Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

czy to zapowiedz porodu, czy bede wiedziala

Polecane posty

hej mamuski, jestem w 8 miesiacu i czekam na porod, czy skurcze przepowiadajace to takie trwardnienie brzucha, czy bede wiedziala ze to juz? czy to raczej beda takie bolesne skurcze jak przy okresie, prosze o pomoc

Witaj oczywiście każda kobieta różnie to przechodzi w moim przypadku parę dni przed porodem zaczął mi odchodzić pomału odchodzić czop śluzu (przezroczysty ciągnący się śluz) brzuch pobolewał jak przy okresie i był twardy

Gość najczęściej skurcze zapowiadaj
ące zbliżający się poród przypominają te, jakie mamy przy zbliżającej się miesiączce. Nie sposób ich przeoczyć :) Mnie obudziły o 4 rano...

moze ktos jeszcze sie wypowie, a jesli ja mam caly czas ciagnacy sluz praktycznie od poczatku.....ech sama juz nie wiem

Gość wiolka2
robi sie twardy brzuch ,i boli jak przy okresie ,mi na przykład odrazu wody odeszły już w domu i wtedy szybko do szpitala ,a uczucie jakbyś sikała tylko tak" bez kontroli "

Nie koniecznie biały,bo zabarwiony krwią,a bóle to rzeczywiście jak przed okresem.Najpierw słabe,pozniej coraz mocniejsze

Gość saleminka8
twardneinei brzucha to nie są skurcze przepowiadajace,bo ja je miałam od 19tc :P przepowiadajace są bolesne,słabsze niz podczas porodu ale bolesne jak poród sie zacznie będziecie wiedziały,że to juz czas.Chociaż naprawdę boli dopiero na kilkucentymetrowym rozwarciu. Mnie skurcze nie bolały aż do rozwarcia na 6cm ;) potem to już....nie wypowiadam się

Gość gdy bedziecie mialy skurcze
a nie bedziecie wiedzialy czy to juz, wejdzcie do wanny z ciepla woda i polezcie troche, jesli to skurcze porodowe- nasila sie, jesli nie-przejda. mi odchodzil czop w kawalkach przez caly dzien(zabarwiony krwia),a na nastepny urodzilam :)

Gość dnfdkljshfjkds
Twardnienie brzucha to też skurcze macicy. Skurcze przepowiadające będą występować, bo macica przygotowuje się do porodu. Więc to normalne pod koniec ciąży. Jeżeli tylko szyjka macicy się niebezpiecznie nie skraca to takie skurcze i twardnienie brzucha jest normalne. Zresztą ja tak miałam i było okej. Brałam magnez i nospę.

Gość mlodamama17x3
u mnie się zaczęło śluzem zabarwionym krwią. skurcze później pojawiały się co pare minut..

Gość będziesz wiedziała
zapewniam Cię

Gość saleminka8
ja miałam bardzo częste twardnienia brzucha a w 28tc miałam szyjkę ledwo 15mm a urodziłam w 40tc :) nie zawsze też czop musi odejść pzred porodem,mi odeszły wody i odrazu miałam skurcze