Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orchideea

po jakich tabsach można przytyć???

Polecane posty

Gość bojabojaboja
To zależy od organizmu, od tego jak zareaguje na hormony. Najpewniejsze w tej kwestii myślę, że są pigułki o najmniejszych dawkach hormonów. Ale najlepiej zapytać o to po prostu ginekologa. Ja mówiłam przed przepisaniem pigułek jakie mam co do nich obawy.

Gość bojabojaboja
Znaczy, że jest mniejsze prawdopodobieństwo, a że się nie tyje, no niestety gwarancj nie ma.

to chyba bzdura, że im więcej hormonów, tym większa szansa na przytycie. Ja brałam i Yasmin i Cilest- nie przytyłam, teraz biorę Kontracept- mała dawka hormonów, a mam kilka kg na plusie. Czytałam w necie opinię kobiet o tabletkach i była całkiem pokaźna grupka kobiet, które przytyły po np. Yasminelle czy Yaz. Tabletki same w sobie nie powinny powodować tycia, ewentualnie mogą zwiększyć apetyt, który wpłynie na zwiększenie masy ciała- nic poza tym.

Gość bojabojaboja
No ok mój lekarz opowiada bzdury:] Katis najpierw się zastanów zanim coś napiszesz. Po to właśnie opracowywano pigułki o coraz niższej zawartości hormonów, żeby zmniejszyć nasilenie działań niepożądanych przy utrzymaniu mimo niskich dawek działania antykoncepcyjnego. Więc owszem pigułki niskodawkowe powodują rzadziej tycie. Ale tak jak napisałam nie ma nic na pewno i zdarza się, że tak jak u Ciebie np. że kobiety reagują lepiej na wyższe dawki hormonów A jeśli chodzi o tycie to jest jeszcze opcja - tak jak u mnie - że pigułki zatrzymywały wodę w organizmie i byłam spuchnięta a co za tym idzie kilka kg mi przybyło.

Gość co do tycia to jest
jeszcze inna opcja, tabletki powodują spowolnienie metabolizmu - jeszcz tyle samo, a tyjesz. Ćwiczysz, stisujesz zdrową diete i waga nie spada... Sama tak miałam

Gość ja na + 7kg
po depo prowera. super sprawa.

bojabojaboja ---> napisałam wyraźnie "to CHYBA bzdura", gdzie to CHYBA oznacza moją niepewność. W dalszym ciągu jestem zdania, że ile kobiet tyle opinii. Znam wielu lekarzy, którzy zapisują np. Yaz i twierdzą: "po tym pani na pewno nie przytyję", a jednak się zdarza- przykład mojej koleżanki.