Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdjęcie-do-CV

Chomiki -----> Macie lub mieliście ???

Polecane posty

Od kilku dni w moim pokoju zamieszkał chomik :D Fajny futrzak, śmieszny jest. Na początku czuł sie nieswojo ale odkąd kupiłem mu taki kołowrotek to wyraźnie odżył. Jeździ na nim non stop. Jest jednak pewna wada : on w dzień śpi a w nocy szaleje. Zawsze przesuwa sobie ten kołowrotek do samej ściany swojej klatki, w związku z czym podczas tej swojej szalonej jazdy robi strasznie duzo hałasu. Spać nie można przez niego. Chyba bedę go do kuchni wynosił bo tak nie może dalej być. Mieliście podobny problem ? Jak go rozwiązaliście ? :)

Gość MARTUSIA Z WAWY
PO CO CI CHOMIK

jak byłam dzieckiem też miałam chomiki teraz miał mój syn ale starość przyszła i umarły mamy za to inne dwa gryzonie oraz psa i kota:)

Gość ale tego to się nawet
ruchać nie da.

jarek masz racje my od kilku dni mamy Kazimierza i tak mu jakoś inteligentnie z oczu patrzy:P

Nina, ja się na pewno do tego hałasu nie przyzwyczaję. Taki strasznie niemiły dla uszu zgrzyt robi. Dopuki kołowrotek nie trze się o ścianę to pół biedy ale gdy sobie go przesunie to taki koncert jest że nie ma mowy o śnie.

Gość dreamdream25
chomiki są aktywne nocą, nic z tym nie zrobisz. niedawno miałam myszki, też szalały na kołowrotku. jak nie szło już wyrobić, to na noc kołowrotek lądował poza klatką (szczęśliwie, miały tam sporo innych atrakcji, poza tym były razem, więc się nie nudziły). przywyknij po prostu. chomiki to małe zwierzątka, ale dość hałaśliwe. moje dwie chomiczyce kołowrotków nie uznawały, za to bardzo lubiły obgryzać pręty klatki, a dźwięk był naprawdę zatrważający. ;)

Mój też na dwóch łapkach stał w oczekiwaniu na sniadanie ale ostatnio strasznie zaczyna chomikować jedzenie. Może boi się że będę zapominał o nim i nie chce być skazany na głodówkę :P

Gość hv ynnn
no to naj[pierw polecam dowiedziec sie czegos o zwierzatku przed kupnem :O chomiki to nocne zwierzatka i to calkiem normalne ze szaleje na nim w nocy

miałam kilka , 1 zdechł ze starości, 2 kot zjadł, 3 był dzikusem i musiałam go wyciągać w rękawicy kuchennej ale dożył spokojnej starości, 4 długowłosy , 5 oddałam.... A co do hałasu- ja do łazienki wynosiłam klatkę i miałam spokój.

Gość hv ynnn
PS- swoje zdjecie masz w stopce? nigdy nie zrozumiem ludzi ktorzy daja na takich forach swoje foty, ale coz :P nawet niezly jestes

agawa -----> w tym momencie kołowrotek to całe jego zycie :D Nie ma innych atrakcji, drugiej duszy do towarzystwa też nie. Trzeba będzie urozmaicić coś żeby miał kolorowsze życie :P

Gość 12345654321
po pierwsze do domu zabiera sie bardzo male 3-4 tyg chomiki i sie je intensywnie oswaja Najlepiej poswicac im kazda wolna chwile glaskac nosic na rece starac sie zbey zasypial na tej rece bawic sie opiekowac z czasem chomik sie zzyje i przejdzie na tryb zycia wlasciciela bedzie czesciej w dzien wariowal a kolowrotek mozna kupic wiszacy jak przeszkadza albo na noc mozna wyciagac go z klatki

Gość hv ynnn
agawa- ta szylkretowa kotka, CUUUUDO :D :D :D a to buldog francuski? coz, za psami nie przepadam wiec zachwytu nie bedzie, ale kicia absolutna pieknota :D

takkk kotka damessa na całego uwielbiam ją a bulwa no cóż kto raz kupi tę rasę zakocha sie w niej na całe życie:)

Gość I Want Out
A nie możesz mu kupić takiego kołowrotka co się przyczepia do prętów klatki? Nie będzie go wtedy przesuwał