Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobr pizza

jak zrobic pizze-rady potrzebuje

Polecane posty

Gość dobr pizza

jak zrobic pizze-rady potrzebuje

Gość pizzamargarita
ciasto drozdzowe, pycha

Gość glen b
zrób kupę na nią

Gość dobr pizza
czekam na sprawdzone przepisy

Gość dobre niektore
Ja ma sprawdzony od teściowej ktora prowadzi restauracje ale nie chce mi sie przepisywac

Gość dobr pizza
tak ale ja kupilam zproszkowane drozdze i juz rozczynu nie robie czyli co sama woda i maka ??i drozdze

Gość Bar Perełka
ja jestem mistrzynia pizzy ,wszyscy znajomi do mnie przychodzą na nią ;) więc tak bierzesz do dużej miski wszystko.. 2 szklanki mąki pszennej (najlepiej przesiać przez durszlok, bedzie lepsze ciasto), szklanka mleka niepełna i w tej szklance rozpuścić 1/4 kostki drożdzy świeżych, żadnych sproszkowanych.. i do tego dodac 3 łzyki oleju , troche soli i wyrobic ciasto i pozostawic do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.. Jak już wyrośnie to na blache uformowac jakiej wielkosci chce sie ta pizze. i na to sos pomidorowy , jak mi się chce, to robię taki specjalny miksuję pomidory z puszki i do tego czosnek cebula, kostka bulionowa i zioła prowansalskie, a jak szybko, to biore 2 duze łychy koncentratu pomidorowego i daje tyle wody przegotowanej, by powstała taka konsystensja sosu, do tego łyżeczka oleju przyprawy bazyia oregano , pieprz.. .. i na to sypie ser .. a na góre co już dusza zapragnie;) smacznego