Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaja_sa_1

samozapalające się światło

Polecane posty

Gość jaja_sa_1

Obudziłam się w nocy, bo chciało mi się pić. Miałam otwarte drzwi w pokoju i widziałam dokładnie sień i drzwi wejściowe. W pewnym momencie w sieni zrobiło się jasno (nie tak jakby ktoś zapalił słabą żarówkę) takie trochę fioletowe światło - nie białe, zgasło i znów się zapaliło, po czym znów zgasło. Myslałam, że mąż nie zgasił światła, a żarówka już się przepala i coś sie tam w niej tli.... Ale jakież bylo moje zdziwienie, jak rano włączyłam kontakt (ktory byl na pewno całą wyłaczony), a żarówka świeci normalnie....Dodam tylko, iż wykluczam światła z zewnątrz, gdyż mieszkam na 1 piętrze, a w mieszkaniu zasunięte są żaluzje, w sieni nie ma też żadnych okien.....

Gość uuuu bejbi aj law jor łej
w sieni? gdzie się tak mówi, bo chyba nie w cywilizowanej miejscowości? :O

Gość qwqwwqeweer
to byl sen

Gość jaja_sa_1
Kurna w K-wie mieszkam. Sien, przedpokoj, jak wolisz, ciekawe jak Ty na to mówisz

Gość jaja_sa_1
Sień rodzaj korytarza, występuje: * w budownictwie wiejskim w którym jest to najczęściej przelotowe, małe pomieszczenie, z którego można przejść do sąsiednich izb. * budownictwie miejskim (domy mieszkalne) jest to pomieszczenie łączące ulicę z podwórzem, najczęściej zawiera także klatkę schodową * w budownictwie pałacowym, zamkowym, klasztornym obszerne pomieszczenie o bogatym wystroju architektonicznym, stanowi najczęściej hall, westybul. Mieszkam w budownictwie miejskim :P W pałacach też występuje :classic_cool:

Gość jaja_sa_1
przedsionek to jest w sercu ;)

Gość jaja_sa_1
Ja nie mieszkam w krycie ;) Jak mieszkasz to masz przedsionek, z parą prezydencką, albo bez.

moj ojciec mowi przedsionek , ja zawsze przedpokoj ale kazdy zwie jak chce i tak wiadomo o co kaman

Gość jaja_sa_1
to nie był sen na 1000% nie był jestem fizykiem i wiem, że nie ma energii, nie ma światła :( No chyba, że zwarcie jakieś. Ciekawa sprawa :P

Gość tikitikitaktaktak
a na pokoj mówisz "izba"? :D wodę masz z kranu czy ze studni? :D

Gość Agnieszka jakaś tam
a może to marsjanie przymieżali twoje obuwie:)

Gość jaja_sa_1
wracam za 15 min... ide doić krowy

to takie typowe: dziewczyna piszeo świetle a wy sie sieni przyczepiliscie...ehhh, ja bym jednak nie wykluczala światła z zewnątrz, 1 pietro to nie wysoko, u mnie na 3 czasem prześwitywało

Gość chodnikowy latawiec
sąsiad sprawdzał swoje nowe żarówki xeonowe i tyle

Gość ggggggggggggg
diabelska sztuczka to jest - jak fioletowe światło - no to sobie przemyśl - fiolet - kolor pokuty. Nawrócenia się i pokuty. Czy wszystko w twoim życiu jest idealne? Może czas na spowiedż. Kto wie?

Gość jaja_sa_1
Bardzo miły podszyw stylowy ;) Problem z tym, że nie mam pokoju. Mieszkam na 100 metrach bez ścianek działowych - poza łazienką, która jest osobno-wydzielona Mam kuchnio-jadalno-sypialno-garderobiany -salon pasuje Wam? :classic_cool:

Gość jaja_sa_1
a Ty drzewiecki co? cytaty z Ziemi Obiecanej? i co myślisz? ze te mądrości Twoje łykać będziemy jak młode pelikany? ;) ech

Gość ggggggggggggg
No i widzisz - dobrze, że ci to napisałam, że masz POKUTOWAĆ bo byś sie bał mieszkać we własnym domu, co? Ale jak pójdziesz do spowiedzi sobie grzecznie to ci sie takie rzeczy przystaną przytrafiać. A teraz jest czas wielkanocny 🌼 To nawet powinieneś - możesz powiedzieć księdzu, że zaczęło cię straszyć w twoim przepychu i stąd się u niego wziąłeś. Pozdrawiam 🌼

Gość ggggggggggggg
Zaczęłaś bo to kobieta rozpoczęła ten wątek o jakże ...uprzejmym nicku rzekłabym...

Gość ggggggggggggg
wiecie jak to jest - najpierw samozapalająca się żarówka...dalej talerz, który sam upadł, drzwi, które same się otwarły, a następnie? Następnie Ezgorcyzmy Emily Rose. Ale... w kwestii egzorcyzmów to powiem wam spowiedz najpierw i wtedy sobie pokrop dom wodą święconą. Albo odym najlepiej - ale jak zdobyć kadzidło egzorcyzmowane to tego nie wiem. POZA TYM jak się wyspowiadasz i dobrze żyjesz to albo ci się takie coś nie przydarzy albo się nie będziesz bać. Bo autorka pisze z powodu strachu i tyle. Ale są ludzie, którym sie to zdarza, żeby się bali ale się nie boją - bo czego. bo to jest po to żeby sie bać. No to kto tak myśli? Diabeł. Bo ze strachu nic dobrego nie ma.

Gość ggggggggggggg
Moim zdaniem można się bać diabła jeśli boisz sie grzechu - no ale znaczy głównie UNIKAĆ - a jak chcesz unikać własnego domu? Trzeba by sie wyprowadzić. Ludzi możesz próbować unikać - podejrzanych, ale własnego mieszkania? No - lepiej już się poprawić. I tyle. A po żarówce powinna cienie widzieć dalej i tyle. I spadać coś może, otwierać się , drzwi i tak dalej. I racjonalnie też sie można wtedy diabła pozbyć ale jak? No i jeszcze zostaje, że może ma prawo bo czasem se pójdzie jak racjonalnie nakrzyczysz , a czasem ma prawo dalej se urzędować. Raz np. pisała tu laska, której szafa sie trzesła i krzyczała wynocha bo na policję idę złodzieju, wynoś się złodzieju - a ta szafa dalej się trzęsła. ZE smiechu? Może miała pokropić ją wodą święconą albo odymić. Nie wiem. Powinien zaraz uciekać demon.

Zmieniłam nick, bo brak dobrych podszywaczy na tym forum ;) U mnie w domu straszy? Heh dobre! :classic_cool: Kochana, zeby był skutek musi być przyczyna :) Duchy to też energia, bardzo duża energia. Uwielbiam swoje mieszkanie i marzę, żeby już do niego wrocic, bo w pracy coś nie grzeją ;) I niczego wcale się nie boję :) I nie rozumiem po co mam biegać do spowiedzi :P Tak spowiedż wszystkim nam pomoże niewątpliwe, na bol żołądka też :classic_cool: A może tak po poprostu dobrze żyć, szanować i kochać innych...nie prościej?

Gość Agnieszka jakaś tam
autorko a masz jakieś zwierzątko???? nie wem .. psa, kota, chomika??? moze Twój zwierzak naprawiał sobie klatke... delikatnie poprawiając spawy jakąś spawarką...