Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania_234

Problem ze spaniem.

Polecane posty

Witam. Mam problem i to moim zdaniem poważny... . Nie mogę spać sama w pokoju, może się to wydawać głupie, dziecinne, ale to jest silniejsze ode mnie, gdy jestem sama w pokoju (w sensie jak leżę na łóżku), to od razu wydaje mi się, że ktoś wchodzi po schodach, że ktoś na mnie patrzy, że ktoś mnie zaraz dotknie, a niekiedy, że ktoś się czai by mnie zabić. Proszę pomóżcie mi, bo to jest bardzo uciążliwe i rozwija się, tj. mam coraz gorsze 'pomysły' co do mojego strachu, np. wmawiam sobie myślami, że ktoś stoi za szafą, w drzwiach lub po prostu za mną. Jak się tego pozbyć? Jak z tym skończyć i zmienić to myślenie? Jak byłam młodsza bałam się wieczorem wracać od kuzynki, która mieszka 50m ode mnie... . Od razu mówię, że nie oglądam horrorów, więc nie wystawiajcie głupich wypowiedzi typu: "Za dużo filmów się naoglądałaś", ponieważ nawet jak się naoglądałam, to jeszcze bardziej moja wyobraźnia działa, ja mam świadomość, że to wyobraźnia, ale ona jest silniejsza niż ja. Proszę pomocy ;(.

idź do psychologa, on Ci pomoże, bo to pewnie jakaś fobia, a to się nie wzięło z niczego

Chciałabym, ale boję się, że dzisiejszy psycholog nie wiele na to zaradzi, a ja sama staram się być silna. Tylko stracę czas... . A nie macie jakichś rad, co robić by się pozbyć takich uczuć?

to spij przy zapalonym świetle... a horrory nie zaszkodzą ci, zahartujesz się trochę :classic_cool: ja ogladam horrory od dziecka i jakos żyje :classic_cool:

Gość szalona wrona
fobii to się zazwyczaj pozbywa jak się człowiek przyzwyczai do czynnika, który ją powoduje. więc śpij w tym łóżku na siłę i do skutku. a poważnie, idź do psychologa, mimo złudzeń nie są z nich takie sieroty, jakie się mogą wydawać i przy błahych problemach typu: lęki zawsze uda im się pomóc :P

Gość kinia35
mam to samo... :| do tego jeszcze budze sie w nocy i spie niespokojnie, boje sie otworzyc oczy zeby "czegos" nie zobaczyc :P to chore wiem

hmm no nie wiem, to może zacznij spać przy zapalonym świetle, albo po prostu zająć się czymś np czytać wieczorem książkę lub oglądać film na komputerze i ustawić tak, że po zakończeniu sam komputer się wyłączy, ja też coś takiego kiedyś miałam, ale wiem, że to od oglądania horrorów, a teraz to mogę je oglądać i nic mnie to nie rusza :-)

Dziękuję, że jest choć kilka osób ze mną, ale nie wierzę w psychologów... . Ja śpię przy zapalonym świetle. Hmmm sama nie wiem, może włączyć radio na noc lub zrobić coś w tym stylu? Odpowiedzcie.

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Kup se pasa ale nie takiego pikusia tylko sporego.. ..

no właśnie możesz coś takiego zrobić, byle czymś się zająć i nie mieć tych myśli, chyba to powinno pomóc, a mówiłaś o tym problemie komuś? nie wiem np mamie czy przyjaciółce?

Ania, ile masz lat? ja stara baba jestem i się boję. chyba tak już musi być, próbuję z tym żyć.

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
A ja wam nie :P Piszę poważnie jeśli nie zrozumiałaś Czasem zwierzak pomaga !!... Ale jeśli jesteś pusta to towja spr..,:p

Gość kinia35
u mnie to chyba przez horrory, kiedys ogladalam nalogowo...odkad przestalam czyli jakis rok, to sie znacznie poprawilo;p ale i tak jeszcze mam paranoje. czasem jak sie obudze w nocy i mi sie cos wydaje to serce mi tak wali ze az je slysze, masakra

Gość ,......................,
: freddy kruger Polecam ten film dla tych co i tak sie boja spac!!

że w nocy się boje, to norma. ale panicznie się boje wypadku samochodowego (no chyba, ze ja prowadzę) i tego, ze na pustej ulicy (jak ludzi nie ma) ulicy mnie ktoś napadnie, porwie. idiotycznie to brzmi

Młoda jestem, mówiłam mamie, ale nie za wiele mi to pomogło. Spróbuje z tą muzyką. Psy mam 2, labradory ;P. One nie śpią w domu :P.