Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lejorur

Producenci samochodów zakładają że nie ma facetów niższych niż 175 cm!

Polecane posty

Gość Lejorur

Zauważyłem, że większość samochodów ma regulację fotela OD 175 CM!! Że jak dla przykładu facet ma 2 metry wzrostu to sobie naksymalnie opuści siedzenie i widzi w aucie idealnie, ale jak facet jest bardzo niski i ma 169 cm i nawet podniesie sobie maksymalnie do góry, to i tak kiepsko widzi :( Musi sobie albo poduszkę kupować, albo specjalnie auto przerabiać!! Czy faktycznie w Polsce i na świecie jest AŻ TAK mało facetów poniżej 175 cm, że producenci samochodów nie uwzględniają takiego wzrostu ??

Gość jarosław w, pseudonim wołowina
jaki karzeł... nie mogę

Gość tnij.org/nokautprezent
takich facetów jest dużo ale zamawiają sobie specjalne wkładki do butów które podwyższają o kilka cm(http://www.tnij.org/nokautprezent )

Gość ten co ma 2 metry
to może i widzi, ale nie słyszy, bo sobie kolanami uszy zatyka!

Gość Lejorur
Gdyby było dużo, to by producenci samochodów produkowali auta z taką regulacją, że spokojnie kurdupel by się łapał. A tak co? Muszą z poduszką kombinować, albo prawo jazdy w szkółce dla niepełnosprawnych robić :(

Wcale nie jest niski.... co ma wzrost do rzeczy?- liczy się charakter i urok osobisty... ;)

a tutaj apel do kraju, KURWA są w polsce LEWORĘCZNI!!! I WIĘCEJ ICH NIŻ 169 m facetów, więc kurwa róbcie też rzeczy z myślą o leworęcznych, gitarę na lewą rękę aż z niemiec musiałem sprowadzać!!! skandal!!!

auta nie są tylko dla facetów, ale i dla kobiet, a rzadko jest laska wyższa niż 170, to co?? samochody nie dla pań?? czy ty przesadzasz z tym tematem leszczu

Jarosław w. -> wiesz niemcy to aż tak daleko nas nie są - gdybyś powiedział aż z Brazyli było by dramatyczniej ;)

Gość Lejorur
Pewnie że charakter się liczy, z tym się zgodzę. Ale nie oszukujmy się!! Facet co ma tylko 169 cm wzrostu jak wsiądzie do samochodu i podwyższy sobie siedzenie maxymalnie w górę, to i tak nie będzie miał idealnej widoczności!! Tylko wysocy faceci liczą się za kółkiem i coraz to większe samochody są produkowane z myślą właśnie o TYLKO takich facetach od 175 cm w górę. A kurdupel to przepraszam, maluchem ma jeździć przez to że jest niski? Rozmawiałem już o tym z producentem samochodów i tylko mnie wyśmiał, moim zdaniem to BRAK TOLERANCJI i DYSKRYMINACJA!!

ale zapłaciłem jak z brazylii.. .

Uważam jednak za wielką niesprawiedliwość robienie tego typu regulacji foteli w samochodach. DYSKRYMINACJA!!! :D

Szczególnie tak zakładają producenci fiata 126p, Minimorisa, Tico i wielu innych.

Gość Lejorur
Zgadza się, kobiety są z natury niższe i dlatego między innymi mają problemy z zaparkowaniem!! Mówi się że kobiety są gorszymi kierowcami od mężczyzn - zgadza się, te niskie są gorsze!! Ale sporo wysokich dziewczyn świetnie jeździ, bo są wysokie i mają dobrą widoczność!! Taka prawda

Lejorur- ale prowo.... to się jeszcze raz pytam, jak jeżdżą kobiety?? modelami dla pań?? a większość kobiet ma 164 165 cm wzrostu...

jestem kobietą, mam 167 cm wzrostu i nie przyszłoby mi do głowy zwalać winy za złą jazdę na producentów samochodów :D jakos daję sobię radę w różnych autach, więc uważam, że Twoje narzekanie jest trochę przesadzone... a jesli nie - to potwierdza to teorię, że kobiety lepiej sobie radza w większości "trudnych" sytuacji :D

wiele moich koleżanek jest niskich a jeżdżą zajebiście i nie jojcą że za nisko...

złej baletnicy....

Gość Lejorur
No już tłumaczyłem że niskie kobiety do 170 cm jeżdżą fatalnie i mają problemy z parkowaniem. Ale te wysokie jeżdżą super i zdają prawko za 1 razem, bo są wysokie i mają dobrą widoczność. Producenci aut zakładają że tylko dobrymi kierowcami z dobrą widocznością mają być wysocy ludzie, niscy najlepiej niech w ogóle prawka nie robią, taka prawda!! :(

Gość Lejorur
Jak kobieta jest silna i wysoka, to jasne że sobie lepiej poradzi od niskiego faceta we wielu sytuacjach, to logiczne i oczywiste!!

jak kierowca jest chujowy to jasne że zwali na regulacje siedzenia..

Lejorur-> no błagam wy tu się sami sb nie poniżajcie , bo to jest już załamujące! :( Co was tak obchodzą samochody?! KONISIE- to jest to.... :D

Gość Lejorur
Bo gdyby tworzono regulację o BOGATSZYM zakresie, uwzględniającym też skrajnie niski wzrost u facetów, to z pewnością byłoby mniej kolizji i wypadków!! Taka prawda, niski facet ledwo widzi i dlatego fatalnie jeździ!!

No mówię jedyna rada kupić sobie Konika - nie ma żadnej regulacji siedzenia , o wiele lepiej.... :D

taaa, a moja ciotka, 162 cm wzrostu, jeździ golfem, i świetnie jeździ, matka mojej laski, 165 jeździ oplem astrą, i świetnie jeździ, zero mandatów, zero kolizji... cos z tobą nie tego

Lejorur Bo gdyby tworzono regulację o BOGATSZYM zakresie, uwzględniającym też skrajnie niski wzrost u facetów, to z pewnością byłoby mniej kolizji i wypadków!! Taka prawda, niski facet ledwo widzi i dlatego fatalnie jeździ!! Producenci stosują selekcje prawie naturalną :P Niscy zginą w wypadkach i zostaną wysocy :D jako ciekawostkę podam, ze średnia wzrostu polskich rycerzy w średniowieczu wynosiła 156 cm, dlatego dziś już nie ma rycerskich facetów :P