Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyjmę yorka w dobre ręce!!!

Przyjmę yorka w dobre ręce!!!

Polecane posty

Przyjmę yorka w dobre ręce dla córki chorej na Astmę Oskrzelową. Ma 13 lat i piesek rasy york to jej największe marzenie... proszę ludzi o dobrym sercu którym nie zalezy tylko na pieniądzach... Proszę osoby które podały propozycje na wcześniejszym poście o podanie namiarów... Z góry dziękuję:)

Gość kuleczka razy dwa
znowu? :O ty babo jestes jak zdarta plyta... a bedziesz miala za co utrzymac, soro nie stac cie na zakup? :o p.s pudelek nie łaska :o jestem zniesmaczona!

Teraz też to powtórzę... Jest wiele osób które chcą oddać pieska w dobre ręce a ja jestem jedną z osób która chętnie takiego pieska przyjmie do swojego domu, czy to powod żeby rzucać we mnie kamieniem?? pozdrawiam :)

Gość no to przyjmij biednego
malego kundelka.......corka nie musi miec rasowego jezeli naprawde lubi zwierzeta to moze byc nie york bez przesady :( a piesek bedzie mial dom i jedzenie.......... tak jakby rasowy to dobry a nie to juz beee.....:(

Gość kuleczka razy dwa
PIESKA OWSZEM ALE TY TU OD RAZU WYJEZDZASZ Z YORKIEM co jeszcze? moja corka ma astme (jak miliony ludzi na świecie) i pragnie miec I poda lub tysiac zlotych na wlasne zachcianki bo musi zaszpanowac przed kolezankami nowym laptopem ;) poprosic to mozna o kundelka ale nie kurwa o yorka pacanie!

Przykro mi że tak uważacie...:( Jest wiel osób ktore chca oddać yorki z różnych powodow. Dostalam już 2 propozycje na tamtym poscie ale poprostu chcę poprosić tamte panie o namiary...

Gość kuleczka razy dwa
3 200 zlotych

A ja Ci życzę powodzenia. Czasami zdarza się tak, że ktoś musi oddać zwierzę, pieniądze się wtedy nie liczą. Drugi raz piszesz, może ktoś się znajjdzie. Tylko uważaj, żeby Ci wrednego nie wstawili, bo teriery bywają bardzo różne.

Gość to nie o to chodzi
Yorki maja włosy, a nie sierść i dlatego są dobrymi zwierzętami dla alergików uczulonych na sierść lub osób z astma oskrzelową. Nie macie pojęcia o co chodzi, a ubliżacie autorce tematu...

kuleczka razy dwa nie przesadzaj na pewno nie 3 000!!! Podajesz zbyt wygórowane ceny!!! nie musi być rodowodowy.

Gość kuleczka razy dwa
no cena jak na linku, otworzylas to widzisz...te z rodowodem sa po 3200 zl :D te bez okolo tysiaca zlotych to tak jakbys prosila obcych o 100 zl na zachcianke corki...

Gość kuleczka razy dwa
1000 ;)

Dziękuję wam za zrozumienie i mam nadzieję że te panie ktore złożyly mi propozycje wcześniej odezwą się jeszcze raz i podadzą swoje namiary... Mój numer gg 20373217

Gość cvcvcvb cvb cvb
to ja też chce jednego (mam astme oskrzelowa)!!! podaje gg 435678 p.s tamte panie to pewnie sobie jaja z ciebie robily :p

Gość żebraj dalej
koorva żebrasz jak romka pod kościołem!!!

Gość Przyjmę yorka w dobre
cvcvcvb cvb cvb Mam nadzieję, że nie robiły.

Gość why why warum
dlaczego jej tego psa nie kupisz?

Gość żebraj dalej
link się wkleił ze spacją ale warto go wkleić w całości i zerknąć. To koorva szok jak ludzie są bezczelni!!!

Gość żebraj dalej
A co tam, wkleję Wam treść bo będzie szybciej: Kategorie * wszystkie PILNE!!!!!!!!!!!!! piątek, 23 kwietnia 2010 13:43 Czy jest osoba o wielkim sercu która pomoże mi spełnić moje największe marzenie?? Mam 13 lat chodzę do klasy 6. Moją największą pasią są yorki;)) Bardzo je kocham:)) Od małego choruję na astmę oskrzelową. Niestety nie stać mnie na pieska za 1000zł.:(( Czy ktoś chcialby oddać w dobre ręce bądź sprzedać tak do 200 zł yorka??? mieszkam w domku jednorodzinnym i mam duży teren wkoło domu. obiecuję że dam mu tyle milości ile tylko będzie potrzebowal... tu jest adres e-mail tuska_blog@wp.pl z góry dziękuję;))

Gość cvcvcvb cvb cvb
wiem widzialam wpis jest tylko jeden mysle ze ta babka go zalozyna na potrzeby 'akcji york' :P kobiet ludzie pisza listy do chorych dzieci a nie podarowują rasowe psy, skad ty sie urwalas???

Gość niestety, jak to czytam...
Nikt normalny, kto kocha psy - nie odda ci psa, nawet nierasowego. Pomijając koszty utrzymania w hodowli - dochodzą koszty szczepień i opieka weterynaryjna. Hoduję psy, zajmuję się tym zawodowo i na kilometr wyczuwam kombinatorów, którzy na psie: a) chcą tylko zarobić, jego potrzeby zrzucając na dalszy tor b) faktycznie nie mają pieniędzy , zatem nie będą w stanie zapewnić podstawowych szczepień ani opieki weterynaryjnej, jeśli zajdzie taka potrzeba Są niestety ludzie, którzy czekają aż chore zwierzę zdechnie bo szkoda im pieniędzy na weterynarza. Przykro mi z powodu choroby pani córki ale fakt, że o tym pani wspomniała, co nie ma związku z tematem a także forma wypowiedzi jak i chęć nabycia - świadczy o tym, że należy pani do kategorii ludzi wyżej wspomnianych - albo "a" albo "b". W obu przypadkach danie pani pod opiekę psa byłoby czystym szaleństwem. W zasadzie jakiegokolwiek zwierzęcia. Proszę córce kupić psa pluszowego.

niestety, jak to czytam... O tym co bedę córce kupować prosze zostawić mi, bo jest pani ostatnią osobą która bedzie o tym decydować.

Tak się składa, że niekoniecznie. Pies to nie jest zabawka, którą kupuje się dziecku - tylko żywe stworzenie. York to specyficzna rasa - wymaga odpowiedniego żywienia. A jako żywe stworzenie wymaga odpowiedniego traktowania natomiast pani OBOWIĄZKIEM jest zapewnienie psu podstaw takich jak opieka weterynaryjna. Szczepienia i kilka wizyt to więcej niż 100-200 zł. Nie pominę też kwestii sytuacji wypadkowych i koniecznych zabiegów czy innych, mniej kosztownych ale jednak wizyt. I przypomnę, że jest pani do tego zobowiązana prawnie. Pani IP nie jest anonimowe i myli się pani sądząc, że opieka to wyłącznie pani sprawa. Proszę uważać co pani pisze, bo wystąpię do Stowarzyszenia Hodowców Psów Rasowych z prośbą o skontrolowanie kwestii próby wyłudzenia psa przez osobę, które nie jest w stanie zapewnić zwierzęciu podstawowej opieki. Stowarzyszenie jest zarejestrowanie i ma prawo interwencji, także wystąpienia do prokuratury o wszczęcie postępowania w imieniu Stowarzyszenia. Pani IP zostanie wówczas ujawnione a pani będzie miała kontrolę TOZ-u. Za próbę wyłudzenia bez możliwości zapewnienia opieki grążą także sankcje prawne pod tytułem wysokiej grzywny.

niestety, jak to czytam... prawnikiem pani nie jest więc prosze mi nie mówić do czego jestem zobowiązana prawnie bo to śmiesznie brzmi z ust hodowcy

Proszę pani, hodowlę prowadzę od lat i moim obowiązkiem jest znajomość przepisów dotyczących warunków howu. Muszę mieć pozwolenia na prowadzenie hodowli więc proszę sobie darować porównanie do prawnika. Prawo jest ogólnodostępne a jego nieznajomość nie zwalnia nikogo z odpowiedzialności przestrzegania go. Proszę się zatem spodziewać kontroli.

niestety, jak to czytam... Nie doczytałam do końca i pośpieszyłam się z wysłaniem postu. Oczywiście że tu nikt nie jest anonimowy, a jezeli ma pani jakiekolwiek podejrzenia to róznież i pani obowaizkiem jest poinformowanie stosownych władz które zgłoszą sie do kafeterii w celu ujawnienia mojego IP. Nie mam nic przeciwko a wręcz namawiam bo jako hodowca jest to tez pani moralnym obowiązkiem :D :D :D :D