orchideea 0 Napisano Kwiecień 23, 2010 Hejka mam pytanko po których tabsach anty na pewno się utyje ? dziwne pytanie co ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bojabojaboja Napisano Kwiecień 23, 2010 To zależy od organizmu, od tego jak zareaguje na hormony. Najpewniejsze w tej kwestii myślę, że są pigułki o najmniejszych dawkach hormonów. Ale najlepiej zapytać o to po prostu ginekologa. Ja mówiłam przed przepisaniem pigułek jakie mam co do nich obawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bojabojaboja Napisano Kwiecień 23, 2010 Znaczy, że jest mniejsze prawdopodobieństwo, a że się nie tyje, no niestety gwarancj nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
orchideea 0 Napisano Kwiecień 24, 2010 to znaczy im więcej tych tam hormonów to na pewno się przytyje ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katis 1 Napisano Kwiecień 24, 2010 to chyba bzdura, że im więcej hormonów, tym większa szansa na przytycie. Ja brałam i Yasmin i Cilest- nie przytyłam, teraz biorę Kontracept- mała dawka hormonów, a mam kilka kg na plusie. Czytałam w necie opinię kobiet o tabletkach i była całkiem pokaźna grupka kobiet, które przytyły po np. Yasminelle czy Yaz. Tabletki same w sobie nie powinny powodować tycia, ewentualnie mogą zwiększyć apetyt, który wpłynie na zwiększenie masy ciała- nic poza tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bojabojaboja Napisano Kwiecień 24, 2010 No ok mój lekarz opowiada bzdury:] Katis najpierw się zastanów zanim coś napiszesz. Po to właśnie opracowywano pigułki o coraz niższej zawartości hormonów, żeby zmniejszyć nasilenie działań niepożądanych przy utrzymaniu mimo niskich dawek działania antykoncepcyjnego. Więc owszem pigułki niskodawkowe powodują rzadziej tycie. Ale tak jak napisałam nie ma nic na pewno i zdarza się, że tak jak u Ciebie np. że kobiety reagują lepiej na wyższe dawki hormonów A jeśli chodzi o tycie to jest jeszcze opcja - tak jak u mnie - że pigułki zatrzymywały wodę w organizmie i byłam spuchnięta a co za tym idzie kilka kg mi przybyło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co do tycia to jest Napisano Kwiecień 24, 2010 jeszcze inna opcja, tabletki powodują spowolnienie metabolizmu - jeszcz tyle samo, a tyjesz. Ćwiczysz, stisujesz zdrową diete i waga nie spada... Sama tak miałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja na + 7kg Napisano Kwiecień 24, 2010 po depo prowera. super sprawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katis 1 Napisano Kwiecień 25, 2010 bojabojaboja ---> napisałam wyraźnie "to CHYBA bzdura", gdzie to CHYBA oznacza moją niepewność. W dalszym ciągu jestem zdania, że ile kobiet tyle opinii. Znam wielu lekarzy, którzy zapisują np. Yaz i twierdzą: "po tym pani na pewno nie przytyję", a jednak się zdarza- przykład mojej koleżanki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach