Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikifoorka

napiszę pracę (gimnazjum, liceum)

Polecane posty

Gość nikifoorka

napiszę pracę z historii bądź języka polskiego. Poziom dowolny. Przystępne ceny. kontakt: antenek@onet.pl

Gość nikifoorka
bardzo śmieszne... wybacz, takie czasy.

Gość nikifoorka
pragnę zauważyć drogi kolego, że w moim ogłoszeniu nie doszukasz się nieprawidłowości ;) Skąd wiesz, że pojęcie pisania pracy nie ogranicza się jedynie do wysiłku korepetytora, ale do pomocy uczniowi? Ponawiam zapytanie, ktoś chętny?

ja chcialam tylko zapytac czy do motywu malzenstwa moze byc taka tez:literatura czesto korzysta z motywu malzenstwa pokazujac pary darzace sie szacunkiem badz malzenstwa bez milosci

Gość no ile ile
ile za taką prace??

Gość nikifoorka
do wypowiedzi z 19:20. Wybacz, ale nie rozumiem, o co Ci chodzi. Napisz jeszcze raz, ale składnie

mowisz ze piszesz prace ja pytam czy do pracy z motywem malzenstwa moze byc taka teza a literowka mi sie wkradla niechcacy

Gość nikifoorka
zbytnia generalizacja. A może taka konfrontacja: małżeństwo wzorowe (np."Nad Niemnem"), a małżeństwo destrukcyjne (np."Moralność Pani Dulskiej"). Rzecz idzie, o ukazanie kontrpostawy, a nie banalnej oczywistości, jaką Ty, bez urazy, próbujesz przemycić.

Gość no ile ile
ile chcesz za napisanie tej pracy?? :O

Gość nikifoorka
1) za pracę 20-30 zł, w zależności od tematu 2) oczywiście małżeństwo Jana i Cecylii stanowi skromny epizod, ale nie zgodzę się, że nie można użyć takowego przykładu. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia, to lepiej nie mów... I nie krytykuj, skoro wiedza z lektury już dawno wyparowała.

Gość uiguhi
nie lubie takich zarozumiałych ludzi na kafeterii nie ma miejsca dla takich

hmm... nie wiem o kogo ci chodzi tutaj ale na kafe pelno takich zarozumialcow

Tak, lektura mi wyparowała, bo ostatnio pisałam na jej podstawie fragment pracy maturalnej :D Nie twierdzę, że Jan i Cecylia nie mogą być, ale moim zdaniem nie jako główny przykład, który należy szczegółowo interpretować. A czy wiesz chociaż ile z lektury, bo nie całą, obejmuje podstawa programowa?

ale nie muszisz brac tych lektur ani tylko tych fragmentow ktore sa w standardach ja mam np noce i dnie

Ja tylko zapytałam czy autorka wie ile z tej lektury jest w podstawie, nie twierdzę że nie można wziąć całości. A nawet jest zalecane, żeby jedna lektura była spoza podstawy, tylko że to jest raczej dla tych ambitniejszych. Osoby które zgłaszają się do mnie po pomoc w pracy oczekują absolutnego minimum, a często nie chcą czytać niektórych lektur i ograniczają mi też listę z podstawy. Co nie wychodzi czasami na dobre...

Gość vvvvooooppp
typowa polska oszustko nikiforko, podajemy numer IP na policję twoje ogłoszenie nosi znamiona wykroczenia a być może przestepstwa

Raz miałam dziewczynę, która miała temat o kobietach. Obraz kobiety w lit. różnych epok. I co nie wymyśliłam, to jej nie pasowało, a szczególnie nie chciała Lalki, bo jej nie czytała i nie miała zamiaru... Pech chciał, że na maturze była właśnie Lalka... Ten słynny sen Izy :) Miałam dwóch nieambitnych maturzystów w domu, więc wiem jak nieraz jest :P

Gość vvvvooooppp
w Polsce elementarna uczciwość nazywa się konfidenctwem, co za pogwazdany naród, nigdy do niczego nie dojdziecie, ja sie z wami nie utożsamiam pozoranci- żałobnicy

Gość nikiforka
w takim razie przepraszam, za pochopne wnioski, widzę, że jednak jesteś w temacie. Co do kolegi powyżej: w Internecie są setki takich ofert, nawet na renomowanych stronach... Nie sądzę, aby była to wielka zbrodnia... Żałosne...

Gość vvvvooooppp
wielka, niewielka..... Ty nie wiesz jaka jesteś żałosna...ale popiera cie cały naród żałosnych - żałobników i stąd twoja pewnośc siebie, takich jak ty jest pełno, ale dziadostwo nie przestaje być dziadostwem W Finlandii poszłabyś siedzieć

W jednym tylko nie jestem w temacie, bo jestem, już za stara i liceum dawno za mną. Pamiętam, że jak wchodziła nowa matura, to kładli nacisk na to, żeby praca była samodzielna. Odnoszę wrażenie, że teraz chyba tak już nie jest. Ważne żeby orientować się w temacie i lekturach, a kto napisał, to mniej istotne... Bo przecież nauczycielka na pewno widzi, że styl w pracy nie jest ucznia, a nic nie mówi na to, tylko czasem jakieś poprawki, najczęściej dodatkowe lektury każą wpisywać :P

Gość nikiforka
??? o czym Ty w ogóle mówisz? a co żałoba ma do tego? Wyobraź sobie, że wolałabym, aby dzieciaki same pisały swoje prace i nie liczyły na jakąkolwiek pomoc, ale rzeczywistość nie jest taka kolorowa i większość "pociech" potrzebuje owej pomocy. Nie każdy ma głowę do nauki i nie każdy ma aspirację, aby pójść na studia. Niektórzy chcą zdać maturę i mieć święty spokój. A jak wiesz, sami sobie nie poradzą.

Gość dreamdream25
hej, to chyba jasne, ze czlowiek, ktory nie potrafi sam napisac swojej pracy maturalnej, nie powinien skonczyc szkoly sredniej, bo to chyba nie jego poziom... przeciez sa jeszcze szkoly zawodowe, nie kazdy musi miec mature, a juz na pewno nie ten, kto nie potrafi jej samodzielnie zdac. :)