Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...Lady...

nauczyciel...

Polecane posty

Gość ...Lady...

Mam pewien problem, proszę o pomoc i wyrozumiałość.Jestem w 2- giej gimnazjum, moją pasją jest historia Polski w dobie Jagiellońskiej.W tym roku zdecydowałam się wziąć udział w olimpiadzie i w ramach przygotowań zaczęłam chodzić na koło historyczne.Prowadził je taki miły pan około 50, miał poczucie humoru, a przede wszystkim jest znakomitym specjalistą.Ja tam byłam najmłodsza i powiem skromnie byłam jedna z lepszych. Nauczyciel cały czas się mną opiekował,zawsze dodawał pewności siebie...i właśnie na tym polega problem...czy to jest normalne , że za każdym razem jak gościa widziałam i teraz spotykam na korytarzu to mówi np "(tu pada moje imie) mój kotek kochany, dziubek" i wtedy kładzie mnie obejmuje i całuję w czoło. Jak się denerwowałam przed etapami to zawsze mnie przytulał i mówił :Wszystko będzie dobrze! Może jestm jakaś dziwna czy coś, ale jakoś mnie to niepokoi....

Gość vepuccina
moze ma taki zyczliwy, cieply sposob bycia... ale dziwie mu sie, ze jest taki nieostrozny w dobie oskarzen o molestowanie,....

Gość bojabojaboja
Również czułabym się zaniepokojona takim zachowaniem. Nie lubię okazywania sympatii w taki sposób przez osoby, które nie są mi bliskie emocjonalnie. Miałam sąsiada, który jak mnie spotykał gdzieś na osiedlu to kiedy pytał co słychać potrafił, obejmować ramieniem, głaskać po głowie. Po takich akcjach udawałam, że się spieszę jak go widziałam. Jakoś czułam, że coś jest w tym niepokojącego. Tak jakby tylko szukał okazji.

Gość ...Lady...
może niektórzy ludzie tacy są...ale to nie jest np. mój tata który może mnie przytulić jak jestem czymś załamana tylko nauczyciel i nie wiem co mam zrobić. Mam go moze np. unikać w szkole?

Gość vepuccina
moze mu powiedz ze czujesz sie niezrecznie i ze doceniasz, ze jest mily, ale ten sposob okazywania tego jest zbedny

Gość ...Lady...
A myślicie, ze może np. powinnam go unikać i wtedy uniknę takich sytuacji?

Gość ale debilne pytanie
jak nauczyciel robi takie akcje to wystarczy zrobić unik jak próbuje Cię dotknąć, proste !!!!! jak jego gest trafi w próżnię to następnym razem nie będzie już z takimi gestami wyskakiwać.... a jak stoisz jak ciele i po raz enty pozwalasz się dotykać to skąd ma wiedzieć że nie chcesz by to robił ?

Gość nauczycielka z powolania
ja do swoich uczniow mowie skarby, zabki, aniolki, czasem zielone malpy lub wstretniki paskudniki jak sie uczyc nie chca, zdarzylo mi sie pare razy powiedziec nawet "kochanie" w stylu " o nie nie kochanie do tego zdania uzyjemy zupełnie innego związku frazeologicznego", i jak czytam Twoj post zaczynam sie zastanwiac czy moze nie wzbudzam podobnych obaw w swoich uczniach

Mi tez zdarza sie słodzić swoim uczniom w podobnych słowach :D Słowa "kochanie" użylam napewno kilka razy. Ale mam nadzieje, ze nie wzbudzi to ich podejrzen albo nie wprawi ich w zakłopotanie, zwłaszcza ze to są kilkuletnie dzieciaczki :) A ja je tak uwielbiam :D

Ojj tam, fajny taki nauczyciel ;) Widać, że żaden pedofil itd, tylko bardzo miły starszy nauczyciel. Ciesz się, ze takiego masz. Ja z moją nauczycielką potrafiłam się bić, ale wszystko w żartach ;) Potrafiłyśmy się kłócić, przytulić i w ogóle ;) I pamiętam ją jako najlepszą nauczycielkę.