Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinkaa000001

Wasze śmieszne i dziwne przesłyszenia

Polecane posty

Gość Karolinkaa000001

Pamiętacie jakieś śmieszne lub dziwne przesłyszenia? Takie, że ktoś Wam coś powiedział a Wy usłyszeliście coś innego i wyszło śmiesznie? Ja na pewno takie miałam ale teraz nie mogę sobie przypomnieć niestety, ale jak sobie przypomnę to napiszę :)

Przypomniało mi się, jak kiedyś prosiłam o coś chłopaka, i tak go proszę i proszę i on w końcu mówi "ok, Twoje prosiny zostały przyjęte". Albo ja kiedyś do niego "Ty idź na dół, a ja zamknę światło". Pewnie jeszcze by się coś przypomniało :)

Gość Karolinkaa000001
mi się przypomnialo: siedzimy w klasie kiedyś na lekcji i taki moj kolega Kuba tak leżał na ławce a ja mówię moje koleżance: patrz kuba już śpi, a ona: jaka kupa? Hehehe :)

Jest taka piosenka, gdzie padają słowa "budzikom śmierć" - mój kolega usłyszał "półdzikom śmierć":o W innej, gdzie powinno być "świat nie wierzył łzom, bo za dużo jest na tym świecie łez", on usłyszał "nikt nie wierzył z zoo":o:D:)

W gimnazjum na lekcji, kiedy był podawany jakiś komunikat przez radio węzeł, kolega który siedział przede mną odwrócił się do mnie i coś tam gada a ja do niego "weź się odwróć i oglądaj co w radiu mówią" :D

Gość na lekcji
w szkole koleżnka mi mówi że lubi jak gołębie gruchają a ja wielkie oczy bo usłyszałam że lubi jak gołębie kopulują :P

Gość To nie tak jak myślisz ....
Jak pracowałam na prasie (hałas niesamowity i w słuchawkach trzeba pracowac) przychodzi chłopek z kontroli jakości i się mnie pyta : -I jak te NITY pasują, dobrze wchodzą? a Ja _ co jakie NUTY??

Gość Karolinkaa000001
hehe fajne fajne :D

Gość kurakakao
Wchodzę z mamą po schodach klatki schodowej obładowana siatami z zakupami, moja mama do mnie: - popchnij te drzwi ja na to - że cooo?!! Usłyszałam "podziel to przez pi"

Gość soleijl
kiedyś wśród znajomych rozmawialiśmy o kobiecie którą zamordowano w lesie i ktoś powiedział że miała "7 ran kłutych"... w ostatniej chwili podeszła do nas (smutnych , zastepionych) rozweselona koleżanka i zapytała " a co to są rankuty?" :-D

ja mam ja mam, moja mężą ostatnio powiedziała ze chce oglądac Indiane Jones'a a ja usłyszałam Miedziane dziąsła :D, odtad juz zawsze tak na ten film mówimy Za drugim razem powiedzial cos na temat reklamy ja uslyszalam" chicialbym wchłonąc swój mózg"

ja jadac dzis samochodem musialam sie zatrzymac przed przejazdem kolejowym, ktory jak zwykle byl zamkniety. w lusterku zobaczyłam podjezdzającego busa z mała tabliczka na szybie, w pierwszym momencie przeczytałam "ORAL" po chwili zastanowienia dlaczego ktos umieszcza taki napis na przedniej szybie, przyjzalam sie jeszcze kilkakrotnie temu napisowi i doszłam do wniosku ze zle przeczytalam napis który brzmiał "JARO" ;d

swoich przesłyszeń nie pamiętam za dobrze, ale słyszałam o takich 'kościelnych' czyli 'pomylone pieśni', a oto one: - pieśni brzmi: na cud Jonasza....a ludzie śpiewają 'Nasturcjo nasza' :D - " z gwiaz korona upleciona" - w gniazdku wrona upieczona:D no i piosenki ale już nie kościelne: "mój jest ten kawałek podłogi" - bardzo często ludzie śpiewają "uuuu jestem kawałek podłogi" :O:P no i oczywiście Biała Armia: Jesteś SEREM BIAŁYM - żołnierzem .....

Gość ttamie
Aggie85, płaczę :D :D

no w sumie ja też:D najbardziej szkoda tej wrony co się w gniazdku upiekła :p:p

Gość ooo kuuurwa
będąc w LO na ang tłumaczyliśmy jakiś tekst odnośnie świąt, i doszliśmy do sytych posiłków. kolega nie dosłyszał i pyta> "jaki?" a ja na całą klasę ''SUTY" :D

aaa i jednak przypomniało mi się coś z mojego doświadczenia... 1. Kiedyś mój zabiegany kumpel miał powiedzieć: zadzwonię do żony, a że gadał o piętnastu rzeczach na raz i tyle samo na raz robił pomylił się i powiedział: zażonię do dzwony :D 2. Nie wiem czy to można zaliczyć do przejęzyczeń, chyba tak. To było jeszcze w podstawówce, nauczyciel pytał mnie przy tablicy, dostałam jakąś ocenę i miałam powiedzieć: dziękuję i usiąść do ławki, chyba ze stresu powiedziałam zamiast "dziękuję" "do widzenia" ale do ławki zgodnie z planem usiadłam:p

Moja koleżanka powiedziała o nauczycielu: ,,Ale ma donośny głos" Wszyscy w klasie usłyszeli: ,,Ale on ma bujny włos"

Gość potrzebujetegotytuly
Dzieci w przedszkolu śpiewając hymn polski zamiast "Co nam obca przemoc wzięła" śpiewały "co nam owca przez noc wzięłą" :D

"...który się począł z Ducha Świętego, narodził się ZE ZMARŁEJ DZIEWICY, umęczon pod Ponckim Piłatem..." to moje z lat dzieciństwa;)

u nas kiedyś koleżanka w szkole przy sprawdzaniu obecności zamiast "jestem" wypaliła "dzień dobry" poza tym składaliśmy życzenia świąteczne na uczelni i każda jakąś częśc życzeń mówiła koleżance na ucho no i ja mówię "smacznej kraszanki " a koleżanka "smacznej kaszanki":)

Nie przejęzyczenia, ale tez zabawne. Moja mama, która ani słowa po niemiecku miala kiedys w biurze do czynienia z Niekcami, kiedy wychodzili od jej szefa mówili "Danke", a moja mama z panika w oczach "a skad ja wam tu teraz Dankę wezmę!!??" (Danka to jej kolezanka z biura) Kiedys priowadziłam samochod, kolega na miejscu pasazera właczyl glosno radio i powiedzialam do niego "Przycisz to radio bo nie widze swiateł" I teraz ostatnie najgłupsze. Bylam z kolezanka na basenie i ona mowi do mnie "ale fale", a ja "Widziales Ewę Farnę"?

Gość ja polecam
taaa, ta anegdotka z Danką to coś mi Wałęsą trąca :P

wstyd na maksa:D kiedyś w liceum na niemcu tlumaczylismy zdania z ksiazki, byly to zdania tak jakby przeczace. no i doszlo do mnie. mialam takie oto zdanie, powinno byc przetlumaczone tak,,moj zegarek nie przestal dzialac, funkcjonuje'' i bylo napisane ,,maine uhr(ja zrozumialam ze uhr to godzina, a uhr oznaczalo rowniez zegarek jako przedmiot) ja cos sobie uroilam i przetlumaczylam tak: ,,MOJA GODZINA JESZCZE NIE NADESZLA FUNKCJONUJĘ'' baba od niemca smiala sie jak glupia i reszta klasy tez:D

co do dzieci to jeszcze: " i módl się za nami GRZECZNYMI" jest powszechnie znane:p

Gość alicjaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja jak bylam mała śpiewałam ,, maryja panna poroniła syna" bo nie wiedziałam jeszcze co to znaczy :D