Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ziółko..

Rozmowa kwalifikacyjna a łamanie zasad Kodeksu Pracy na starcie

Polecane posty

Byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej u pracodawcy.Jestem w szoku jak usłyszałam o warunkach. Kiedy zapytałam o przerwę w pracy ,usłyszałam ,że u nich w zakładzie nie ma 15min.przerwy przy 8godzinnym dniu pracy a śniadanie je się jak jest na to czas. Pracodawca narzuca obowiązek pracowania przez 2 soboty mimo,że tygodniowy czas pracy wynosi 40 godzin ..za te 2 soboty pracodawca płaci 50zł.. A PO GODZINACH PRACY każdego dnia wymaga jeszcze sprzątania zakładu twierdząc ,że to zajmuje 7minut..Widać ,ze szefowa to jest strasznie skąpa i chce wyjść na swoje cudzym kosztem.Co mam o tym myśleć czy przystać na takie warunki?.doradzcie coś

Gość bo ja wiem albo nie wiem
w zyciu

Gość dsadsasd
Ile na miesiac proponowali ?

Gość nie daj sie w to wrobic
jak pierdole jaki wyzysk :O

Nie wspomne już o tym ,że jeszcze studiuje zaocznie i wiem ,że szefowa nie pójdzie na żadne ustępstwa typu wolne na egzamin :/

Gość bojabojaboja
Oczywiście, że nie, znajdziesz pracę w lepszych warunkach. Dopóki ludzie będą się zgadzali na takę pracę, to niestety takie zasady będą dalej funkcjonowały:/

Gość bojabojaboja
Ja stałam przed podobnym dylematem jak rozpoczynałam pracę. I powiem Ci, że wszyscy mi mówili, żebym się zgodziła, bo ciężko o pracę, bo długo już szukam, bo to bo tamto. A ja przemyślałam sprawę i odmówiłam. I znalazłam taką pracę, w której warunki są 100% lepsze. Nawet wróciłam do szkoły, żeby skończyć w końcu studia i firma mi dużo ułatwia, z wolnym na szkołę nie ma problemu.

To fajnie ,że Tobie udało się znalezc godziwa pracę, ale bardzo ciężko o taką.Sama praca ,którą wykonywałabym w tym zakładzie odpowiadałaby mi ,ale zupelnie nie rozumiem dlaczego szefowa jest tak bezczelna ,że dokłada jeszcze sprzątanie za które nie płaci i nakazuje wykonywać po godzinach :(

Znajomi ,że mi radzą ,aby zgłosić tą szefową do PIP-u tylko czy to coś pomoże, jak myślicie?

Gość gupeek
gdyby mi zależało na pracy, to bym wziął, praktycznie wszędzie kodeks pracy jest lekko naginany, tutaj nie ma tragedii. ale jesli umiesz szukac pracy, to radze Ci jednak poszukac czegos innego ;)