Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananananannnana

SPRAWDZONE SPOSOBY ODZWYCZAJENIA OD PAMPERSÓW - POMOCY

Polecane posty

Gość Taka sobie jedna mama
Ja też miałam duży problem z synkiem. Nie chciał nocnika nawet widzieć. Jak miał 2lata 1 miesiąc poprostu zdjęłam mu pampersa. Za każde zrobione siku, kupę dostawał gumę rozpuszczalną. Załapał niemal od razu. Na początku wołał siku i robił kropelkę zeby dostać, tę gumę, ale teraz jest ok. To było niecały miesiąc temu. Zdarza mu się zawołać za późno (na spacerze), zdarza zrobić częsc kupy do majtek:( Generalnie wpajam mu takie zasady - przed wyjsciem na dwór obowiązkowo siku, przed drzemką siku. Pytam czy chce siku co jakiś czas. Na noc zakładam pampersa. Jeszcze nie mogę pochwalić się pełnym sukcesem ale widzę postępy. W moim przypadku ta metoda się poki co sprawdza w miarę sprawdza. Nie szaleje, nie ucieka jak widzi nocnik. Kojarzy mu się pozytywnie, co do tej pory było niemożliwe. Dodam,że gum rozpuszczalnych nie jadł nigdy wczesniej. Mówi ze chce gume ok. 2razy dziennie. Widzę, że z każdym dniem jest lepiej. Powodzenia sobie i wam..

Gość a czy wczesniejsze
przyzwyczajanie do nocnika ma sens? dziecko ma trochę ponad rok, wiadomo ze jeszcze świadomie nie załapie ale czy mogę sadzać go np raz dziennie zeby się "oswoił"?

Gość u mnie w przedszkolu
4 latek nosił pampersa:/ Matka nie widziała potrzeby uczenia go korzystania z toalety, bo pampersy dostawała z opieki społecznej. Dopiero jak zagroziłyśmy, ze nie pójdzie do 5 latków, jesli będzie robił w pampersa, to go przez wakacje nauczyła. Dodam, że chłopiec jakoś dziwnie chodzi, tak na rozszerzonych nogach. Wydaje mi się że to od tego pampersa, bo jakby nie było pampers jest dość gruby.

konsekwencja w sadzaniu na nocnik. U mnie bylo chwalenie, bicie brawa, a nawet ja kilka razy usiadlam na nocnik :D i wtedy mowilam: widzisz jak fajnie, nawet mama lubi Twoj nocniczek. Jak zakladalam majtki, to mowilam, ze ma takie same majtki jak tata i synek chodzil bardzo dumny, ze jest jak tata :D Polubil tez nakladke na sedes, czuje sie duzy, siedzi, macha nozka, w raczce trzyma papier toaletowy. Ma 25 miesiecy i od poniedzialku juz calkowicie chodzi bez pieluszki, w nocy tez nie sika, wstaje suchy i po przebudzeniu od razu wola siku. Takze uzbroic sie w cierpliwosc, wysadzac na nocnik, sedes, czy nawet podstawiac jakis pojemnik i szybko zalapie. Powodzenia :) Moje starsze corki bardzo wczesnie chodzily bez, ale to pewnie dlatego, ze nosily tetre i jak tylko bylo im mokro, to szybko z niej rezygnowaly. I to moze tez jest sposob, zamienic sztuczna pieluszke, w ktorej ciagle jest sucho, mimo kilkakrotnego nasikania, wlasnie na pieluszke z tetry.......

nie przeczytalam calego watku, ale napisze jak zrobila to moja siostra. otoz jej synek mial 2,5 roku i za nic nie chcial zalatwiac sie na nocniku (ktory z reszta od zawsze walal sie miedzy zabawkami) w koncu od dziadkow dostal nocnik z pozytywka ( taki zwykly chyba za 15 zl.) i jak jego mama nalala troche wody i zaczal grac to maly sie zainteresowal :) jak raz zrobil siku do nocnika i uslyszal muzyczke to pozniej co 20min. przychodzil i znow sikal( oczywiscie czasem sie udalo a czasem nie) tak w ciagu 2-och tygodni nauczyl sie sikac do nocnika. z kupa bylo troche trudniej, ale pomoglo wyniesienie nocnika do drugiego pokoju, zeby nikt mu nie przeszkadzal i nie patrzyl jak sie skupia :P

Gość gość
Jestem facetem ale jak czytam co niektóre teksty rece opadają fakt ze w dzisiejszych czasach pampersy sa w użytku za moich czasów ich niebylo tylko pieluszki tetrowe i wtedy dzieci szybko pozbywaly się pieluch bo czuly mokro pod pupa a teraz nawali może caly dzień tak przechodzic i nic a i same mamuśki sa szczęśliwe zalozy pampka rano dzieciakowi i zmienia mu dopiero wieczoremco z tego drogie panie jak będziecie zmuszać wysiadywać dziecko na nocnik jak one nosza pampersy zmiencie na tetrowe a pzrakonacie się ze bardzo szybko się naucza wolac miłego dnai zycze Piotr

Gość gość
Oj piotrze chyba sam dzieci nie masz....

Gość gość
Corke sadzałam na nocnik odkad skonczyla 15 miesięcy. Gdy miała 18 miesięcy zmieniłam taktykę. Do tej pory było sadzanie "na czuja" bardziej. Zaczelam od zakupu nocnika grającego i od zabawy. brałam jakas wieksza maskotke i mowilam corce, ze misiek chce siusiu. Mala kladla misia na nocnik, a jak się na chwile odwrocila, ja szybko wlewalam trochę wody, nocnik zaczal grac i dziecko się cieszylo, ze misiek zrobil, wylewala nawet zawartość do toalety. Dzięki temu sama chętniej zaczynala siadac. Kolejna rzecza, jaka zrobiłam, była zacheta pt. "mama chce siusiu". Pozwalalam nawet malej pare razy wejść za mna do toalety, oczywiście nie pokazywałam szczegolow. Dziecko zaczelo nasladowac. na początku wiadomo, mowila ze chce i była już w trakcie robienia, ale w końcu udało się i zaczela sama siadac w pore. W wieku 20 miesięcy nie miała pieluchy, nawet na noc.

Gość gość
OJ mam dzieci ale już dorosle początek lat 80tych niestety w tym czasie pampersow jeszcze niebylo może w pewexie były ale w ogolnej sprrzedazy niestety nie pewnie nieznacie określenia PEWEX