Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda_1350

Potrzebna mi pilna pomoc! Ciaza...

Polecane posty

Gość magda_1350

Drogie forumowiczki. Jestem w 5 tygodniu ciazy. Obecnie przebywam w niemczech. ok. tydzien temu bylam w Polsce u swojej doktor ginekolog. Wszystko z ciaza jest okey. Od 3 dni jestem znowu w niemczech. Dzisiaj kochalam sie z moim chlopakiem (ojcem dziecka) i podczas stosunku oraz po krwawilam. Dzisiaj po poludniu i wieczorem odczuwalam bol po lewej stronie podbrzusza.. tak jakby w jajniku... Pozatym od 2 dni mam plamienia(na brazowo). Czy to moze byc cos powaznego czy to jest normalne?? Smutna Bardzo sie boje... Płacze lub Bardzo smutna czekam na wasze odpowiedzi co to za krwawienie... SmutnaSmutna

Gość pani doktorowa
a dlaczego nie pojechalas z tym do szpitala.... dziewczyno krwawienie w ciąży MUSI byc zdiagnozowane przez lekarza... to nie musi byc nic złego, ale niestety może to byc poronienie:( jedź na pogotowie!!!!!

Gość olasz
ja bym się jak najszybciej skontaktowała z lekarzem. jak masz luteine to weź 2x1 ja tak miałam i takie były zalecenia (miałam plamienia) i na razie odpuść sex...powodzenia

Gość magda_1350
Czolgista, jak masz tak gadac to nie gadaj wogole!

Gość do Czołgista
SPADAJ PADALCU ZE SWOIMI KOMENTARZAMI! SRODEK PORONNY JEJ POLECASZ!!!!!! OKRUCIENSTWO PRZEZ CIEBIE PRZEMAWIA!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak jest na tyle tempa zeby lykac cos co jej ktos poleci to nawet lepiej jak poroni, kretynizm jest dziedziczny.

Gość olasz
najpierw sprawdź co polecają a nie oceniasz... luteina to progesteron pomoże utrzymać ciążę...

Jak wlasnie poronila to tylko przeszkodzi w oczyszczaniu macicy, dobrymi radami to schody do piekla wybrukowane.

Gość magda_1350
ta luteina jest na recepte? wlasnie mam tylko wielki problme, bo do 3 maja nie mam mozliwosci pojsc do lekarza...

Gość olasz
luteina działa na dwa sposoby w ciąż pomaga a jak jej nie ma to wywołuję@

Gość gupeek
w ciąży każde krwawienie MUSI byc diagnozowane przez lekarza. idz do doktorki jakiejs na miejscu, jesli tam pracujesz, to masz przeciez ubezpieczenie. narażasz życie dziecka i swoje.

Gość gupeek
@olasz - jesli dziewczyna wlasnie poronila, to swoja rada (o luteinie) mozesz ja doprowadzic do usuniecia macicy. gratulacje.

Gość magda_1350
Czolgista, wypad z tad, wchodzisz mi na nerwy.. nie pracuje tutaj, jestem u chlopaka. Jestem tu zameldowana idt. Do lekarza nie moge pojsc z powodu braku karty ubezpieczeniowej... zgubilam dokumenty i dlatego bylam w polsce zrobic nowej, ale karty jeszcze nie mam... Jedyna opcja to prywatnie... ale to strasznie drogo :(

Przykro mi, poronilas. :( Juz raczej nie da sie nic zrobic. Albo macica samoczynnie sie oczysci, albo bedzie potrzebna pomoc medyczna. Sama zobaczysz. Powinnas jednak udac sie w miare mozliwosci jak najszybciej do ginekologa.

Gość magda_1350
jestes pewny? W niemczech tez tak jest? wkoncu mam tylko w polsce ubezpieczenie...

Gość olasz
wcale nie jest powiedziane że poroniłaś krwawienia się zdarzają ale mogą spowodować poronienie dlatego musisz się udać do lekarza albo chociaż się skontaktuj się z lekarzem jeśli są jeszcze szanse to coś ci podadzą ...powodzenia

Wszedzie tak jest, ostatecznie zostaniesz oddelegowana niemiecka karetka do pierwszego lepszego szpitala w polsce. Nie zrobia ci laski robiac USG, krwawienie to zagrozenie zycia.

Gość gupeek
akurat czolgista (poza pierszym postem) najrazsadniej tutaj pisze. nikt na forum nie poradzi Ci, co sie stalo, możemy gdybac ale to jest wrozenie z fusow. nie stresuj sie glupimi cipami piszacymi Ci ze poronilas, bo to nie musi byc prawda. nie lykaj tez wszelkich pigul, co Ci inne glupie cipy radza "bo jej pomoglo" bo możesz tym sobie tylko zaszkodzic. w Twojej obecnej sytuacji najbardziej potrzebujesz udac sie do lekarza. na pogotowiu nikt od Ciebie nie bedzie chcial karty ubezpieczeniowej.

czesc , mozesz isc do ginekologa prywatnie wizyta 100-150 eur zrobi ci badanie ,cytologie ,usg .Ja mam karte ubezpieczeniowa bo tu mieszkam ale slyszalam ze tyle kosztuje prywatnie od asystentki lekarki .Co do lekow na podtrzymanie ciazy jak duphason czy luteina w nieczech nie daja zadnych lekow. w jakim miescie jestes?

ja tez mialam plamienie w 1 ciazy w 7 i 11 tygodniu i w tej tez w 5 ale to bardzo malo i brazowa krew bez bolow brzucha moja ginekolog powiedziala mi ze wszytsko jest ok sluzowka macicy sie oczyszcza. ale ty mialas jeszcze bol brzucha i przez kolejne dni tez krwawilas idz jak najszybciej do lekarza.Moze byc ok ale moglas tez niestety poronic.Jedzcie na pogotowie lub poszukaj w google frauenarzt i wspisz swoja miejscowosc niech zadzwoni twoj chloipak i cie umowi prywatnie idzie sie bez terminu

Gość leolcia
jesli nawet nie posiadasz karty ubezpieczeniowej, to mozesz isc do lekarza. niestety musisz zaplacic. Ale jak wezmiesz rachunek i przedstawisz go w NFZ w Polsce to zwroca ci koszty leczenie. Jak to dokladnie funkcjionuje i ile sie czeka, nie wiem, ale tak jest. Najlepiej zadzwon do NFZ i zapytaj. I idz do learza!

mi lekazr na usg powiedzial, ze jajnik z ktorego wypuszcona zostala komowrka moze bolec w poczatkach ciazy, a takze ze moga pojawic sie fizjologiczne uplawy brazowe.. takze byc moze to nic strasznego, ale plamienia zawsze powinny byc zgloszone lekarzowi pozdrawiam!