Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sikająca bez przerwy

Początki ciąży i ciągłe sikanie.

Polecane posty

Jestem w 6 tygodniu (od ostatniej @) i ciągle chce mi się siku. Ciągle czuję takie napięcie, jakbym za chwilę miała się zsikać i nawet jak tylko wyjdę w łazienki, to znów tak mam. Czy to normalne? czy to problem z pęcherzem?

To jest jak najbardziej normalne,bo macica się powiększa i uciska na pęcherz,wię cnie masz się czym martwić.Pod koniec ciąży jest podobnie.A poza tym,to gratuluję:D

nie robilas sobie testu??? to jest cos takiego co sie kupuje w aptece lub drogerii i sika na niego ja sa 2 kreseczki to ... BRAVO!!!masz swoja fasolinke a jak 1 to wtedy maz znowu bedzie musial cie fasolkowac. :D

ja też tak miałam, ale jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży:) przeszło po niedługim czasie

to normalne :) i będziesz tak mieć do końca ciąży, informuj lekarza kiedy będzie ból przy siusianiu bo może to być jakaś infekcja ale takto całkiem naturalne :)

do jagody--> coś ty! naprawdę jest coś takiego jak test?????? no popatrz nie przypuszczałabym nigdy!! ale czy to normalne, że mam wrażenie, że za chwilę popuszczę, jakby mi już już miało wylecieć?

nadzieja86--> dzięki :)

tak to całkowicie normalne :D :D :D jakby pojawił się ból, pieczenie podczas oddawania moczu to szybko leć do lekarza a jak nic takiego sie nie dzieje to się nie martw! ja w ciąży znałam wszystkie toalety na mieście! co 20-30 minut musiałam być w toalecie! czasem nawet częściej :P

Hehe no to się trochę uspokoiłam. To dziwne uczucie, to takie jakby mi się właśnie samo sikało, takie jakby napięcie i mrowienie przy cewce moczowej, jakby jakaś nabrzmiała była :) A rachunek za wodę to mi chyba przyjdzie monstrualny ;)

Ja też tak miałam, od samego początku ciaży (najpierw odpowiada za to progesteron, który gwałtownie wzrasta - w późniejszym czasie powiększająca się macica).Tyle, że temu nie może towarzyszyć NIEMIŁE uczucie parcia na pęcherz bez oddawania moczy (czyli stałe uczucie że się chce a w rzeczywistości nic nie siusiasz) bo to jest oznaką początków infekcji pęcherza. Jeśli niczego takiego nie odczuwasz, to wszystko ok ;)

To nie jest tak, że mi się chce, a nie robię. Robię za każdym razem, kiedy pójdę do WC. Tylko nawet 2 minuty po wyjściu znowu mam wrażenie, że mi się chce. Jak siedzę, to jest gorzej, jak wstanę, to mniej :)

Gość trtr
No dokładnie tak miałam. To był u mnie pierwszy objaw ciąży.

Gość jejku jejku co to będzie
A ja mam takie dziwne uczucie, jakby za chwilę miało mi się ulać kilka kropel. Czuję taki nacisk i ciepło na cewkę moczową, nie na pęcherz. Czy to normalne?

Gość jejku jejku co to będzie
nikt tak nie ma?

Gość gośćjamka
ja mam, kolokwialnie rzecz ujmując, gdy siedzę na wc i zalatwiam grubsza sprawe (a siusiu robie zawsze jako pierwsze) to po oproznieniu pecherza, przy parciu wylatuje mi kilka kropli moczu. Mogę tak dwie godziny siedziec i dwie godziny przy parciu będzie leciał mocz. Tak jakbym ciagle go produkowała. Jestem w 7 tygodniu ciąży. Kiedyś tez raz tak miałam (może to była ciąża)...