Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smerfetkaaaaaaaa

Wakacje w ciąży ???? Prosze o opinie.

Polecane posty

Gość smerfetkaaaaaaaa

Witam ! Podejrzewam że jestem w ciąży, mój problem polega na tym że mamy z mężem wykupione wczasy do Grecji(sierpień) . Niestety wycieczka już zapłacona i szkoda by było pieniążków... Czy któraś z Was podróżowała w 5msc ciąży ?

Gość bas bassssssssssssssssssssssss
jesli lekarz niema przeciwko temu to mozesz jechac

Ja podrozowalam juz w 3m miesiacu(bylam w Tunezji 2 tyg) i wszystko bylo ok.Jesli ciaza bedzie przebiegala prawidlowo to mozesz spokojnie jechac na wczasy,tylko pij duzo wody i unikaj slonca :)

Gość spokojnie ciaza to nie choroba
moja siostra przyleciala do mnie do UK, w 5 miesiacu - jasne, ze mozesz jechac na wakacje, ciaza to nie choroba, wypoczniesz i zrelaksujesz sie :) tylko nie przesadzaj ze sloncem.. i uzywaj kremow z wysokim filtrem ;) do 7 miesiaca mozna latac samolotem w ciazy..pozniej juz potrzebna ci zgoda od ginakologa ;)

ja w 6 msc jechałam autem ( maż prowadził , ja spałam) 550 km i bardzo dobrze zniosłam podroż przed wizyta byłam u gina wypytałam wszytko i mogłam jechać

Gość smerfetkaaaaaaaa
uf nieco mnie uspokoiłyście :)

Gość a co wy tak kazecie tego
slonca unikac tylko w pl sie takie glupoty wygaduje. trzeba tylko smarowac sie kremem z wysokim filtrem (zeby sie cialo nie poplamilo)? i pic duzo wody. ja 7,8,9 miesiac przelezalam plackiem na plazy i wlasnie w grecji tu lekarze inne maja podejscie . slonce dobrze robi i matce i dziecku

Gość kkkkkolezanka
Dziewczyna wyżej ma racje!

Chodzi mi o unikanie slonca,ze wzgledu na to,ze moze jej sie slabo zrobic..Ja o malo nie zemdlalam na wakacjach,no ale w Tunezji bylo 44st w cieniu.. I tez nie mieszkam w Pl

Gość podnoszeeee

Gość leżenie plackiem
na plazy jest niezdrowe bez względu na to czy jest się w ciąży czy nie :p Jeżeli lekarze twierdzą co innego, to chyba nieszczególni z nich lekarze. No, chyba że ktoś się smaruje blokerem albo z filterem 50+, ale zawsze trzeba pamiętac o ryzyku udaru słonecznego, a w ciązy oraganizm funkcjomuje inaczej niż w pozostałym czasie. Po drugie, co innego jeżeli ktoś jest Grekiem, bo po pierwsze w większości przypadkow ma ciemniejszą karnację, a po drugie jest przyzwyczajony do wysokich temperatur.

Gość smerfetkaaaaaaaa
kurcze zaczynam się stresować jak to będzie...w sumie więcej jest "za" niż "przeciw" ...

ja w 4 miesiacu bylam wlasnie w Grecji;) Bardzo dobrze znosilam tamtejszy klimat! Natomiast moja siostra, ktora rowniez byla na tym samym etapie ciazy co ja tez byla na wakacjach w Grecji i zygala dalej niz widziala, wiec to roznie jest;)

ja byłam w 15-17 tygodniu ciaży kiedy leciałam na Teneryfę. cały pobyt wspominam super! czułam sie rewelacyjnie a lot, no cóż to był najlepszy, choc jednocześnie najdłuższy lot w moim życiu! pierwszy raz nie czułam się kompletnie ogłupiona zmianami ciśnienia :) bałam się jak wytrzymam 7 godzin w samolocie (międzylądowanie w Katowicach mieliśmy) poprzedzone 2,5 godzinną podróżą autokarem do Warszawy ale nie było źle :) co do słońca to ja nie radziłabym wylegiwać się w pełnym słońcu, ja sobie wybierałam miejsca pół cieniste, ale też bez przesady! spędzaliśmy ten czas baaardzo aktywnie. takiego leżenia na plaży to może ze 2 dni mieliśmy a tak to jeździliśmy, chodziliśmy, zwiedzaliśmy, i wtedy nie chodziłam tylko w cieniu, pod parasolem :P ale normalnie, krem z wysokim filtrem, no i dużo wody do picia i będzie super :)

Gość smerfetkaaaaaaaa
dziękuję dziewczyny za wyczerpujące opinie 🌼

Gość jjjjjjjll
tez mam obawy, jedziemy na kanary w czerwcu, bede wtedy kolo 13, 14 tyg, i tez nie wiem co robic, ciaza bardzo dlugo wyczekana..