Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..siedemnastolatka..

Cierpnie mi lewa ręka... usta... boli mnie głowa..i robi mi się słabo

Polecane posty

Witajcie od pewnego czasu boli mnie czasami głowa i przy tym ciernie lewa ręka usta i robi mi się słabo czasami nawet mdleje z tego powodu jak nie usiądę albo się nie płożę. Zawsze jak coś w lecie robię zaraz robi mi się słabo i drętwieje ręka i usta... Ponad 2 lata temu zemdlałam w kościele i pojechałam do szpitala w szpitalu zrobili mi kilka padań żadne z nich mi nic nie wykryło. Tylko niedotlenienie mózgu. Pytali się tylko czy to drętwienie reki nie jest na wskutek po prostu przygniecenia jak leże albo jak się oprę mówiłam im wyraźnie że nie to ci wraz swoje i wiedzą lepiej... W zimie czuję się dobrze tylko jak się zmęczę to robi mi się słabo... Co mi może być ?

up

Może zrób badania krwi ? Ja miałam tylko omdlenia, robiło mi się słabo, jak wstawałam z łóżka to zawroty głowy . Poszłam na badania i okazało się, że anemia ..

Gość meszugene
kregosłup ile czasu spedzasz przed kompem?

Cąłkiem nie dawno robiłam badania krwi i wszystko było ok. W zimie siedze bardzo często ale jak już idzie lato więcej czasu spędzam na dworze i pomagam rodzicom przy gospodarstwie bo mieszkam na wsi.

Hmm.. mi cały czas zdarzały się omdlenia,robiło mi się słabo i miałam zawroty głowy, poszłam do lekarza rodzinnego, najpierw wysłała mnie na badania krwi i miałam wszystko ok. Później miałam robione ekg i wyszło, że mam artymię...

Gość meszugene
tak jest przy chorobach kregosłupa - moze uciskac na nerwy stad wrazenie cierpniecia ust niedowład konczyn idz do lekarza niech ci da skierowanie do ortopedy - ten cie skieruje na badanie rtg kregosłupa

"Jeśli krzywisz się asymetrycznie, to może być wylew krwi do mózgu" Możesz coś więcej o tym powiedzieć? bo nie bardzo rozumiem.

Gość eeeeeeeeerrreeeeeeeeeeeer
Masz prawdopodobnie zator w tętnicy. Musisz brać leki rozbijające skrzepy i tłuszcz. Może się to skończyć udarem mózgu i trwałym jego uszkodzeniem. Nie sztywnieje Ci kark?

Nie słuchaj wypowiedzi powyżej, są błędne i nawet nielogiczne.

Jeszcze możesz mieć niskie ciśnienie krwi i za małą ilość płynów. Jeżeli się to dzieje wtedy kiedy się spocisz pod kołdra, albo przy spadającym ciśnieniu na dworze i wstaniesz rano, to znaczy, że masz za niskie ciśnienie i za rzadką krew. spróbuj chwile poleżeć, potem posiedzieć, tak abyś mogła pójść do kuchni wypić szklankę wody.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
to może byc specyficzna padaczka,mojej kolezanka ma taką

Gość Po co pytać z czego to
"tak jest przy chorobach kregosłupa - moze uciskac na nerwy stad wrazenie cierpniecia ust niedowład konczyn" to jest bardzo możliwe bo moja kol właśnie takie coś miałą

Ja właśnie też tak miałam........... i okazało sie że to nerwica. Cierpnięcie kończyn , ust, problemy z mówieniem i ciągle robiło sie mi słabo. Więc proszę"eeeeeeeeeeee" nie pisać że powyższe wypowiedzi sa błedne i nielogiczne!

A do jakiego lekarza z takimi obawami muszę się wybrać

Najpierw pierwszy kontakt, a stamtąd skierowanie do neurologa. To może być coś z kręgosłupem, jak zauważyła Meszugene, neuropatia etc. Konieczny może się okazać rezonans magnetyczny.

Gość afdfhjgb
BOLERIOZA , ugryzl cie kiedys kleszcz ?

Nie raczej mnie nigdy nie ugryzł Strasznie dużo wymienionych tutaj tych chorób tylko ciekawe która prawdziwa.... Okaże się jak pójdę do lekarza. Myślę nad lekarzem prywatnym ?