Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skaa

Nawigacja czy tel z agps i naviexpert?

Polecane posty

Może mi coś doradzicie.... Potrzebuje kupić jakąś nawigację, nie jeżdżę w trasy zbyt często, niemniej jednak zdarza się. Po ostatniej wyprawie przyszedł czas na zakup nawigacji. Nie ukrywam, że koszt jest dla mnie ważny. Będzie mi potrzebna raczej w trasy niż po mieście, a jeśli już po mieście to raczej nie małe uliczki tylko większe ulice. Mam do wyboru: 1. standardową nawigację, można kupić już za 200 zl, no ale ponoć mapy nie są zbyt dokładne. Znalazłam na allegro nawigację Lark z mapąmap , 4.3 cala. Nie wiem na ile by się to sprawdziło... Ponoć najlepsza jest Automapa, no ale to juz koszt kolo 500 zł, a skoro potrzebne mi to raz na 2 miesiace, to nie chce przeplacac. 2. Telefon z nawigacją, ale taka przez internet a nie z wgrana mapa. Na poczatku myslalam o Samsung Avila z Gps, a nawigacja przez Naviexpert, ale poczytalam troche w necie i ludzie generalnie odradzaja Avile. Teraz jestem sklonna kupić Samsunga Monte i tez korzystac z Naviexpert. Jakie sa wasze doswiadczenia ? Co polecacie?

Moim skromnym zdaniem GPS w telefonie to raczej zabawka niż profesjonalne narzędznie do nawigowania. Dlatego lepiej kupić porządną nawigację z dobrą mapą. Zajrzyj na wasserman.pl, a tam z pewnością uda Ci się wybrać taką, która akurat będzie dla CIebie :)

Gość 25785
" Moim skromnym zdaniem GPS w telefonie to raczej zabawka niż profesjonalne narzędznie do nawigowania." Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Gość jthyjum,mkj
,,,,,,,,

Gość JAGNA bez chłopa
Plusem nawigacji w telefonie jest to, ze tel daje znać jak jest dostępna aktualizacja. Wydaje mi się, że mapy są bardziej aktualne i dokładniejsze ( mam tu na myśli nawigacje w Nokii). (Porównuję do nawigacji TOM TOM). Plusem samej nawigacji jest to, ze nie jest potrzebny internet.