Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajecznica z dwoch jaj

jajka w diecie niemowlaka-nie za duzo?????

Polecane posty

witam!prosze o rade dotyczaca spozywania jajek przez niemowle.moj synek niedlugo skonczy 9 mieisecy ijest nejadkiem.podaje mu z zalecenia lekarza peritol gdyz nie chcial w ogole esc,najgorzej jest z nabialem.do 5miesiaca piers pozniej sie odstawila sam w dzien i ssal w nocy teraz juz w nocy nie chce.daje mu raz w nocy bebiko i wypije 60-90(roznie ale tylko tyle).w dzien w ogole nie chce butli.je 2 razy dziennie kaszke mleczno ryzowa 2 razy po okolo 150-200 ale czesciej okolo150.w dzien zje czasami caly jogurcik albo tylko troszke.za to bardzo chetnie zjada jajko na miekko.najpierw dawalam w zupie ale teraz zaczelaam dawac na miekko i potrafi zjesc nawet 2 cale bo zaczelam dawac tez bialoko i nie ma uczulenia.tak wiec czasami daje mu 2 czasami jedno dziennie.jak wy dajecie jajka?moze mu "to potzrebne" ze tak chetnie je,dodam ze tylko to tak lubi,no i jeszce w miare zupke,gorzej owoce i nabial.dzieki za odzew w mojej sprawie

Gość chcesz miec rodzine
moja ma dwa lata i nie daje jajek.

chyba za duzo najlepiej 2-3 razy w tygodniu jakie masz jajka?? kupuj te naczynajace sie na 0 to ekologiczne najlepsze jajka sa pyszne i kura znajduje sie w bardzo dobrych warunkach

mam wiejskie od cioci ze wsi,wiec bez sztucznych pasz tylko trawka i naturalne ziarrno.wlasnie juz sama nie wiem czy dawac mu tyle czy nie

moj synek tez jest Mikołaj tylko ur03.08.09 no i my jestesmy z Polski.gratuluje drugiego maluszka,który tydzien jesli mozna spytac?

bardzo slabo "chodzi"mi net ale juz mi sie oworzylo i widzialam ze 11tc.gratulacje i powodzenia.ja to chyba nigdy sie nie zdecyduje na drugie bo do obecnego juz mi sil brak(chodzi o to karmienie)ale bardzo bym chciala.

popytaj lekarza co z tymi jajkami ogolnie sa zdrowe ale niby maja cholesterol wiec za duzo nie jest dobrze moj ma 14 miesiecy a drugi 11 tydzien zaraz ide do ginekolog bo mam wizyte boje sie czy wszystko w porzadku:) moj maly jest grzecznym dzieckiem teraz mu zeby ida kolejne wiec w nocy placze ale nie jest zle.Drugie urodzi sie w listopadzie maly bedzie miec rok i 9 miesiecy .Ja mam jeszcze studia ostatni rok zaocznie nie pracuje wiec mam czas na dzieci jak skoncze mlodsze bedzie miec 7 miesiecy .Mysle ze lepiej za jednym zamachem wychowac dwojeczke.pozdrawiam

to jeszcze raz powodzenia!tez wychodze z zalozenia ze lepiej dwojke od razu wychowac tylko jak sie ma do tego warunki.ja siedze sama z malym bo maz tylko wraca na weekendy wiec nie jest latwo.teraz na pewno na drugie nie czas u mnie,a pozniej jak mikus podrosnie to chyba nie bedzie mi sie chcialo wracac do tego wszystkiego.czas pokaze.

czolgista tak to juz jest z kobietami:) ja tez mysle ze za 3,4 lata mi by sie nie chcialo wszytsko od poczatku robic teraz mam sile ,wszytskie rzeczy po malym jak bedzie dziewczyna to tylko sukieneczki dokupie :)

Gość jajecznica z dwóch jaj
widze ze czolgista zainteresowany jest bardzo nasza rozmowa:P mi tez sie wydaje ze lepiej jedno po drugim i raz sie przemeczyc niz za kilka lat od nowa,ale coz ja na raze mowie pass i w sumie to chyba na zawsze,choc ciuszki skaladam z sentyentem ze moze sie jeszcze przydadza.ja do tego wszystkiego mialam skompikowany porod ktory skonczyl sie cesarka i teraz bardzo sie boje(nawet ostatnio mialm sen ze rodze silami i ze wszzystko sie powtarza od nowa)pozdrowki dla ciebie i duzo zdrowka moze inne mamy sie wypowiedza na temat jajek

Gość bgdhgjch
dopiero po 11 miesiącu można dawać białko jaja i z tego co mi wiadomo żółtko tak pół co drugi dzień ale nie na miękko no chyba że masz swojskie jaja a nie sklepowe wtedy mniejsze ryzyko salmonelli.Jajko na miękko mogą mieć salmonelle.

Gość coco chanell
moje dziecko ma rok i juz kilka miesiecy codziennie daje jej jajko na miekko lub jajecznice. wiec codziennie jada jajko, ale tylko i wylacznie WIEJSKIE jaja, zadne ze sklepu!! musisz zalatwic jaja ze wsi . Nie dawaj dziecku chemii. przez te kilka miesiecy z moim dzieckiem jest ok, wiec chyba jaja nei szkodza.

ja mam wieskie jajka od ciotki,wiec napewno nie ma w nich chemii!!dzieki za odzew.zoltko to peditra po 7mieiacach kazala dawac juz cale,wiec dawalam je codziennie cale do zupki,a teraz zaczelam dawac i bialko tylko ze na miekko jako osobny posilek,np rano gdy nie chce zjesc kaszki mleczno-ryzowej daje jeszce jajko po kaszce i zjada ze smakiem a kszki juz nie chcial zjesc

moja mała ma pół roku i od 2 tygodni daję jej 2-3 razy w tygodniu żółtko do obiadku, albo samo. białka jeszcze nie. wydaje mi sie że jajko dziennie to za dużo, ale specjalistą w końcu nie jestem spytaj lekarza przy następnej wizycie

Gość mama syneczka
mi pediatra powiedziała że jajko od 10 miesiąca a mój synuś ma 9. ale ja mu pare razy dałam już i dziś będzie też jadł. ja mam podobny problem bo mój Synuś też niechce jeść tych kaszek i zupek co mu ugotuje. najlepiej by jadł to co i ja. jeść coś musi i daje mu kanapkę z masłem i czasem z serkiem białym, rosołek nie przyprawiony, dzis jadł parówke. nic go nie uczula, brzuch nie boli więc mu daje.