Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazonaaaaa22

hirsutyzm, pomocy

Polecane posty

Gość przerazonaaaaa22

dostalam skierowanie do endokrynologa z podejrzeniem hirsutyzmu. faktycznie mam wloski np wasik ale nie sa na pewno takie jak czytalam o dziewczynach ktore mialy koszmarny problem z owlosieniem. nie mam generanie tak duzego problemu. jednak mam problem inny i tutaj moje pytanie. czy to,ze nie mam piersi [niedorozwoj] moze byc z tym zwiazany? z problemami hormonalnymi w ktorych pomoze mi endokrynolog? prosze o odpowiedz.

Szczerze radze nie szukać pomocy na takim forum w tak szczegółowej sprawie... Naczytasz sie tu tylko głupot i niepotrzebnie będziesz się martwić. W takich sytuacjach najlepiej rozmawiac ze specjalistą - przegladając neta mozna oszaleć...I nie zamattwiaj sie na zapas. Pozdrawiam 🖐️

Gość przerazonaaaaa22
wlasnie sie staram nie sugerowac zbytnio tym co wyczytalam w necie :( tylko zastanawi mnie czy to ma jakis zwiazek :( bo chciala bym miec w koncu normalne cycki :(

Gość jak koszule nie farbują to
piersi - odpowiadają z anie hormony. Skoro są małe (niedorozwój) to brak estrogenu. jeśli masz za duzo androgenów lub testosteronu (meskich), to tłumaczy zanik biustu i wąsiki. Nie odkładaj wizyty u endokrynologa. acha - moze być kilka stopni hirsutyzmu.

Gość przerazonaaaaa22
nie rozmawialam gdyz moj lekarz rodzinny tylko dal mi skierowanie. nie mowilam mu o piersiach tylko o owlosieniu choc chodzi mi glownie o piersi. jednak wole ten temat zglebic juz na wizycie w poradni u endokryniologa.

Gość przerazonaaaaa22
ale strasznie sie boje :( mam duzon obaw,za to moze cos powaznego,ze moja ostatnia nadzie4ja co do piersi zgasnie :(

Gość a moja rada jest
ja mam prawidłowy poziom estradiolu a piersi małe, więc co jest nie tak?

Gość a moja rada jest
miało być estradiolu

Gość a moja rada jest
miało być estradiolu i estrogenów:-) zaplątałam się:-)

Gość przerazonaaaaa22
tylko ja piersi nie mam malych, ja ich wlasciwie nie mam. zero :( plaska jak dziewczynka w podstawowce. a nawet teraz juz te maja :(

Gość ej powiedz
autorko zajrzyj sobie na topik "dziewczyny z hirsutyzmem". tam jest rozbudowany ten watek.

Gość przerazonaaaaa22
przegladalam juz te strony jednak nie doczytalam sie o piersiach nic;/