Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość candymenka

czy ja juz nigdy nie odczuje satysfakcji z seksu?? heelp

Polecane posty

Gość candymenka

hej biore anty microgynon od jakichs 4 lat, od jakiegos czasu co chwile miewam jakies stany zapalne bol przy stosunku-mam nadzerke ;/ koszmar naprawde nie czuje zadnej przyjemnosci z seksu :( wiec wybralam sie podobno do najlepszego ginekologa, zbadal mnie powiedzial ze krwawi mi szyjka macicy ale to przed okresem, zrobil usg dopochwowe wszystko ok nadzerka mala jak stwierdzil pierdoła oswiadczyl ze mam pewno jakies bakterie przepisal sumamed i czopki wzielam ten antybiotyk z nadzieja ze on mi je zabije wczoraj sie kochalam po dluugiej przerwie z moim facetem i znowu odczuwalam bol jakby suchosc ;/ i znowu jestem zalamana nie mam pojecia czemu tak moze byc ;/

Gość candymenka
uup

Gość aga31l
CZYM JEST twoj problem wobec mojego? Ja mam 31 lat i wciąż jestem dziewicą. I co ciekawe niebrzydką.

suchośc pochwy moze byc skutkiem ubocznym piguł - a ból, otarcia i krwawienia moga być efektem uprawiania seksu przy suchosci. używaliście jakiegoś żelu nawilżającego?...

Gość candymenka
tak kupilam zel nawilzajacy ale on tak jakby mnie uczulił cholera ;/ ja wiem ze moj problem moze byc banalny ale nie chce krzywdzic swojego faceta a jestem coraz bardziej niechetna co do seksu co robic??

Gość liljawodna
Tez tak czesto mam. Suchosc pochwy i lekkie krwawienie po stosunku. Bylam u lekarza i mnie zbyl bo on nic nie widzi :( Proponuje stosowac zele nawilzajace przed:) U mnie nie wiele pomagaja ale dobre i to. Moja rada jak czujesz podczas stosunku ze masz wyjatkowo sucho to przerwij. Jak czujesz je ktrys dzien jest lepiej to wykorzystaj to ;)

Gość candymenka
a jaki zel polecacie?? ja stosowalam feminum zel ale swedzialo mnie strasznie po nim ;/

Gość candymenka
dziwne ze naprawde czesto mam rozne infekcje plus ta nadzerka a on tam nic nie widzi pewnie jakies bakterie ale jakie?? ;/ tego juz sie nie dowiedzialam ;/

"ja wiem ze moj problem moze byc banalny ale nie chce krzywdzic swojego faceta a jestem coraz bardziej niechetna co do seksu co robic??" ale co to za krzywdzenie, ze przez jakiś czas seksu nie bedzie bo chora jestes?? to taka krzywda?? nie przesadzaj, pomysl o sobie. on zresztą tez powinien pomyslec o Tobie. są jeszcze inne sposoby zadowolenia sie nawzajem niż klasyczny stosunek. a Ty sie musisz solidnie najpierw wyleczyc...

Gość candymenka
NIE CHODZI O TO TO JUZ TRWA OK ROKU A LEKARZE TWIERDZA ZE MI NIC NIE JEST!!!!

Gość candymenka
sorki za caps locka

Gość bojabojaboja
Ja bym zmieniła pigułki;]

Gość candymenka
i to samo powiedzialam lekarzowi-a on ze te ktore biore sa bardzo dobre i nie chce mnie rozregulowac, pytalam tez o nadzerke bo zdarza sie po seksie krew powiedzial ze jest mala i ze to pioerdola ;/ masakra

Gość bojabojaboja
Raczej nie powiedziałabym o takim lekarzu najlepszy specjalista, raczej bardzo kiepski, skoro zgłaszasz problem, a on na to, że to nic. Przejdź się dla swojego dobra gdzie indziej. Ja już kilka razy zmieniałam pigułki. Nic nie rozregulowałam, a dobrałam chyba w końcu takie bez skutków ubocznych.

Gość candymenka
u wielu juz bylam i zaden nie pomogl a chyba nie jestem raczej powaznie chora ;/. skoro mam jakies bakterie to niech mi je znajda;/ masaktra i to chodze prywatnie ;/

Gość też miałam ten problem
podczas brania pigułek bez żelu nawilżającego nie mogłam się obejść, zresztą chociaż już dłuuugo nie biorę, to problem w jakimś stopniu pozostał... Spróbuj żelu Durexa niebieskiego, ja używałam też feminum, nie uczulał ani nic ale Durex sto razy lepszy... Może pomoże :P

Gość bojabojaboja
Baktetrie to Ci znajdą z posiewu wykonanego w laboratorium:] Ale jeśli ten problem istnieje przez pigułki, to co z tego, że się wyleczysz, to i tak będzie wracało.

Gość candymenka
dokladnie, a powiedzcie gdzie sie robi taki posiew?? nigdy nie miala czegos takiego moge to sobie zrobic na wlasna reke czy potrzebuje skierowanie??

mozesz bez skierowania, tyle ze zapłacisz za to. o cenę zapytaj w laboratorium bo to każde ma inną.

Kochana! Przede wszystkim Twój lekarz powinien antybiotyk przepisać również Twojemu partnerowi!!!! Aż dziwne, że tego nie zrobił, niestety tak to jest, że jak sama nie zapytasz, to mało który lekarz sam zaproponuje. Sama miałam ten problem, co prawda nie po pigułkach, ale też ciągle było to samo. Jak już się wykurowałam i wszystko było ok, to dosłownie po kilku godzinach od stosunku znów to samo... pieczenie, podrażnienie i znów przymusowa przerwa... doszło do tego, że na samą myśl o przytulaniu miałam wizję kłopotów i wszelka ochota znikała albo następowała wielka susza :) Po kuracji antybiotykiem powinnaś też odbudować "dobrą florę bakteryjną", jakieś globulki z pałeczkami kwasu mlekowego itp. Jeśli lekarz nie potrafi Ci pomóc, to powinnaś poszukać innego, bo na prawdę szkoda Twoich nerwów.

Gość candymenka
naya29 i co wyleczylas sie?? no nic bede szukala innego lekarza...

Tak, mam spokój już ładnych parę lat! I seksik nie jest już "traumą" :D:D:D Uwierz mi, że można temu zaradzić bardzo szybko, tylko musisz trafić na mądrego lekarza, ten u którego byłaś pewnie popadł w rutynę i nie pomyślał o tym, albo faktycznie nie jest jednak specjalistą. Pozdrawiam!

Gość candymenka
a powiedz mi jeszcze Kochana co mialas robione??

Nie miałam posiewu jeśli o to pytasz. Dostaliśmy oboje antybiotyk Cipropol (jakoś tak) braliśmy go 7 dni. Dodatkowo ja miałam clotrimazol w globulkach, stosuje się jedną globulkę na noc- jednorazowo. Potem sama bez recepty kupiłam w aptece globulki z pałeczkami kwasu mlekowego, po prostu zapytałam w aptece o coś na odbudowanie flory bakteryjnej po antybiotyku. Nie pamiętam jakie to były globulki, ale na pewno jest kilka rodzajów. Oczywiście trzeba powiedzieć, że nie chodzi o jelita ;) Potem poszłam jeszcze raz do lekarza i okazało się, że jest ok. (robiłam cytologię przed i po, ale tę drugą prywatnie, bo NFZ płaci za cytologię raz na trzy lata) Jeśli chcesz zrobić posiew, to poproś o to ginekologa, powinien zlecić i pobrać wymaz, niestety raczej na prywatnej wizycie, bo wiadomo jak jest z NFZ.