Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaaaaa

tabletki antykoncepcyjne i przeciwbólowe- bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość zmartwionaaaaaa

witam, mam problem otóż ,wczoraj wieczorem rozbolała mnie glowa, był to znosny ból , mialam nadzieje, że sam przejdzie. Niestety nasilal sie coraz bardziej, o 22 wzielam tabletkę yasminelle, a za jakieś 5min tabletkę przeciwbólową voltaren acti, poniewaz ból był nie do zniesienia. Jak myślicie czy takie praktycznie jednorazowe wzięcie tabletki yasminelle z przeciwbólową, moze osłabic jej działanie?? To była 20 tabletka z opakowania, dzisiaj ostania, i od jutra przerwa. Powinnam się martwic czy jest wszystko oki??

Gość tabletka przeciwbólowa nijak
się ma do tabletek anty, więc nie wpadaj w panikę :)

Gość zmartwionaaaaaa
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedź. W sumie poraz pierwszy zdażyla mi sie taka sytuacja, ze musiałam ja przyjąc praktycznie razem z tabletką anty. a stosuje juz antykoncepcje 4 lata :) Jeszcze raz dzieki, bużka!

Gość zmartwionaaaaaa
hmmm... ale voltaren nie ma w skladzie ibuprofenu.

Gość errteee
dokładnie jedynym środkiem przeciwbólowym wpływającym na pigułki jest ibuprofen:)

Gość ibuprofen nie wpływa
na anty, skąd wy takie rzeczy bierzecie? Nie ma tego w ulotce

Gość bojabojaboja
errteee a z jakich źródeł posiadasz takie informacje? Ja biorę dosyć często ibuprom, bo mam ciśnieniowe bóle głowy. Moja lekarka o tym wie, nic nie wspominała na temat tego, że działanie pigułek może zostać osłabione:|

Gość ibuprofen nie wpływa
ja ani w ulotce ibuprofenu ani w ulotce anty nie widze informacji aby na siebie wpływały...

Gość bojabojaboja
Dlatego właśnie pytam o źródło:]

Gość dziolchaaaaaa
o mnie tez ten temat dotyczy, bo ja r,ówniez czesto zażywam tabletki przeciwbólowe , zaraz po wzieciu cilestu Mam takie bóle migrenowe, szczególnie nasilone przy ostatnich tabletkach. wiec tabletka anty do przeciwbólowej nic nie ma??

Gość errteee
znalazłam to w farmakologii leków:) to są WIARYGODNE informacje

Gość errteee
poza tym pisza o tym tez w niektórych encyklopediach leków szczerze to sama byłam zdziwiona bo brałam anty i ibuprofen. w ulotce nigdy nie znalazłam takiej informacji

"o mnie tez ten temat dotyczy, bo ja r,ówniez czesto zażywam tabletki przeciwbólowe , zaraz po wzieciu cilestu Mam takie bóle migrenowe, szczególnie nasilone przy ostatnich tabletkach." sprawdz cisnienie. przypuszczam że pigsy ktore bierzesz ci je podnoszą, stąd uporczywe bóle głowy. powiedz o tym lekarzowi, należy zmienić piguły.

Gość bojabojaboja
No nie wiem errteee ja cały net przejrzałam w poszukiwaniu potwierdzenia tego, że jednak nie ma wpływu i jedyne co znalazłam, że paracetamol może mieć wpływ przy przekroczeniu pewnej dawki - obniża działanie antykoncepcyjne, a nie ibuprofen. Poza tym tak jak pisałam pani ginekolog ani słowem nie wspomniała o tym, żebym unikała ibuprofenu. Nie mówiąc o tym, że biorę pigułki, łykam ibuprom czasem jednocześnie i nic się nie stało. Więc jak nie zobaczę na własne oczy to nie uwierzę.

o Jezu, bo ibuprofen nie ma wpływu no. przynajmniej nie jest to wpływ znaczący klinicznie.