Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pragowiczka:))

Praga - kilka pytań

Polecane posty

Mam pytanie. Wyjeżdzam w maju na kilka dni do Pragi mam w związku z tym pytanie, jakie ceny są w pradze, co powinnam ze sobą zabrać, czy można płacić euro, co najlepiej z Pragi przywieźć - tj. co jest dobre i w dobrej cenie i może jeszcze jakieś inne wskazówki przyjdą Wam do głowy. Z góry dzieki

alkohol kup na granicy, a w samej Pradze nie opłaca się nic kupować... ceny są dla turystów z japoni i niemiec...

ceny mniej wiecej jak w polsce w euro mozna placic ale wiadomo lepiej miec lokalna walute, co do tanszych rzeczy to piwo ;) a z tego co warto wziac to aparat i wygodna buty , bo jest po czym pochodzic

dzięki:)) piwko ot tak na pewno kupię a jakie słodycze wziąść?/

Ale chciałabym kupić jakieś czeskie pamiątki....:))

upup

no to kup jakiegos pluszaka... krecika, żwirka lub muchomorka... bajek czeskich nie oglądałaś? :-o ale ceny z kosmosu, ostrzegam :-o

drzewiecki, jeśli nie wiesz co warto kupić to nie odpisuj na topic, takich rad nie potrzebuję !! Wiem, ze jak znajomi wrócili z Pragi to polecali piwa i białe wina - miałam nadzieje, że moze ktoś coś poleci np jakieś czekolady czy kawy. Niestety nie mogę się ze znajomymi skontaktować dlatego pytam tutaj. Może znajdzie się ktoś, kto wie co warto kupić:)

Gość Emil van Hosse
Lokalne piwo, czekolady i sery, jedzenie raczej w marketach i lepiej płacić lokalną walutą. Nie jest tam przesadnie drogo.

Podnosze, bo też chciałabym tam pojechać i nie wiem co kupić - gdzieś przeczytałam, że dobre mają salami i opłaca sie kupić duzą vegetę. A jakieś kawy czy regionalne przysmaki?