Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbrazylianka

Jak długo wyparzałyście butelki, smoczki itp?

Polecane posty

Gość bbbbrazylianka

Moje dziecko ma 5 miesięcy i wciąż wyparzam wszystko, przed każdym użyciem butelki, smoczki.Czy już nie pora by przestać? może wystarczyło by wyparzać teraz np.raz dziennie?

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Ja szybko przestałam ....

Gość glailaeuszka
wyparzac nalezy do czasu jak dziecko zacznie raczkowac, pozniej juz nie ma sensu... przeciez i tak wszystko co w zasiegu reki dzidzi idzie do buziola ::) nalezy raz na jakis czas odparzyc butelke ale nie za kazdym razem...

Gość bbbbrazylianka
codziennie wyparzam prezerwatywy przed stosunkiem przez 10 minut

Gość bbbbrazylianka
no dziecko jeszcze nie raczkuje, nawet jeszcze nie siedzi, ale już pakuje wszystko do buzi, z tym, że to są jego zabawki, grzechotki a tych nie wyparzam, więc kontakt z bakteriami jakiś tam ma czy wystarczy raz dziennie? Miki 491- wyparzałaś przez pół roku przed każdym użyciem?

Smoczka uzywalismy króciutko - wyparzałam go ok 2-3/dzień a przed użyciem polewałam tylko przegotowana wodą. Butelki gotowałam 1 x dzień zbiorczo wszystkie. Myślę, że spokojnie możesz już zacząć rzadziej wyparzać aż przejdziesz do zwykłego mycia.

tylko przed 1 użyciem wygotowałam przez 5 minut. później jak mi się przypomniało (zwykle raz w tygodniu) przelałam wrzątkiem. myślę że możesz już przestać tak wyparzać :) raz dziennie a nawet raz na kilka dni wystarczy spokojne :D :D :D

Gość a czym myjecie te butelki
?

mam problem bo ja myje zwyklym plynem do naczyn a szwagierka sama woda(bo wyczytala tak w jakies ksiazce czy gazecie) i zglupialam ale tak na chlopski rozum to niech sama je na talerzu mytym tylko woda

samą wodą to chyba nie da się dokładnie butelki po mleku albo i mleku zagęszczonym kleikiem wymyć. ja tam od poczatku używałam normalnego płynu do naczyń i już!

Gość bbbbrazylianka
ok wiec od dzis bede wyparzac raz dziennie a potem zaczne rzadziej :) super , bo to nieco kłopotliwe, 100razy dziennie od 5m-cy wyparzac butelki i smoczki :o

Gość bbbbrazylianka
wszędzie we wszystkich poradnikach, gazetkach , stronach internetowych zawsze jest napisane zeby myc w zwyklym plynie do mycia naczyn :) nigdy nie spotkałam sie z inna opinia :) fakt, niektórzy mowia ze plyny do naczyn to chemia itp i ze szkodza nawet nam, dorosłym ale czy jest w tym choc troche prawdy to nie wiem :o

Ja tylko jak nowe wyparzałam, a później tylko myłam

ja uważam że jeśli dobrze wypłuczesz to nie szkodzą. fakt jak ktoś myje szybko, potem płucze talerze we wiadrze albo w misce a nie pod bieżącą wodą to może mu to zaszkodzić, ale tak normalnie to nie sądzę :)

no czyli nie zglupialam :D jak ktos ci truje od pol roku zeby myc tylko woda to juz sama nie wiedzialam