Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lennakaa

Wakacje w USA

Polecane posty

Gość lennakaa

Witam. Mam kilka pytań do osób, którym udało się kiedyś wjechać na teren Stanów podczas wakacji. Po pierwsze, jak dlugo oczekuje sie na wize, i na jaka sume do zaplaty trzeba sie przygotowac? I moje drugie pytanie, to jakimi liniami lataliscie + ceny biletow w 2 strony.

W wakacje bilety sa drogie. Juz teraz nie ma chyba nic ponizej 1000 dolarów a ja w tamtym roku o tej porze na koniec sierpnia kupilam za 500! Wize dostajesz po rozmowie z konsulem kurierem do domu razem z paszportem w ciagu 2-3 dni. Za kuriera placisz przy odbiorze. Wszystko masz opisane na stronie Ambasady co po kolei. Najpierw umawiasz sie na rozmowe. Placisz za wize na poczcie najlepiej , wg kursu jaki podany jest na stronie Ambasady. Wypisujesz druczek DHL ze swoimi danymi. Robisz jedno zdjecie bodajze , wypisujesz formularz wizowy - najlepiej po polsku i idziesz z tym do Ambasady. Rozmowa i koniec.

Gość lennakaa
dziekuje bardzo za odp :)

Gość gorący 35latek z Olsztyna
to takie poniżające prosić o wizę :-o

Gość chodnikowy latawiec
ja dodatkowo dodam, że jeżeli posiadasz prawo jazdy t istnieje możliwość tzw. przewozu samochodu jedziesz a darmo prze kilka stanów i jeszcze Ci za to zapłacą

Tez myslalam, ze poniazajace, ale ja o nią nie prosilam na kolanach. To byla krotka rozmowa. Nie zalezalo mi jakos bardzo wiec szybko poszlo :)