Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki54

Lozeczko tradycyjne drewniane czy turystyczne?

Polecane posty

Gość kiki54

Proszę o opinie i porady.Chcemy kupić dla dzidziusia łóżeczko i mamy dylemat. Mamy wrażenie że turystyczne będzie praktyczniejsze bo ma więcej zastosowań,ale ponoć mówią że jest mało trwałe.Mamy na oku lozeczko turystyczne firmy graco

tradycyjne ! bo dziecko tam śpi, lezy ( ważne dla kręgosłupa ) a turystyczne jak sama nazwa wskazuje ( chyba ) sprawdza się na wyjazdach

Gość hgtzuio
ojec wart swojej ceny. Sprawdził się pod każdym względem! Wygodny zarówno dla rodzica jak i dla maluszka. Zaletami są: łatwośc w składaniu, wygodny uchwyt i torba do przenoszenia- niezastąpione kiedy często podrużujemy z dzieckiem; materacyk łatwy do wyczyszczenia, regulowny w dwóch wysokosciach, pałąk z zabawkami (miękki i bezpieczny), wbudowana lampeczka, kilka rodzajów melodyjek (mogą zastąpić z powodzeniem te z karuzeli), materacyk z regulowanymi wibracjami (akurat mój maluszek się bał tej funkcji). Poza tym kojec naprawdę dobrze wykonany i bezpieczny dla dziecka (żadnych guzów na głowie pomimo róznych akrobacji) Wadą dla mnie były brak zamka umożliwiającego samodzielne wyjście starszaka z łóżeczka i niewielki rozmiary w porównaniu z tradycyjnym łóżeczkiem (synek szybko wyrósł z kojca)choć dla niektórych osób może to byc zaletą-dziecko samo nie wypuści się na spacerek po mieszkaniu, a łóżeczko zajmie mniej miejsca.

tradycyjne lepsze jak dziecko urośnie można wyciągnąć szczebelek i samo sobie wychodzi potem

ja miałam i taki i takie i turystyczne lepiej się sprawdziło. Dzieci bardzo się "rzucały w nocy" i ochraniacz na szczebelki nie pomagał, byli cali poobijani. Do turystycznego włożyłam im materac i tak spali.

Gość jojo0987
Bardzo fajne łóżeczko, wygodne, bezpieczne, solidnie wykonane. Panel sterujący bardzo przydatny- moje dziecko szybko usypiało przy tej muzyce:) Dzięki kółeczkom łatwo przestawia się je w inne miejsce. Polecam w 100%.

moja mala miala tez tzw 'turystyczne' tyle ze dobrej jakosci, te z graco... b. dobrze sie sprawdzilo, uzywalismy prawie 2 lata... http://www.shopwiki.co.uk/_Graco+Contour+Electra+Hedgerow?o=1089542011&s=498069& cena byla przstepna (w polsce nie jest :o) i przy przeprowadzce bylo nam latwiej, zaraz jak corka skonczyla 2 lata dostala 'praedziwe' lozeczko z bokami..

w turystycznym moze tez samo wychodzic bo jest otwierany bok w turystycznym -kojcu maly nie obija sie o szczeble i pomimo siatki malo widzi... mam drewniane w sypialni na noc i kojec turystyczny na dzien woli przebywac w lozeczku zarowno bawic sie jak i spac w kojcu pomimo siatki nie widzi i denerwuje sie pomimo uchwytow nie umie wstac tak jak w lozeczku trzymajac sie szczebli za to w kojcu nie obija sie spiac ,nie wklada rak nog w szczeble pomimo ochraniacza w lozeczku to sie zdarza, w kojcu mam poleczke,pojemnik na pieluchy ,kieszen na zabawki,latwo sie go sklada przemieszcza ale zdecydowanie polecam tradycyjne lozeczko

ale ja mam ciemne granatowe ze zoltym moze za ciemne kupilam i stad mu ciemno w tym kojcu juz sama nie wiem,....nie chce tam siedziec i koniec,placze az sie zanosi jak go wkladam do kojca ,w lozeczku moze sie bawic w kojcu nie

Gość ona tam
Moja córeczka przez blisko 8 miesięcy spała w tradycyjnym łóżeczku drewnianym ze szczebelkami. Ale od momentu jak zaczęła w nocy po tysiąc razy zmieniać pozycję do spania nieźle się przy tym obijając kupiliśmy jej łóżeczko turystyczne firmy BabyOno Do tego materac kokosowo-gryczany (chyba jakoś tak się nazywa).

ee u mnie nie było żadnego problemu ze wstawaniem w tym łóżeczku. Z tych uchwytów nie korzystali ale trzymali się krawędzi i się podciągali.

Gość kjhzgtfrd
Ja mialam takie i takie lozeczko ale jestwm za turystycznym, moja corka strasznie sie kreci i w tradycyjnym lozeczku udezala o szczebelki albo wpdala jej nozka czy raczka miedzy sczebelki, a w turystycznym nie ma gdzie wpac i sie nie daj boze zaklinowac raczka nozka czy moze nawet glowka, nie uderzy sie bo scianki sa miekkie, no i mozna je wszedzie ze soba zabrac!

Gość tradycyjna
My mielismy łózeczko tradycyjne, które stalo w domu (co prawda nie dlugo bo tylko 10,5 miesiaca, potem Mały nie chcial juz spac jak mala dzidzia i przeprowadzil sie na normalne łózko), łózeczko turystyczne, które jezdzilo z nami na wyprawy np. na wczasy lub do znajomych lub rodziny, łózeczko turystyczne w zwiazku ze bylo dosc duze sluzylo nam tez jako kojec, dzieki czemu synek szybko nauczyl sie chodzic bo bardzo lubial siedziec w łozeczku tur. i cwiczyc miesnie

Gość kiki54
Wracając do tematu łóżeczek turystycznych My chcielibyśmy kupić łóżeczko Graco, ale ono ma trochę niestandardowy wymiar (105x74), zastanawiam się gdzie kupić taki materacyk?? Może któraś z Was już przerabiała ten problem Poproszę o rady

Większość producentów wykona materacyk o wymiarach niestandardowych - tylko trzeba dlużej poczekać ;) Oto link do producenta, który oferuje taką opcję: http://www.radir.com.pl/index.php My też myśleliśmy o Graco, ale nas cena odstraszyla i mamy takie coś:http://img.bazarek.pl/78971/8105/750082/19341676934b7415d065fbc.jpg z dodatkowym materacem wlaśnie tego producenta... Pozdrawiam Happiness is like peeing in your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth.

Gość mam 2 dzieci
starszy miał tradycyjne łóżeczko przy 2 zdecydowaliśmy się na turystyczne + tradycyjny materac kokosowy - u nas pasował standardowy mogę tak podsumować: łóżeczko tradycyjne +moim zdaniem ładniejsze +dziecku łatwiej się trenuje wstawanie podciągając się na szczebelkach na początku +więcej regulacji co do wysokości materaca +łatwiej zamontować karuzelkę i zabawki -droższe w naszym przypadku -nieporęczne (ciężko złożyć) - nawet transport z pokoju do pokoju to kłopot -jak dziecko sie przewróci w nim to może się uderzyć o szczebelki łóżeczko turystyczne +tańsze +łatwe w przewożeniu - przestawianiu +miękkie bandy - nie urażają dziecka przy przekręcaniu w nocy czy upadku w dzień - mieliśmy kłopot z zamocowaniem karuzeli ...generalnie ja jestem bardzo zadowolona z łóżeczka turystycznego i jakbym jeszcze kiedyś miała wybierać :) to tylko takie.