Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość so what so

Jak się mieszka nad morzem

Polecane posty

Gość morze jest fajne
Tylko sezon trudny do zniesienia, wielu ludzi chcialoby mieszkac blisko morza. Spacer nad brzegiem uwielbiam i uspokaja

Gość morze jest fajne
sezon zimowy trudny mialo byc

Gość Gdynianka123456789876
Mieszkałam w Gdyni przez ponad 20 lat - tam się urodziłam. Niestety życie zmusilo mnie do przeprowadzki do centralnej polski mam wiec porownanie. W Gdyni zycie jest takie samo jak w kazdym innym miescie. Z praca wcale nie jest tak rozowo o ile nie chcesz pracowac na morzu bo wtedy rzeczywiscie w Gdyni latwiej. Jezeli chodzi o wychodzenie na plaze to ja osobiscie bywalam tam maksymalnie 1 raz w tygodniu chociaz mieszkalam ok. 500m od plazy i to tej glownej w Gdyni. W lato raczej nie bedziesz miec czasu chodzic na plaze bo w pracy bedziesz caly dzien a w weekend jak zobaczysz tlumy turystow to CI sie ode chce. W Gdyni ( a raczej na przelomie Gdyni i Gdanska ) masz Park Krajobrazowy gdzie mozesz pojezdzic na rowerze. Ewentualnie krotki wyskok do Zukowa i tam dalej w strone Kartuz nad jeziora - okolice piekne. Podsumowujac powiem Ci ze mieszkania nad morze niczym sie nie rozni od mieszkania w innych czesciach kraju

Gość morze jest fajne
Mozna powiedziec ; wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Jednak chce mieszkac nad morzem, chociaz na razie nie moge.

Gość fajnie takaaaaaaaa
Drzewiecki i tu sie mylisz. ja mieszkam na poludniu a tutaj klimat zupelnie inny niz w calej Anglii rosna tutaj palmy i inne tropialne cuda, caly rok zielono . jedynie pora sztormow od pazdziernika do marca daje popalic .ale nie zawsze , juz raz w grudniu chodzilam w krotkim rekawka;))

Gość uwielbiam morze

Gość uwielbiam morze

Gość uwielbiam morze

A ja kupiłam sobie kawalerkę w Sztutowie (kompleks Mierzeja Park). Super mieszkanie (prawie 30 m2) w ładnym nowoczesnym budynku. Jakieś 900 m do plaży, ale nie zatłoczonej od turystów, tylko super cichej, gdzie można w spokoju posiedzieć, nie martwiąc się, że zaraz ktoś ci usiądzie na głowie ;) Będę dojeżdżać do Gdańska (30 km), potem wracać do swojego miejsca na Ziemii... Już się nie mogę doczekać przeprowadzki.

Gość OlaKralovska38
Moje jedyne marzenie to mieszkać nad morzem! a mieszkam w paskudnym Sosnowcu!

Gość Waga38
Też moim jedynym marzeniem zawsze było mieszkać nad morzem. A mieszkam w Lublinie i beznadziejnie tu jest,zarabiam niecałe 1200zł. Nie mamy tu żadnego dobytku,a jesteśmy na życiowym zakręcie, więc może rzucić wszystko i pojechać tam gdzie serce podpowiada. Z zarobkami i pracą tam chyba jest lepiej.?

Gość chyba nie umielabym mieszkać
NIE nad mozrem, wszedzie indziej czuje sie troche jak w zamknieciu. na plaze w sumie chodze bardzo rzadko, ale widze morze z okna ( nawet Hel). Wieje tylko w Gdyni, no i nad samym morzem, kiedy jest wiatr. U mnie ( 5 km od morza jest cicutkow i sucho ( Gdansk).

Gość gość
mieszkanie nad morzem na swoje wady i zalety:) oczywiscie pytanie brzmi tez jak blisko morza? Moj znajomy ostatnio kupil apartament w Niechorzu z http://www.domynadmorzem.pl/ i generalnie jest zadowolony z tej inwestycji:)

Mieszkam 20km od morza - nieszczęsnego Mielna. To dobra odległość. Jadę, nad morze, jak chcę się dotlenić, pomysleć... Ale nie w sezonie. Poza sezonem wieje i ogólnie nic się nie dzieje, za o jest fajnie na spacer pojsc po plazy itp. W sezonie za to drogo, pełno turystów (Mielno - przeważnie mlodzi wiecznie pijani i wulgarni), śmieci, korki...

Gość gość
a może ktoś napisać szczegóły związane z pleśnią? Czy to standart?

Gość hewestka
Żadnej pleśni... Wiele zależy od tego w jakim standardzie postarasz sie kupić mieszkanie. Jeśli w wysokim to o nic takiego nie musisz się martwić... Zerknij sobie tutaj: http://urbantricity.pl/ - nie wiem czy znasz stronę ale możesz sobie zobaczyć jakie nieruchomości powstają obecnie w Trójmieście a jestem zdania,że właśnie w tych okolicach warto jest kupić sobie mieszkanie. Wiele atrakcji, życie trwa tam przez cały rok oraz jeśli szukasz wynajmujących to na pewno się znajdą.

Gość gość
To prawda ze jednak lepiej nawet pod wzgledem finansowym wypada zakup mieszkania z rynku pierwotnego. Ja teraz też mysle o zakupie mieszkania w Shiraz Park III, zwłaszcza ze w Gdyni juz dawno chciałam kupić 2 pokojowe mieszkanko.

Gość gość
DLa mnie to jakiś koszmar zeby kupowac tak małe mieszkania. Ja zdecydowałam sie na mieszkanie w okolicach 45 metrów- moje pierwsze mieszkanie w Gdyni na Pogórzu. Mysle ze od mniejszego nawet nie ma co zaczynać.

Gość gość
Jak czytam niektóre komentarze to jakbym siebie widziała, bo własnie zarezerwowaliśmy tutaj mieszkanie 45 m2. To jest to o czym od dawna marzyliśmy wiec jest tez i wielka radość.

Gość gość
mi sie mieszka bardzo dobrze, lubie tez góry, ale jakoś czuje się bardzo związana z rodzinnym miastem

Gość gość
ja jeżdżę regularnie nad morze i bardzo mi się tam podoba. Niedawno natknęłam się na ciekawą opcję apartamentów na sprzedaż w Pogorzelicy: http://master-house.com.pl/apartamenty/. Mam rodzinę w tej okolicy w sumie byłoby fajnie mieć taką bazę wypadową. Te mieszkania są nowe, więc nie trzeba niczego remontować a co więcej blisko plaży i w centrum miasta. Też myślicie, ze to lepsze niż kupno jakiegoś domku?

Gość homper
Teoretycznie warto, ale to zobaczcie - http://www.baltica-heaven.pl/ Prawda jest taka, że właśnie na terenach nadmorskich te wyceny idą zdecydowanie w górę i można przejąć atrakcyjne nieruchomości. Nie zmienia to jednak faktu, że każdy takie temat wymaga potężnego budżetu.

Gość gość
Stary temat, ale napiszę- ja sobie nie wyobrazam mieszkania gdzie indziej. W Warszawie i w innym duzym miescie sie duszę, szczególnie na Slasku, w górach sie boje prowadzic samochodu, najbardziej w zimie. Trojmiasto ma morze, las, oddech i wszystkie miejskie atrakcje. Tyle,ze tez trzeba znalezc odpowiednia dzielnicę,

Gość gość
Mieszkania nad morzem są rekordowo tanie i można je trafić w bardzo dobrych lokalizajach, ale to tymczasowe, popatrzcie - https://tabelaofert.pl/mieszkania/gdansk Wszystko zależy od tego, jak do tego podejdziecie, co chcecie znaleźć.

Gość gośka871
Polecam sprawdzić ofertę tego developera http://www.eurostyl.com.pl . Moim zdaniem Euro Styl, to jedna z niewielu firm na rynku, której warto zaufać. Są obecni w branży od 2007r. i z powodzeniem zrealizowali wiele inwestycji. Pomagają też w uzyskaniu kredytu hipotecznego.

Gość magdalenaaaa1
Super się mieszka nad morzem! Uważam, że jest to najlepsze rozwiązanie z możliwych. Oczywiście trzeba tylko wybrać naprawdę świetne miejsce. Zerknijcie sobie tutaj http://alfapark.pl/plan-osiedla/ . Oferta mieszkań ma osiedlu Alfa Park jest naprawdę godna uwagi. Dużym plusem jest to, że praktycznie wszystko jest tam w zasięgu ręki.

Gość gość
uwielbiam morze tylko nie w sezonie, moge siedziec godzinami na plazy i gapic sie w morze byłam kilka razy w normandii w zimie wiało jak sk.... a ja całymi dniami byłam na plaży :)

Gość gość
Super rozwiązanie, ale pamiętajcie że kupując nowe mieszkanie możecie też troszkę zaoszczędzić korzystając z takiego programu https://mdmprogram.com/ Program jest cały czas aktywny więc tylko sprawdzcie czy mozecie z niego skorzystać, bo na pewno warto.