapeczki.. i mówił, żeby takie inteligentne mamusie same ubrały czapeczki bawełniane/wełniane i pochodziły w 20 stopniach....

Gość andziiiiaaaa
ubieraj dziecko troszke cieplej niz siebie, ale bez przesady, dziecko ma inna cieplote wiecej sie rusza cieplej mu jest

Gość HANNAANA
Mi zawsze mówil pediatra "ubieraj dziecko tak jak siebie" i tak robie, no czasami troche mniej jak biegaja bo wtedy logicznie jest mu cieplej no i troche cieplej w wózku bo wtedy siedzi. Jestem w szoku, ze zakladacie jeszcze rajstopki pod spodnie przy takiej pogodzie o czapce to juz nie wspomne, to jakas paranoja z tymi czapkami. Mam wrazenie, ze myslicie, ze im cieplej ubrane dziecko tym zdrowsze bedzie i, ze czapka ma jakas moc lecznicza i oby tak bylo bo ja wtedy nie zdejmowalabym kurtki ani czapki przez caly rok azeby nigdy nie chorowalo.

Gość xxxxxxyyy
Bol ucha to nie od braku czapki - moja juz od miesiecy chodzi bez i z uszami wszystko w porzadku. Zasadniczo to nie rozumiem wielu matek - same z gola glowa, bez apaszek, lekkie kurtki a dzieci w czapkach wiazanych pod brodke (dziwie sie , ze sie nie buntuja bo u mojej to bylby wielki wrzask:) ) grube kurtki , ocieplane polarki, rajstopy i spodnie (ciekawe ile tych mam ma rajstopy? ). A najlepsze jak slysze komentarze, ze kto to widzial dziecko bez czapki wozic . Zaczyna mnie to juz pozytywnie wkurzac - w zime ok ale teraz? - ja sie nikogo nie pytam czemu przegrzewa dziecko a potem zamiast mu dac sie bawic to wrzeszy - Nie biegaj bo sie spocisz - no k**** szlag na miejscu moze trafic. Ja swoje dziecko wrecz lzej ubieram niz siebie - zadnych rajstop - portki, body , t-shirt na dlugi lub lekki sweterek i buty Gucie bez skarpet - ja zbytnio sie nie ruszam a ona jest caly czas w ruchu i jak tymi malymi nozkami przebiera to jest jej o wiele cieplej niz mi. I co najwazniejsze jest zdrowa:)