Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie zona

koszty wesela

Polecane posty

Gość prawie zona

podliczyłam wszystkie koszty i wyszło mi około 17 tysięcy za wesele.. jak jest u was ??

oj, jak ja bym chciała by mi tyle wyszło... robimy przyjęcie na 30-kilka osób i wyliczyliśmy ok. 24 tysiące przy cięciach typu brak poprawin, ... Nie jest źle uwierz mi.

Gość Małoszka
24tys za 30osób bez poprawin? O masakra jakaś.... To co Ty tam planujesz robić?;> Nam wychodzi około 30tys za 130 osób z poprawinami...

talerzyk 200zł/os. czyli ok. 7000zł muzyka 3yś. zdjecia - liczyliśmy 1000zł ale będzie cieżko kościół 1tyś. zaproszenia, samochód 1100 stroje - skromnie 5.5tys na dwoje (ja 3.5 tys., on 2 tys.) dekoracje, napoje 2tys. obrączki - skromnie 1tys. wiejski stół 700zł fryzjer, makijaż, kwiaty 700zł gadżety typu podziękowania 500zł. razem 23.5 tysiąca.

Gość zocha z bagien
Jeśli chodzi o koszta to jest tu jedna taka co się zna - Zia86 sie wabi. Ją pytaj, wszystko Ci powie.

Gość anty pustaki
właśnie, ile się płaci księdzu?

Gość cena wesela
księdzu generalnie co łaska, pewnie zależy, od rejonu gdzie się mieszka, ale niektórzy potrafią mieć tupet: znajomej najpierw ksiądz powiedział, że co laska, a jak przyszła złożyć ofiarę na tydzień przed ślubem powiedział: co łaska, ale nie mniej niż 1500zł.....

Gość cena wesela
ja jeszcze kosztów nie policzylam, ale będzie ok 150 osób - 165 zł/ talerzyk, do tego alkohol, kwiaty, ubrania, obrączki, muzykanci, może jakieś dodatki w menu ... , kościół, zaproszenia - sporo się uzbiera :/

Gość no raczej nie 1
u mnie 150 osób 50 tys

Gość huwherjwhsrjwhr
My na 60 osob wydamy +- 15 tys i wcale skromne ono nie bedzie :)

Gość cena wesela
ale jak liczycie? ja policzyłam wesele na 150 osób i wszystkie wydatki, jakie ponoszę w związku z weselem (sukienka, buty, kwiatki etc)- wyszło mi ok 47tys zł

Ostatnio przy liczeniu ok ponad 30 tys wyszło. Z czego ponad 2/3 to koszt jedzenia alkoholu i napojów. Samo menu kosztuje 180 zł razy 90 osób plus napoje ciasto i alkohol. Do tego zespól, kwiaty. Nasze stroje.Hotel i dowożenie gości. Jak się w 35 tys zmieścimy to będzie dobrze.

Gość Martynkowska ___23
Bardzo duzo Wam wychodzi, u mnie przyjęcie na ok 65 osób, catering 120zl/os bez poprawin. Samochód mamy, mój narzeczony jezdzi audi a8 więc z głowy. Suknia z all za 600zł przepiekna, wrzuciłam w wątek pokażcie swoje suknie :) dj po znajomości- 700zł, zaproszeia z all świetne oryginalne- 65zl, garnitur z Top Secret- 400zł, zdjęcia na weselu- przyjaci ołka której pasją jest fotografika- później plener za 400zł, nie będzie kamerzysty- nie podoba nam się. kościół przystrajam sama małymi bukiecikami róż- koszt kolo 100zł, przystrojenie sali- balony z all- koszt koło 60zł- 300balonów w kolorze ecri i 100 bordowych.opłaty kościelne hm...co jeszcze- kilka pokoików w pensjonacie dla dojeżdżających gości- koło 500zł i bus zwożący z miejscowości mojego narzeczonego- najdrożej- koło 1000zł pokój w hotelu dla nas- ok 200zł. W sumie ok 10000/ 12000 a przyjęcie w uroczym klimatycznym miejscu.

Gość Martynkowska ___23
aha, wódka,wina, szampany i wiejski stół napoje, ciasta, owoce zapewniają nam rodzice więc tu mamy luz :)

Gość Martynkowska ___23
i jeszcze raz :) fryzura koleżanka po znajomości, tipsy absolutnie na nie!!! Makijaż robię sobie sama, jedynie kosmetyki kupuje z wyższej półki czyli w sumie za wszystko wyjdzie kolo 150zł

Gość cena wesela
Hmm, to u mnie koszt tzw "talerzyka" jest znacznie wyższy, chociaż i tak cena w okolicy jest śmiesznie niska... co do samochodu - raczej skłaniam się, żeby narzeczonego brat nas zawiózł, żeby nie wypożyczać, ale zobaczymy jak z tym wyjdzie... co do fryzury i makijażu - nie wiem, jaki to będzie koszt... heh, wychodzi na to, ze wielu wydatków nie uwzględniłam, albo nie wiem, jakiej wysokości one będą...

Gość ramzesowa
ja mam nadzieje ze w 40 tys. sie zmiescimy :/... niestety drogo jest... my robimy w Warszawie i bez poprawim. staramy sie zaoszczedzic na czym mozna, ale nie na wszystkim... zaproszenia robie sama, tort z rabetem po znajomosci, wiec kombinujemy.

Gość mis koralgol
ok 120 - 130 osób - ok 40 tys

Gość lokatka
my dwudniowe wesele - szacujemy na okolo 30tys.

Gość lokatka
na ok 80 osob

Czyli wcale nie podałam wygórowanych cen. Robimy przyjęcie na małą liczbę osób, wynajęcie sali z kucharką nie wchodziło w grę, bo goście by zginęli na sali przeznaczonej na 100 osób. Stanęło na restauracji. Niektóre lokale chciały dopłatę z powodu małej liczby gości (nieopłacalne dla nich i... dla nas). Problem to rozbieżność cen fotografów - od kilkuset złotych do np. 3000zł. Tu raczej przeskoczymy planowaną granicę, poszukiwania fotografa trwają. Sukienki nie kupię sobie za 7000zł, ustaliłam, że max. za 3000zł, plus buty 200-250zł, welon (nie wiem ile), bielizna (ok. 200zł). Obrączki chcemy klasyczne, jak najbardziej tradycyjne, czyli najtańsze. W ogóle nie znam się na cenach kwiatów - chodzi o wiązankę slubną (słyszałam, że jakieś 300zł nawet!!), bukieciki dla młodego i świadków (dwaj mężczyźni), główny bukiet do kościoła (u mnie w parafii jest tak, że młodzi stawiają wielki bukiet przy ołtarzu, a wzdłuż kościoła, po obu stronach dywanu postawione są białe sztuczne kwiaty w wysokich doniczkach (na takim podwyższeniu, nodze). Tych sztuczności nie bedę znieniać, bo 1. nie wiem, czy ksiadx by sie zgodził, 2. wydałabym fortunę, bo kościół jest średniej wielkości. Jak ktoś ma propozycję, gdzie mogłabym uciąć wydatki, będę wdzięczna. Acha - do sali restauracyjnej kupujemy jedynie kwiatki do małych wazoników, żadnych balonów, serpentyn itp.

Gość brzydulkaMAW
24 tysiace za 50 osob z poprawinami już

28 tys na 130 os( ale wiekszosc rzeczy( tort, wodka, napoje, jedzenie) byla przygotowana na 150 os). Suknie mam do sprzedania, wiec powinno sie cos zwrocic. Wesele wyszło eleganckie, full wypas.Ale było dużo pracy np.dekoracje kościoła i sali robiliśmy sami:-) U nas w kosciele tez byly tylko brzydkie swieczniki, zastapilam je materialowymi kokardami na lawkach i tulipanami. Na poczatku dwa wielkie szklane lampiony ze swiecami- jak ze strony dekoratorskiej:-) annawioleta- skad jestes?? My mielismy fantastycznego fotografa i bys sie zmiescila w cenie, facet z pasja, a nie wyuczony standardów ślubnych. Dziewczynom się podobały zdjęcia..

a oczywiscie wesele 2-dniowe ze stołem wiejskim, udzcami, w tym hotel i rozwożenie gosci.

Gość ja pierdolee
17 TYSI ? to chyba jakaś pseudo impreza weselna z muzyką z magnetofonu kasetowego i rosołem w stylu ala gorący kubek

Gość Lena_Anna
cóż koszty pewnie zamkną się w 35 tysiącach-impreza na 125 osób. Wesele i poprawiny + wyjazd na miesiąc miodowy. Mam odłożone 20 tysięcy rodzice dokładają nam 10 tys. Szczerze mówiąc liczę ,że resztę pieniędzy dostaniemy na weselu. Na pewno nie będziemy brać kredytu na ślub.

trochę jestem w szoku jakie Wy tu podajecie koszty.mam konkretnie na myśli kościół. 1000 zł ? minimum 1500 ? masakra. ja za ślub płaciłam 300 zł !! plus organista 100 zł plus skrzypaczka 100 zł i wystrój 120 zł. czyli za kościół mi wyszło 620 zł :)

dziewczyny- wasze kwoty są dla mnie strasznie niskie... my zapłaciliśmy za dwu-dniowe weselisko strasznie dużo...aż nie chce mi się tu pisać ile... Jedyne co Wam moge poradzić- kupujcie alkohol od producentów- bez pośredników!!! my tak zrobiliśmy- okazuje się, ze polmosy mają sprzedaż detaliczną! zaoszczedziliśmy na tym ok. 15 zł/butelce!!! a rozpatrywaliśmy wiele możliwości- hurtownie, sklepy...i z przypadku zadzwoniliśmy do producenta, by obadać sprawę wielkości butelek i od razu u nich kupiliśmy alkohol! Przywiozą do domu z pocałowaniem ręki, A SPORO KASY ZOSTAJE W KIESZENI NA INNE WYDATKI;)

my sie zmieścimy w 25 tys. Za alkohol praktycznie nie bedziemy płacic bo mamy w cenie od talerzyka i najwzyzej dokupimy ok 20 butelek tak na zapas zeby nie zabrakło. no i odpadł nam dojazd gości bo kazdy na własną reke chce przyjechac bo na autokar nie mielismy chetnych. A wesele mamy pod warszawa na 120 osób. A co do kościoła to faktycznie masakrycznie duzo płacicie ! Ja płacę 600zł i w tym jest juz dekoracja i zapowiedzi no i dla organisty dam 100zł bo chce zeby zagrał nam inne utwory niz mają tam w "standarcie" ślubów, ale jak bym nie zmieniała to organista tez był w cenie tych 600zł.