Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afrykańska

pomożecie?

Polecane posty

Gość afrykańska

hmmm za 10 dni matura... za 20 mam ustny polski i nie mam jeszcze pracy maturalnej napisanej w całości. Mój temat to - Obraz Afryki w literaturze i filmie. Mam filmy - Pożegnanie z Afryką i Cejrowskiego - Boso przez świat- Afryka Zachodnia. Pomoże ktoś może napisać kilka zdań interpretujących te filmy? Pożegnanie z Afryką jest dla mnie tak nudnym filmem, że nawet nie potrafię go do końca obejrzeć ( polonista mi go doradziła, nie mogę zmienić już bibliografii). Co do Boso przez świat- jest ciekawe- obejrzałam 2 razy te odcinki, ale jakoś nie potrafię napisać kilku konkretniejszych zdań dotyczących kultury i tradycji;/ może ktoś się interesuje tym tematem... lub chciałby chociaż z ciekawości coś z tych propozycji obejrzeć i wyrazić swój poglad... do osób uczących się- w zamian mogę zaproponować pomoc z matmy - tu jest Cejrowski http://anime-lektor.prv.pl/BPS/index.html

Gość ajt
i takie głąby mature zdaja...

Jak można było taki temat wziąc? Jak ja pisałem to wybrałem temat o legendach i bajkach z mojego regionu. Wszystko zrobilem w jeden dzień na ostatni gwizdek i na 90% zaliczylem :classic_cool:

Gość afrykańska
głąbem to chyba Ty jesteś ... to chyba nie moja wina , że nie jestem humanistka...próbną matmę podstawową zdaję na 100% a rozszerzoną na ponad 90.... fizę i ang na ponad 70, polak na 60... filmów niestety - pięknie ujmując zdania- interpretować - nie potrafię...

Gość afrykańska
niestety też uważam, że to mój błąd... lubię ten temat i interesuję się nim... jednak dopiero teraz wiem, ze napisanie pracy nie jest takie łatwe... bo wszytko muszę napisać sama... nie ma co liczyć na streszczenia

Gość afrykańska
up