Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocnodzienny

Mam pytanie na temat nalesnikow.

Polecane posty

Gość nocnodzienny

Zrobilem ciasto na nalesniki i zaczalem je smazyc. Pierwszy nalesnik wyszedl rozwalony, zjadlem takie kawalki i pomyslalem ze moze ciasto jest za rzadkie wiec dodalem maki. Drugi wyszedl troszke lepszy ale dalej nie to. Moze ciasta daje za duzo, mam tylko taka chochle jak do zupy i dalem pelna na duza patelnie, to ma byc na malym ogniu czy na duzym ? Kiedys dawno temu robilem i mi wychodzily, moglbym jesc w kawalkach ale zrobilem wczesniej farsz wiec jednak wolabym zeby mi wychodzily cale bo bede musial potem zjesc sam farsz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość thudjt
A z jakiego przepisu korzystasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robisz z jajkami czy bez?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
za duzo mąki tez nie moze byc, goracy tluszcz, sredni ogien i musi ci sie przypiec i odwracasz na druga strone za pomoca lopatki jak nabierzesz na chochle to wylej z gory do garnka, konsystencja musi byc taka smietankowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocnodzienny
Z jajkami. Z przepisu to bylo moze na poczatku, bo potem jak zaczalem konsystencje odpowiednia przygotowywac to dosypywalem na zmiane maki i mleka az przestalem bo balem sie ze za duzo mi wyjdzie :O. Dalem olej do ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocnodzienny
Przy przewracaniu. Dobra, ide dalej smazyc, zobacze co bedzie sie dalej dzialo. Najwyzej zjem sam farsz, przynajmniej on mi sie udal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no mi tezzzzzz
te z olejem w srodku mi tez nie wychodza. sproboj tak: 250 ml mleka, 200 gram mąki, 2 jajka, troche soli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×