Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfgdfgrf

Małoletni przestępcy z placu zabaw

Polecane posty

Gość gdfgdfgrf

Zrobiło się ciepło i dzieci korzystają z podwórka. Na plac zabaw przychodzą dzieci z sąsiedniego bloku w wieku 9-12 lat. Przychodzi cała grupa i terroryzuje inne dzieci i to młodsze. Zabierają rzeczy, niszczą zabawki, biją i popychają. Dorosłych sie nie boją, jeszcze wyzwiskami rzucą. Zastanawiam się do kogo to zgłosić... Próbowaliśmy rozmawiać z rodzicami tych dzieci ale poziom kultury reprezentują ten sam... Do kogo z tym pójść? Policja, administracja osiedla?

myślę, że to walka z wiatrakami. spróbuj korzystać z innego placu zabaw.

Gość banko
myśle ,ze to sprwa dla plicji - dlaczego miałabyś ulegać rozwydtzonym wyrostkom ? ponadto taki przykład dobrze zadziała na innych - znam takie miejsca gdize zawsze jest spokój - bo ludzie nie wahaja sie się zadzwonić po policję jak tylko coś im sie nie spodoba i miejsca gdize strach przejść- bo pełno tam takich wyrostków , którym sieza duzo wydaje . dzwoń na policje - sumienie masz czyste - próóbowaliście rozmawiać z rodzicami - to niech inny sie teraz tym zajmie .

Gość moim zdaniem nie warto
lepiej znaleźć inny plac - bo na takich strzępić sobie mozna nerwy be końca! mielismy taki przypadek - moi rodzice - szczególnie tato zawsze był aktywny społecznie zostało mu z czasów pracy kiedy był za 10tys ludzi odpowiedzialny - zaczęli walkę z wyrostkami którzy uparcie kopali piłka po oknach naszego całego bloku - choć boisko znajduje się kilkadziesiąt metrów dalej.... przeszkadzało wszystkim mój tato postanowił to załatwić - najpierw było upominanie- 0 efektu - wrecz większa złośliwość - nastepnie rozmowa z rodzicami - oczywiście poziom jeszcze gorszy niż ich potomstwa - skończyło się stwierdzeniem "i tak sie będą kurwa bawić gdzie chcą".... zawołali policję - i co? przyjechał dzielnicowy i rozłożył raczki - dzieciaki nieletnie i pod żaden paragraf nie podpadają on tak samo może tylko upominać a to pomaga na 5 min .....więc tato zebrał podpisy sąsiadów i wystosował pismo do prokuratury oraz powiadomił szkołe tych łebków - również nic im nie zrobili - za to ich złosliwośc sięgnęła szczytu - sranie na wycieraczki - podpalanie drzwi piwnic- to był standard..... rodzice tak męczyli się 5 lat - w końcu tato zmarł - a mamę namówiłam na przeprowadzkę - sąsiedzi męczą się dalej.... i tak "udało" się załatwić tę sprawę :( dlatego właśnie uważam, że nie warto ruszać gówna - bo śmierdzi.

Gość mamili
Tylko że właśnie dlatego tak to wygląda - nikt nic nie robi, więc czują się bezkarni i coraz bardziej rozrabiają. Ja byłam świadkiem, jak taki nastoletni gówniarz znalazł sobie "rozrywkę" - rzucał szklane butelki na płytę sportowego boiska!. Już miałam zadzwonić po policję, ale podszedł do niego jakiś facet i dobitnie powiedział co o tym myśli - szczeniak zmył się jak niepyszny, a z nim cała grupka jemu podobnych. Trzeba interweniować!!! A potem, jak komuś coś sie stanie, jest tragedia, to wszyscy udają, że nic nie widzieli....

Gość i co sie dziwiszzz
no i co, jak mamuśki je wychowały, małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot, tylko wam współczuć jak te wasze maluchy urosną, też takie będą.