Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyjmę yorka w dobre ręce!!!

Przyjmę yorka w dobre ręce!!!

Polecane posty

W swoim zyciu mialam dwa yorki, obecny ma juz 10 lat, w 9 roku zycia nagle zachorowal, jednorazowo musialam wydac jakies 1000 zł zeby psu zycie uratować. Szczescie chcialo ze mialam te pieniadze. Yorki to bardzo delikatne psy, trzeba nie lada szczescia zeby przezyl cale zycie bez chorob. A to kosztuje...

Gość Przyjmę yorka w dobre
skaa wiem że to delikatne pieski, ale to marzenie córki. Zapewniam, że będzie miał tyle miłości ile będzie potrzebował i nalezytą opiekę. Dalej podnosze temat i z góry dziękuję.

Gość ja mogę oddać yorka
bo córce się już znudził, jest rasowy, piękny, mądry, zdrowy! Z jakiego miasta jesteś?

Takich informacji udzielę tylko drogą telefoniczną po uprzednim skonatktowaniu się mailowo, a więc proszę napisz do mnie na maila. A tak pozatym to myśle że to żart bo jak mógł się piesek znudzić tak z dnia na dziń się odwidział a Ty nie możesz się nim dalej opiekować? Jeśli jest stary to serce mu pęknie jak ni stad ni z owąd go oddacie. Jesli to nie żart to będziemy bardzo wdzięczne i z wielką wdzięcznościa przyjmiemy tego pieska.

Gość ja mogę oddać yorka
Ale chyba możesz tu napisać z jakiego miasta jesteś? Ano po prostu się znudził- dzieci tak mają. Ja nie mam czasu na opiekę nad psem. Pies nie jest stary ma 2.5 roku

Gość ja mogę oddać yorka
Poza tym piesek nie odwidział się z dnia na dzień. Od jakiegoś czasu szukamy mu nowego właściciela

Czy to pani od IP probuje wyłudzić miasto z którgo jestem? Nie musisz urzywac podstępu, po IP będzie to wiadome więc cierpliwości :) A jeśli to nie ty panihodowco to tak jak pisałam zachęcam do napsania na mojego maila.

Gość ja mogę oddać yorka
Ale czego się boisz? Chcę zorientować się z jakiego miasta jesteś, nie pytam o dokładny adres... Jak okaże się , że z drugiego końca PL to sorry ale ja psa Ci nie zawiozę a jaką mam pewność,że jak wyślę ci @ to mnie później nie zasypiesz spamem?

to załóż lewego maila w 5 minut na wp skoro się boisz. Jestem z małopolskiego województwa.

Gość ja mogę oddać yorka
A do Gdańska przyjechałabyś po psa?

Tak przyjechałabym do Gdańska tylko połączenia pociągowe bym zobaczyła. Odezwij się na maila.

Gość ja mogę oddać yorka
Ok. to zaraz Ci napiszę maila. Rozumiem, ze papiery wszystkie (rodowód) też chcesz? Pies też odnosił sukcesy na kilku wystawach :)

Gość jesli nie stac cie zeby
zapłacic 600zł za zwirzaka to nie bedzie cie stac na opieke nad nim.... Mam 2 psy 3 letnią kundelke i 10 letnią sznaucerke miniaturke... z doswiadczenia moge powiedziec ze rasowe psy sa wrazliwsze i czesciej chorują.... ja za swoja sznaucerke nie zaplacilam duzo bo okolo 200zl (ale to bylo 10 lat temu a piesek nie ma rodowodu)...chorowala bardzo czesto (zapalenie gardla, ucha itp. itd...) ale to bylo nic i mimo kosztow jakie ponosilam (a byly to ciagle wizyty u wterynarza ) nic nie przebije tego jak moja sznaucerka musiala miec operacje...nie wiadomo skad powiekszyl jej sie wezeł chłonny i trzeba bylo ja operowac...sama operacja 500zl...do tego badanie histopatologiczne zeby dowiedziec sie czy to nowotór zlosilwy (bylo niezbedne zeby dalej pieska leczyc) potem pielegnowanie szwów po operacji (masci kremy zasypki -pierdoły ktore byly niezbedne) i co pare dni wizyty u weterynarza zeby mogl ocenic kiedy zdjac szwy (okolo 50zl za kazda wizyte) potem sie okazalo,ze pod skora sie zbiera limfa(usuwany byl wezel chlonny) i bylo ryzyko rozejscia sie szwow... takze jakby to wszystko (tylko z okresu operacji) zsumowac mialabym na wakacje zycia.. z kundelkiem nie mialam nigdy takich problemow raz jej tylko spuchla powieka (co wgladalo tragicznie i ja myslalam ze spuchla jej galka oczna bo tak to wygladalo) ale skonczylo sie na strachu...a koszty wizyty tez byly zupelnie inne... w ogole mi sie wydaje ze wiekszosc weterynarzy ma inny cennik dla wlascicieli psów rasowych (zwlaszcza tych drogich) a zupelnie inny dla wlascicieli normalnych czworonogów... takze warto zebys to tez przemyslala...czy bedzie cie stac zeby poniesc niespodziewane koszty jak piesek zachoruje,rozetnie sobie łapke na spacerze i trzeba bedzie szyc (to tez juz przerabialam) itd. i co najwazniejsze najpier powinnas zaprowadzic corke na testy alergiczne na siersc bo niestety ale jesli jest uczulona na siersc to pieska miec nie moze (i niech nikt nie mowi ze york ma wlosy nie siersc...)

Dziecko uczulone na psa nie jest uczulone ani na sierść ani na włosy, dlatego nie może być to pies ani z sierścią ani z włosiem ani.. łysy. Dziecko uczulone jest na wydzielinę z gruczołów łojowych.Zatem dziecko uczulone na psa nie może mieć psa. Żadnego.

Przyjmę mercedesa w dobre ręce. Najchętniej nowy, ostatecznie rocznik 2009-2008, klasa S. Od zawsze marzyłam o takim samochodzie a nie mogę sobie na niego pozwolić bo jestem biedna. Jakby ktoś chciał się pozbyć takiego samochodu to chętnie go wezmę. Przecież wiadomo, że takie mercedesy ludziom się nudzą. Jestem alergikiem a tylko tapicerka z najnowszych modeli mercedesa jak wiadomo nie uczula. Będę o niego dbać. Niech odezwą się ludzie dobrej woli, którzy nie myślą tylko o pieniądzach ale o tym jak pomóc innym.

Gość Destructor
Więc chcesz za darmo yorka.. Może razem z budą podwórkową, smyczą i spankiem? Kobieto przejrzyj na oczy.. To że chce to nie znaczy że musi to mieć.. Skoro jest taka chora i biedna że za darmo yorka chcecie to kto będzie z nim wychodził? Przecież ona jest chora. Ty będziesz wychodzić? Nie pracujesz czasem? Jeśli masz czas by wychodzić to nie masz pracy? a jeśli masz i pieskowi będzie się chciało na dwór? a ty będziesz w pracy? przecież córka nie wyjdzie bo chora.. Pojmij to kobieto że to tylko zachcianka. Też tak kiedyś miałem.. To jest chce to chce tamto, a za miesiąc będzie "Mamo wyjdziesz z psem? bo ja gram albo mi się nie chce"... Nie rozumiesz że nie zawsze dostaje się to czego się chce? a to tylko zryta zachcianka córeczki.. A później będzie cierpiał piesek. Weź się nadstaw, rozpędź i przyjeb z barana w ścianę a potem wszystko jeszcze raz przemyśl.

Gość Destructor
Pozatym jak już ktoś wyżej napisał.. Skoro nie stać cię na takiego psa to nie będzie cię stać na opiekę nad nim.. Takich psów nie karmi się zlewkami tylko specjalnym pokarmem które tanie nie jest. Do tego raz na miesiąc fryzjer + weterynarz dla takiego psa.. Bez fryzjera taki pies szybko się skołtuni. To wydatek 300-400zł miesięcznie na psa biorąc pod uwagę wszystko co trzeba kupić takiemu psu co miesiąc.. Jak już mówiłem, córka nie zawsze musi mieć tego co chce.. York zapewnie dlatego że teraz jest taka moda.. Bo gdyby naprawdę chciała zwierzątko którym prawdziwie się zaopiekuje to nie była by to koniecznie jakaś tam droga, szpanerska rasa.. Wtedy mogła by mieć nawet zwykłego kundelka.. Rozwydrzasz swoje dziecko.. Później jak będzie miała 16 lat to zobaczysz efekty..

Gość kiszkajka
A tylko york wchodzi w gre? Ja mam do oddania psa ze wzgledow rodzinnych. Rasowy ale nie york.

Uwaga!!! PRZYJMĘ YORKA W DOBRE .... Ta osoba pod tym adresem to oszust ktory podaje się za mnie i podaje mojego e-maila ja nie jestem z malopolskiego tylko z dolnośląskiego

PS. Ja nie napisałam dajcie mi yorka tylko że mogę przyjąć yorka. Ludzie oddają takie pieski z różnych powodów np. mieszkaniowych i chciałam się zoriętować czy nikt takiego pieska niema. Ja nie napisalam że jestem biedna i nie stać mnie na jego utrzymanie...

Gość why why warum
Skoro nie jesteś biedna i stać Cię na utrzymanie to dlaczego nie kupisz jej yorka bez rodowodu za 600 zł??? Jakoś się migasz od odpowiedzi na to pytanie a padło już w temacie kilkakrotnie!

a xco bedzie jesli pies zachoruje i jednorazowo przyjdzioe ci wydac 1000 zl.?! nie bedziesz miala i pies zdechnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! glupota ludzka nie zna granic !!!! dokup do niego jeszcze bude i karm go resztkami z obiadu :O

Gość jmfghjfthj
Owszem, ludzie za darmo oddają te psy (i nie tylko te) i tylko dlatego że opieka nad nimi jest diabelnie droga. Specjalne karmy, zabiegi pielęgnacyjne, leczenie kosztuję. A ktośkogo stać na to aby wydać kilkaset zł na samego psa będzie i stać na to aby zapewnić mu odpowiednie warunki. Ciebie na rasowego psa nie stać i wex to pod uwagę. Bo jak Ci weterynarz zaśpiewa jakąś nie małą sumę za leczenie psa to prędzej go uśpisz niż będziesz go leczyć bo nie będziesz miała za co...

Raczej nie ja jestem odpowiedzialną osobą. Wiem że trzeba dużo zapłacić za leczenie i wiem na co się piszę. Jak juz mówilam może akurat ktoś ma do oddania a naprawdę mi na tym zależy. Po co wydawać 1300 zł skoro ktoś może musi oddać.