Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie zona

koszty wesela

Polecane posty

Gość U mnie jest tak
1600zl...orkiestra 200zl...wynajęcie sali 900zl....fotograf 800zl...kamerzysta 550zl...pomoce kucharki 700zl...kucharka 600zl...kelnerzy 2500zl..sukienka 550zl...samochód 150zl...zaproszenia 300zl...zapowiedzi 500zl...ksiądz 500zl...dekoracja sali 500zl...dekoracja kościoła 120zl...buty 30zl....welon 1700zl...obrączki 100zl...winietki 2000zl...ciasta plus paczki plus tort 3000zl...alkohol plus napoje 3000zl...jedzenie 150zl...fryzjer 100zl...kosmetyczka 400zl...bukiet plus kwiaty 2000zl...garnitur Razem ok 23 tys wesele na 90 osób

Chcesz nakarmić 90 osób z 3 tys? Jakim cudem?

Gość a gdzie cała reszta...
Nam wyszło sama sala bez noclegów ok 13 tys. 170 zł od osoby. 80 osób.

Gość U mnie jest tak
Normalnym

za 30 zł nie ta się kilku ciepłych posiłków zrobić.

Gość u mnie jest tak
Jak się chce to się wszystko da tylko trzeba dobrze pomyśleć:) Jedzenie kupuję w hurtowniach na firmę, przez to mam dużo taniej:) poza tym mam doświadczoną kucharkę, która wie co robi:)

Gość u mnie jest tak
a i posiłków będę mieć 6 :) wesele jednodniowe

mysle, ze nam wyjdzie ok 35 tys na ok 80 osob, z tym, ze mamy zamiar wziac dosyc drogiego kamerzyste (bo ok 4tys) no i ubrania tez sporo wyjda, bo pewnie ok 5 tys jak nic.. ale na razie jestem na etapie szukania sali wiec bede wiedziala tak za miesiac ile mniej wiecej nam wyjdzie...

ja chciałam liczyć koszty ale się boję. A poważnie to ok 35 tys wyszło na 85 osób plus dzieci.

u mnie tylko te rzeczy wyliczylam ile mnie wyjda: -sala -jedzonko -kwiaty -dekoratornia -ciasta i tort -suknia i wszystkie rzeczy z zwiazane z wygladem wychodzi ok 30 tys na 180 osob a reszty jeszcze nie licztylam tzn kamera fotograf, zespół no i napoje i alkohole....

Gość hankaszklanka
Wstępnie liczymy, że na 70 osób wyjdzie 40-45 tyś.

Gość mammamiapomidore
Ja właśnie podsumowałam z grubsza koszty swojego wesela na 120-130 osób i za Chiny się nie przyznam :o

Gość estee lauder
koszt naszego wesela w siepniu 2009 - 40tys zlotych - na 60 osob z poprawinami , sami fotografowie nas kosztowali 6000, zespol 3600, suknia 3600, garnitur 2000 itd itp.. zarowno my jak i goscie bylismy bardzo zadowoleni :) wesele zorganizowalismy sami - za wlasne oszczednosci :P

Gość to jakos tanio wa wychodzi
Nas wesele bedzie kosztowac 60 000 + suknia i garnitur Mamy na 90 osob

Gość płowy gołąb____
i po co to wszystko ?????? kasy w 3 dupy na dwa dni zabawy .... całkiem bez sensu nie lepiej jakąs podróz zafundować sobie ?) i tak goscie do konca zadowoleni nie będą - i tak obgadają z góry na dół ..........

Gość u nas 15 tys
40 osób i bez poprawin

Gość u nas 15 tys
40 osób i bez poprawin

Gość zakochana_panna
Nie zrozumcie mnie zle, ale: Ksiądz 800zl Wesele jednodniowe od os: 200zl x 50 = 10000zl Jadłospis nie ma rewelacji: obiad , deser, tort, ciasta + dodatkowo 3 ciepłe posiłki w nocy. Alkohol 0,5 l na os butelka 25zl x 50= 1250zl butelka na odchodne na pare 25zlx 25=625zl + paczka ciasta 10zl x 25= 250zl Napoje: latem około 2l na os średnia cena 6zl x 50 =300zl Zespół 2000tys Samochód lub dorozka: 1200zl Zaproszenia : 2zl x 25= 50zl Obrączki: 1000zl Ubranie dla niej: 1500 Dla niego:1000 Fotograf lub kamerzysta: 2000 dekoracja kościoła : 1000 Dekoracja pojazdu : 500 Dekoracja bramy/klatki schodowej:u niej i u niego :500 Są to oczywiście ceny średniej wielkości imprezy a często jest tak ze gości jest dwa razy tyle wiec to wszystko x 2 Proszę zwrócić uwagę ze stroje państwa młodych to skromna opcja. Razem 20550zl przy 100os 41100zl absolutnie nie potepiam poprostu wyliczam. Bo sama to liczyłem i poprostu nie ma szans. Dołu zając do tego podróż poslubna to kolejne przynajmniej 2000zl. Tylko nie zaplacona z pieniędzy od gości oczywiście.

Gość zakochana_panna
I chce tylko dodać ze jest to opcja gdzie nie wynajmujemu pokoji dla gości ,ani autobusu. Jak dla mnie poprostu za drogo.

Gość zakochana_panna
Poprawka 23975zl x 2 gdyby gości było 100 to 47950. A teraz ślub w tropikach: 7 nocy w hotelu na Mauritiusie( śniadania i kolacje) w tym ceremonia slubna, Romantyczna kolacja na plazy Muzyka podczas ceremoni Bukiet dla panny Butonierka dla pana Świadkowie ( usługa z hotelu) Dekoracja plazy do ślubu oraz stołu do podpisu Mały tort slubny Butelka prawdziwego szampana to towaru Załatwienie wszelkich dokumentów Koordynator na miejscu w hotelu Dekoracja pokoju Kosz owoców do pokoju Pokój w ogrodzie z wanna dwuosobowa( w sam raz dla nowożeńców) Transfer z lotniska do hotelu / powrót 2 godzinna sesja oraz fotograf w czasie ślubu Razem : 6900 Przelot w granicach: 8000 Ubranie dla niej i dla niego razem: 2500 Obrączki: 1000 Wszystko razem: 18400 + jakieś kieszonkowe powiedzmy 2000 Sami ocencie i wybierz ie opcje dla siebie.